Υποδέχθηκε στην Αθήνα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Επ’ ευκαιρία των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ επισκέφθηκε την Ελλάδα και μίλησε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ιταλός Ευρωβουλευτής κ. ΝταβίντΣασόλι. Προς τιμήν του παρέθεσε γεύμα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, τον οποίο συνόδευε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας με την ιδιότητα του ως Προέδρου της Ελληνοιταλικής Επιτροπής Φιλίας και φυσικά της Επιτροπής Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος. Επίσης παρακάθισαν στο γεύμα εργασίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης και φυσικά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η συζήτηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι ο Προέδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρθηκε εκτενώς στη πρωτοβουλία του για μια νέα Ευρωπαϊκή Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης, θέμα για το οποίο κατέθεσε τις απόψεις του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος είχε την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά στην προηγούμενη υπό τον ΖισκάρΝτεσταιν το 2001-2003 ως νέος εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και νεαρός Συνταγματολόγος.

Επίσης ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ δεν έκρυψε λόγια. Χωρίς περιστροφές έθεσε θέμα στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ρωτώντας τον με την υποστήριξη του Δ. Παδημούλη, τι πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει για την ενίσχυση της ενιαίας ευρωπαϊκής συνείδησης και της συνοχής, έναντι των κρατών μελών που θέτουν το δικό τους κρατικό-οικονομικό συμφέρον πάνω από το Ευρωπαϊκό Όραμα, με αναφορά σαφή στα κράτη – μέλη που η στρατιωτική τους βιομηχανία συναλλάσσεται με την Τουρκία πουλώντας πλοία, φρεγάτες, υποβρύχια και άλλα οπλικά συστήματα την στιγμή μάλιστα που αυτή στρέφεται κατά των συνόρων της ΕΕ και απειλεί άλλα Κράτη – Μέλη όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Η συνάντηση εξελίχθηκε θετικά και ο Πρόεδρος δεν έκρυψε τις φιλελληνικές του διαθέσεις και τη αισιοδοξία του για τη Χώρα μας.

Πηγή: https://www.thrakikiagora.gr/