Ευρωβόλεϊ 2021: Δύσκολη κλήρωση για τους Εβρίτες της Εθνικής Ανδρών

Δύσκολη κλήρωση για την Εθνική Ανδρών ενόψει του Ευρωβόλει 2021 είχε η Εθνική Ανδρών καθώς κληρώθηκε με τις υπερδυνάμεις Σερβία και Πολωνία και το ισχυρό αλλά όχι άτρωτο Βέλγιο.

Οι διεθνείς Εβρίτες, Ραφαήλ Κουμεντάκης και Σταύρος Κασαμπαλής, θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες του παγκοσμίου βόλεϊ, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πολωνία και την Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2019 Σερβία.

Η Εθνική Ανδρών κληρώθηκε με την Σερβία, την Πολωνία, το Βέλγιο, την Ουκρανία και την Πορτογαλία και με βάση την δυναμικότητα των ομάδων οι διεθνείς θα ανταγωνιστούν με τους Ουκρανούς και τους Πορτογάλους για την τέταρτη θέση.

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 19 Σεπτεμβρίου συνολικά σε τέσσερις χώρες (Πολωνία, Τσεχία, Εσθονία και Φινλανδία).. Από τους τέσσερις ομίλους στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι. Η Ελλάδα που βρίσκεται στον Α’ όμιλο, εφόσον καταλάβει μία από τις τέσσερις θέσεις θα προκριθεί στους «16» και θα παίξει χιαστί με τον Γ’ όμιλο που βρίσκονται οι Φινλανδία, Ρωσία, Ολλανδία, Τουρκία, Ισπανία και Βόρεια Μακεδονία (Α1-Γ4, Α2-Γ3, Α3-Γ2, Α4-Γ1).

Η φάση των «16» και οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στο Γκντανσκ στη Πολωνία και στην Οστράβα της Τσεχίας.

Οι ημιτελικοί, ο μικρός τελικός και ο τελικός θα γίνουν στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α’ όμιλος (Πολωνία – Κρακοβία): Πολωνία, Βέλγιο, Σερβία, Ουκρανία, Ελλάδα, Πορτογαλία.

Β’ όμιλος (Τσεχία – Οστράβα): Τσεχία, Ιταλία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο.

Γ’ όμιλος (Φινλανδία – Τάμπερε): Φινλανδία, Ρωσία, Ολλανδία, Τουρκία, Ισπανία, Βόρεια Μακεδονία.

Δ’ όμιλος (Εσθονία – Ταλίν): Εσθονία, Λετονία, Γαλλία, Γερμανία, Σλοβακία, Κροατία.