Γ’ Εθνική: Προς αναβολή η έναρξη των μπαράζ ανόδου του Ορφέα Ξάνθης

Αναβολή τουλάχιστον μιας εβδομάδας αναμένεται να δοθεί στην έναρξη του τουρνουά των μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών των 10 ομίλων της Γ’ Εθνικής, στο οποίο αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να λάβει μέρος από πλευράς 1ου Ομίλου ο Ορφέας Ξάνθης.

Βάσει της αρχικής προκήρυξης, την μεθεπόμενη Κυριακή 6 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και μετά θα γίνει η κλήρωση για δυο τουρνουά 5 αγωνιστικών σε Βορρά και Νότο ανάμεσα στους 10 πρωταθλητές των ομίλων. Οι αγώνες αυτοί θα ξεκινούσαν μια εβδομάδα μετά, στις 13 Ιουνίου με στόχο να ολοκληρωθούν ως το τέλος του μήνα μέσα από αγώνες Κυριακή – Τετάρτη.

Ωστόσο η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, αφού έλαβε υπόψη της ότι υπάρχουν αγώνες οι οποίοι έχουν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων Covid-19 του 7ου και του 9ου ομίλου της Γ’ Εθνικής αποφάσισε για λόγους ισονομίας του πρωταθλήματος, όπως διεξαχθούν πρώτα οι αναβληθέντες αγώνες και στην συνέχεια να ολοκληρωθεί κανονικά η ροή του πρωταθλήματος σε αυτούς τους ομίλους.

Από το υφιστάμενο πρόγραμμα μετατίθενται οι αγωνιστικές των ανωτέρω ομίλων (7ου και 9ου) ως εξής:
i) Η 11η αγωνιστική αντί για την Τετάρτη (26.05.21), θα διεξαχθεί την Κυριακή (06.06.21)
ii) Η 12η αγωνιστική αντί για την Κυριακή (30.05.21), θα διεξαχθεί την Τετάρτη (09.06.21)
iii) Η 13η αγωνιστική αντί για την Κυριακή (06.06.21), θα διεξαχθεί την Κυριακή (13.06.21).

Δεδομένα λοιπόν σε δυο από τους δέκα ομίλους δεν θα έχουν καν αναδειχθεί επίσημα πρωταθλητές στις 13 Ιουνίου, ώστε να ξεκινήσει την συγκεκριμένη ημερομηνία το πρωτάθλημα της ανόδου. Και γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η καθυστέρηση λογικά θα επηρεάσει συνολικά τα μπαράζ, η έναρξη των οποίων μπορεί να γίνει μόνον αφότου έχουν ολοκληρωθεί οι δράσεις σε όλους τους ομίλους και έχουν ανακηρυχθεί οι πρωταθλητές που θα λάβουν μέρος.

Ολο αυτό σημαίνει προφανώς ότι θα πάνε πίσω οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ορφέα Ξάνθης, που ως πρωταθλητής του 1ου Ομιλου (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου βέβαια) θα κληθεί να δώσει αγώνες ως και το τέλος Ιουνίου, ενδεχομένως μάλιστα να πιάσει και τις αρχές Ιουλίου – περίοδο που άλλοτε ξεκίναγε προπονήσεις για τη νέα σεζόν ο Μπάμπης Χατζημεστής.