Champions League: Ο Σάκης Λαμπερνάκης από την Αγγλία αναλύει τον τελικό και προβλέπει τον νικητή

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι ή αν θέλετε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι κοντράρονται στο Πόρτο για το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Δεδομένου ότι στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κοντράρονται δύο αγγλικές ομάδες, το ThrakiSportS αναζήτησε την γνώμη του πλέον ειδικοί Θρακιώτη: του Εβρίτη πρώην ποδοσφαιριστή Σάκη Λαμπερνάκη, ο οποίος πλέον ζει και εργάζεται στην Αγγλία έχοντας στο παίξει μπάλα στο νησί όπως φυσικά και σε σειρά ελληνικών ομάδων, από τον Ορέστη Ορεστιάδας και τον Έβρο Σουφλίου μέχρι φυσικά και τον ΑΟ Ξάνθη, στον οποίο υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Το σημαντικότερο; Στο παιχνίδι προβλέψεων που καθιέρωσε το ThrakiSportS από την έναρξη του Champions League αναδείχθηκε πρωταθλητής, αφού έπεφτε μέσα τις πιο πολλές φορές και έχει κατακτήσει τον άτυπο τίτλο εδώ και αρκετες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση του «πρωταθλήματος».

Του ζητήσαμε λοιπόν με δεδομένες όλες αυτές τις ιδιότητες να μας μιλήσει για τον μεγάλο τελικό. «Πλησιάζουμε στον τελικό που όλοι περιμένουμε με αγωνία και ειδικά η Αγγλία καθώς και οι δύο ομάδες αγωνίζονται στην Premier league. Στο νησί επικρατεί εδώ και αρκετές μέρες ενθουσιασμός και στις δύο μεγάλες πόλεις, και στο Μάντσεστερ για την Σίτι αλλά φυσικά και στο Λονδίνο για την Τσέλσι. Εγώ φυσικά που μένω και δουλεύω κοντά στο γήπεδο της Τσέλσι νιώθω τον παλμό τους αρκετά τις τελευταίες μέρες καθώς όλοι έχουν βάλει σημαίες της ομαδας στα παράθυρα τους, βλέπεις παρέες στους δρόμους τα απογεύματα να κάνουν βόλτες και να τραγουδούν παρακαλώντας για κατάκτηση του τροπαίου από τους παίχτες του Τόμας Τούχελ. Επίσης στα αγγλικά κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα γίνονται συνεχώς ρεπορτάζ για τον τελικό. Και φυσικά, η παραδοσιακή αγάπη των Άγγλων είναι οι pubs και τα bars που είναι εδω και πολύ καιρό sold out στις κρατήσεις τους και δύσκολα πλέον μπορείς να βρεις θέση σε μαγαζί για να παρακολουθήσεις έξω τον τελικό».

Τι προβλέπει όμως στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού ο μετρ των προβλέψεων στο ThrakiSportS Champions League Predictor; «Αν θέλετε να πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι και την δική μου πρόβλεψη, θα ξεκινούσα με το ότι θα δούμε σίγουρα έναν ποιοτικό τελικό Champions League. H Σίτι έχει παλέψει αρκετά χρόνια για να βρεθεί σε έναν τελικό, φαίνεται να είναι πιο δεμένη ομάδα καθώς τη τελευταία 5ετια ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει καταφέρει να της δώσει το χαρακτήρα που όλοι μας βλέπουμε και να φτιάξει ένα τρομερό σύνολο. Είναι μια ομάδα θα έλεγα αρκετά έτοιμη και διψασμένη για να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά, σαν πρωταρα σε τελικούς όμως ίσως αυτό να παίξει τον ρόλο του. Η Τσέλσι από την άλλη πλευρά είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και κυρίως με την άφιξη του Τούχελ βλέπουμε πως δύσκολα δέχεται γκολ. Βαρόμετρο για την ομάδα είναι φυσικά ο Καντέ που με την απόδοση του θα κρίνει πολλά πράγματα. Σαν ομάδα έχει εμπειρία από τελικούς και φυσικά και την κατάκτηση του τροπαίου μια φορά».

Αρα τι θα παίξει ο Σάκης Λαμπερνάκης στο Champions League Predictor του ThrakiSportS (κάτι που μπορεί να αποκαλύψει, αφού άλλωστε δεν κινδυνεύει και από κανέναν να τον πλησιάσει στην βαθμολογία του παιχνιδιού): «Σαν πρόβλεψη θα έλεγα την ισοπαλία στο 1-1 και κατάκτηση του τροπαίου από την Τσέλσι στα πέναλτι, αλλά αυτό ίσως οφείλεται και λόγω της μεγάλης προσωπικής μου συμπάθειας στους μπλε του Λονδίνου καθώς είναι και γειτονιά μου. Βέβαια, είναι αγγλικές ομάδες που συνήθως σκοράρουν αρκετά τέρματα, αλλά πάντα ένας τελικός είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».

Πριν κλείσουμε του ζητήσαμε και ένα σχόλιο για την πρωτιά του στο ThrakiSportS Champions League Predictor, το παιχνίδι του Superbru όπου το ThrakiSportS δημιούργησε ένα γκρουπ για τους φίλους και τους αναγνώστες του ώστε όλοι μαζί να παρακολουθήσουν με ένα επιπλέον ενδιαφέρον την σεζόν κάνοντας τις προβλέψεις τους. Ο Σάκης Λαμπερνάκης απαντά: «Η πρώτη θέση στη βαθμολογία του διαγωνισμού αυτού είναι κάτι ευχάριστο καθώς έχω και αρκετούς φίλους που συμμετέχουν και έτσι θα μπορώ να τους πειράξω ότι τους κέρδισα. Τα ακριβές σκορ θέλουν γνώση και φυσικά πολύ τύχη. Φυσικά θα περιμένω την επόμενη σεζόν για να συμμετάσχω ξανά. Κάτι που θα ήθελα να επισημάνω είναι πως το group του ThrakiSportS στο Superbru είναι κάτι ωραίο καθώς δεν υπάρχει χρηματικός στοιχηματισμός, κάτι που φυσικά είμαι εναντίον. Είναι απλά παιχνίδι και έτσι πρέπει όλοι να το βλέπουμε, για αυτό και συμμετέχω από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσατε αυτήν την προσπάθεια. Φυσικά μην ξεχάσουμε και την διοργάνωση του Euro που επίσης θα είναι συναρπαστική», κλείνει ο Σάκης Λαμπερνάκης από το Λονδίνο, δίνοντας το στοίχημα για την επόμενη μεγάλη πρόκληση, από το ThrakiSportS ετοιμάζει φυσικά παιχνίδι προβλέψεων και για την διοργάνωση που ξεκινά σε λίγες μέρες.