Basket League: Με συμμετοχή Ερμείδη τεράστια πρόκριση Λαυρίου στον τελικό του πρωταθλήματος

Στιγμές δόξας ζει το Λαύριο, καθώς το βράδυ του Σαββάτου προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους τελικούς της Basket League, κερδίζοντας εντός έδρας τον Προμηθέα με 81-74 και κάνοντας το 3-2 στη μεταξύ τους ημιτελική σειρά.

Έτσι, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ολοκλήρωσε και τη μεγάλη ανατροπή, αφού οι Αχαιοί είχαν προηγηθεί με 2-0, αλλά γνώρισαν οδυνηρό αποκλεισμό και οι γηπεδούχοι θα κάνουν δίχως άγχος την προσπάθειά τους κόντρα στον Παναθηναϊκό στους τελικούς, με τους «πράσινους» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Οι «κυανοκίτρινοι», σε ένα παιχνίδι που ήταν κλειστό μέχρι το 30′ (59-58), βρέθηκαν στα τελευταία λεπτά με προβάδισμα 10 πόντων (77-67), αλλά έκαναν απανωτά λάθη και οι παίκτες του Μάκη Γιατρά (που αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές) μείωσαν σε 77-74.

Εντέλει, ο Ντιαλό με δύο καρφώματα σφράγισε την ιστορική νίκη του Λαυρίoυ, που είχε κορυφαίο τον Κόζι με 21 πόντους, ενώ από πλευράς Προμηθέα Κλαβέλ και Δημήτρης Αγραβάνης σταμάτησαν στους 19 πόντους. Συμμετοχή στον αγώνα είχε για την πλευρά του Λαυρίου και ο Ξανθιώτης Ερμείδης, χωρίς όμως να σημειώσει πόντο.