Γ’ Εθνική: Παρέτεινε την «στέψη» του Ορφέα η Αλεξανδρούπολη εξασφαλίζοντας την παραμονή της

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον σε εξέλιξη παιχνίδι στο «Φώτης Κοσμάς», η Ένωση Αλεξανδρούπολης ανέβαλε… προσωρινά την στέψη του Ορφέα Ξάνθης ως πρωταθλητή του 1ου ομιλού της Γ’ Εθνικής χάρη στην ισοπαλία με 1-1 που απέσπασε.

Παρότι οι Ξανθιώτες πήραν κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Χρήστου Πασχαλάκη στο 27′ που νίκησε τον Συριτούδη περνώντας από πάνω του την μπάλα και είχαν κρατήσει το προβάδισμα τους στο ημίχρονο, η Ένωση στην επανάληψη βρήκε αντίδραση και ισοφάρισε με τον Παπάζογλου στο 58′ απο μπαλια του Ζώτου. Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από αφόρητη ζέστη και για αυτό ο διαιτητής δυο φορές διέκοψε το παιχνιδι για να δροσιστουν οι ποδοσφαιριστές.

Στο πρώτο ημίχρονο η Αλεξανδρούπολη μπορεί να δέχτηκε το γκολ είχε άλλες δυο ευκαιρίες με κεφαλιά του Πεταλωτή στο 18′ και λίγο μετά με σουτ του Ζώτου, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο επίσης ήταν η Αλεξανδρούπολη αυτή που έχασε ευκαιρίες με τον Ρουμπιέ στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά και τον Τρανόπουλο δέκα λεπτά μετάα την ισοφάριση.

Παρά το γεγονός πως η σημερινή ισοπαλία ανέβαλε την μαθηματική κατάκτηση της 1ης θέσης, θεωρείται απίθανο αυτή να χαθεί από τους παίκτες του Μπάμπη Χατζημεστή όντας στο +5 από Ηρακλή και Αετό Οφρυνιού με 2 μόλις αγώνες να απομένουν, αμφότερους εντός έδρας. Απαιτείται να χάσει και τους δυο ο Ορφέας και ταυτόχρονα να μην χάσουν βαθμό στα εναπομείναντα ματς οι δυο ομάδες που τον ακολουθούν για να μπορέσουν να τον ξεπεράσουν.

Από την πλευρά τους οι Εβρίτες εξασφάλισαν και αυτοί μαθηματικά την παραμονή τους, όντας στους 21 βαθμούς και στο +5 από τη ζώνη υποβιβασμού και τον 11ο Εθνικό Σοχού. Ειναι αδύνατο να βρεθούν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη αφού βάσει του προγράμματος ομάδες που βρίσκονται κάτω από την Αλεξανδρούπολη παίζουν μεταξύ τους (πχ Αβατο με Ευοσμο ή Σαπες με Νέστο) και ειναι αδυνατο όλες μαζί να φτάσουν την Αλεξανδρούπολη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Nίκος Ουσταμπασίδης): Συριτούδης, Δορουγιδένης (90+3′ Παπαναστασίου), Ζώτος, Κομεσίδης, Λίτσιος (46′ Παπάζογλου), Πεταλωτής, Πατσιώρας Κ., Πατσιώρας Α., Μαλτέζος (62′ Αμπραχαμιάν), Τρανόπουλος (88′ Θέμελης). Ρουμπιές (62′ Σπυρολάρης)
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Μανιάς, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Κριεζής, Μαυρόπουλος, Τανζού (90+2′ Γκούρτσης), Παπαδόπουλος (78′ Σουκρήογλου), Γκασιμπαγιαζίδης (53′ Μελισσόπουλος Ν.), Τορομανίδης, Πασχαλάκης (90+2′ Βουλγαρίδης).