Γ’ Εθνική: Το σενάριο που στέφει από την Κυριακή πρωταθλητή τον Ορφέα ακόμα και αν χάσει από τον Νέστο

Ο Ορφεας Ξάνθης από την στιγμή που δεν κέρδισε στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι της Αλεξανδρούπολης, παρέτεινε την στέψη του ως πρωταθλητής του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το αν αυτή η παράταση είναι μέχρι την Κυριακή ή θα υπάρξει και νέα παράταση ως την άλλη Κυριακή, θα φανεί εν πολλοίς από το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Νέστο Χρυσούπολης.

Με δεδομένο ότι η διαφορά του Ορφέα από την δεύτερη θέση είναι 5 βαθμοί, γίνεται αντιληπτό ότι αν κερδίσει τον Νέστο θα εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο.

Αν το ματς λήξει ισόπαλο, η διαφορά από τον επόμενο στην χειρότερη περίπτωση θα είναι 3 βαθμοί και μόνο θεωρητικά θα υπάρχουν ελπίδες ανατροπής της κατάστασης στην τελευταία αγωνιστικής (σε ήττα του Ορφέα με βαρύ σκορ από την Θαλασσιά και νίκη όποιου τον ακολουθεί με μεγάλη διαφορά).

Ακόμα και σε ήττα του Ορφέα από τον Νέστο Χρυσούπολης, η διαφορά στην χειρότερη περίπτωση θα πέσει στους 2 βαθμούς και γίνεται αντιληπτό ότι μια νίκη ‘ή ακόμα ισοπαλία επί της αδιάφορης Θαλασσιάς την τελευταία αγωνιστική θα αρκεί για τον τιτλο.

Υπάρχει όμως ένα σενάριο που χρίζει τον Ορφέα πρωταθλητή από αυτήν την Κυριακή ακόμα και αν χάσει από την ομάδα της Χρυσούπολης. Αυτό που θα φέρει τους δυο θεωρητικά διώκτες του, Αετό Οφρυνίου και Ηρακλή να αλληλοεξουδετερώνονται, κάτι που δεν είναι απίθανο.

Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην 2η θέση και σε αυτην την αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Συνεπώς σε πιθανή ισοπαλία, η διαφορά τους με τον Ορφέα θα μειωθεί στους 4 βαθμούς και δεν θα μπορεί να καλυφθεί.