Βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ στην Καλλιθέα ο Μπανιώτης αλλά δήλωσε: «Μπορούσα καλύτερα»

Το φετινό του ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 2.20μ, βελτίωσε ο Κομοτηναίος πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης που έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης μόλις τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν και τον πρώτο επίσημο στον ανοιχτό στίβο μετά από δύο χρόνια.

Μετά από τόσο μεγάλη αποχή από την αγωνιστική δράση, ο δευτεραθλητής Ευρώπης στον κλειστό για το 2019 δείχνει να επανέρχεται με σταθερά βήματα. Στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας σήμερα, ο Μπανιώτης ξεπέρασε τα 2.20μ, ενώ είχε καλές προσπάθειες στα 2.24μ, και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ που ήταν 2.15μ από το διασυλλογικό πρωτάθλημα στις αρχές του Μαΐου.

«Μπορούσα καλύτερα σήμερα. Είναι δική μου η ευθύνη που έμεινα στο 2.20μ. Είμαι σχεδόν δύο χρόνια εκτός αγώνων και δεν είχα αυτή την επιθετικότητα που χρειαζόταν σήμερα στον αγώνα» τόνισε στο Sportsfeed ο δευτεραθλητής Ευρώπης του 2019 και συμπλήρωσε: «Είμαστε μαθημένοι πλέον στις συνθήκες που γίνονται οι αγώνες. Δεν με επηρέασαν τόσο οι συνθήκες ζέστης σήμερα. Να λέμε και ευχαριστώ που μπορούμε και κάνουμε αγώνες».

Παράλληλα ο συναθλητής του Μπανιώτη στο γκρουπ του Γιώργου Τσούγκου, Αντώνης Μέρλος, έδειξε κάποια βελτίωση αφού ξεπέρασε τα 2.15μ που είναι φετινό ρεκόρ, ενώ είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 2.20μ. «Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον αγώνα σήμερα, είμαι για αρκετά παραπάνω. Είναι όμως αρκετά νωρίς, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα σταμάτησα να κάνω διπλές προπονήσεις. Χρειάζομαι αγώνες από εδώ και πέρα και το όριο του 2.16μ πιστεύω δε θα είναι κάτι δύσκολο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που έχω πάλι τον Κώστα (Μπανιώτη) στις προπονήσεις. Σίγουρα με βοηθάει πολύ».

Ο προπονητής τους από την πλευρά του ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος. «Είμαι ευχαριστημένος και από τους δύο για πρώτο επίσημο αγώνα. Έχω δει στοιχεία που μπορούμε να βελτιώσουμε και στους δύο και θα τα δουλέψουμε για τη συνέχεια», δήλωσε ο Γιώργος Τσούγκος. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπανιώτης αναμένται φέτος να αγωνιστεί για τελευταία σεζόν και έχει ως στόχο να προκριθεί στο Τόκυο. Αν τα καταφέρει θα είναι οι τέταρτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στους οποίους θα λάβει μέρος μετά από το Πεκίνο το 2008, το Λονδίνο το 2012 και το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.