LIVE από τα Πηγάδια ο πρώτος αγώνας μπαράζ για μια θέση στην SL1: ΑΟ Ξάνθη – Παναιτωλικός

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον αγώνα μπαράζ του ΑΟΞ Ξάνθη με τον Παναιτωλικό! Ειναι ο πρώτος αγώνας μπαράζ μεταξύ των δυο ομάδων για μια θέση στην SL1.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη στον πρώτο αγώνα μπαράζ του ΑΟ Ξάνθη με τον Παναιτωλικό για μια θέση στην επόμενη Super League 1.

Ωρα 14:24 Ο ΑΟ Ξάνθη συμμετέχει στο μπαράζ καθώς μετά την νίκη της περασμένης Τετάρτης επί του Λεβαδειακού, κατέλαβε την 2η θέση στο πρωτάθλημα της SL2.

Ωρα 14:28 Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του βγήκε προτελευταίος στην SL1 και βάση της προκήρυξης, όπως συνέβη και πέρυσι, ο δεύτερος από το τέλος της SL1 και ο δεύτερος της SL2 δίνουν διπλό αγώνα μπαράζ.

Ωρα 14:32 Η σειρά των εδρών των αγώνων καθορίστηκε μετά από κλήρωση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπό την υψηλή εποπτεία της οποίας διεξάγονται αυτοί οι δυο αγώνες, με τον επαναληπτικό να έχει προγραμματιστεί στο Αγρίνιο σε τέσσερις μέρες.

Ωρα 14:36 Για τον ΑΟ Ξάνθη αυτή είναι η τρίτη φορά που δίνει μπαράζ για την συμμετοχή της στην SL1 την τελευταία 7ετία, καθώς προηγήθηκαν τα περσινα διπλά με τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και το μονο με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Κλεάνθης Βικελίδης της Θεσσαλονίκης το 2014.

Ωρα 14:39 Επίσης είχε παίξει μπαράζ με τον Παναθηναϊκό το 2013 για την κατάληψη της έκτης θέσης που εν δυνάμει έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Γενικά, από τις οκτώ τελευταίες σεζόν η Ξάνθη τις μισές την κλείνει με αγώνα ή αγώνες διαβάθμισης. Δείτε τα αποτελέσματά της σε αυτούς με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 14:44  Εμπειρία μπαράζ έχει και ο Παναιτωλικός. Πέρυσι την γλίτωσε στο τσακ, καθώς λόγω της τιμωρίας της η Ξάνθη κλήθηκε να παίξει τα μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Πριν 12 χρόνια όμως είχε παίξει μπαράζ με την Ρόδο στη Νέα Σμύρνη για την άνοδο από την Γ’ στην Β’ Εθνική, ανοίγοντας έτσι και τον δρόμο για την συμμετοχή στο μεγάλο πρωτάθλημα την τελευταία 10ετία. Θυμηθείτε τι είχε γίνει σε εκείνον τον αγώνα με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 14:47 Ξάνθη και Παναιτωλικός έχουν αναμετρηθεί συνολικά 18 φορές τα τελευταία χρόνια, όλες είτε στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής είτε μια φορά για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ωρα 14:49 Με εξαίρεση τις πέντε πρώτες που γνώρισε ισάριθμες ήττες, ο ΑΟΞ κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση και πλέον είναι για 13 παιχνίδια αήττητος έχοντας πλέον εννιά νίκες (δηλαδή έχει επικρατήσει στους μισούς μεταξύ τους αγώνες). Αναλυτικά η προϊστορία των δυο ομάδων με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 14:51 Σε έναν από αυτούς τους αγώνες η Ξάνθη νίκησε τον Παναιτωλικό χάρη σε γκολ του Τάσου Παπάζογλου.

Ωρα 14:53 Ο εκ των αρχηγών της φετινής σεζόν για τον ΑΟΞ είναι ένας από τους συνολικά 28 παίκτες που ανέδειξε η έρευνα του ThrakiSportS ότι έχουν φορέσει την φανέλα και των δυο ομάδων.

Ωρα 14:57 Ανάμεσα σε αυτούς, από το φετινό ρόστερ του ΑΟΞ και οι Ελίνι Δημούτσος και Κέβιν Γκαρσία, ενώ στον Παναιτωλικό αγωνίζεται ο μέχρι πέρυσι αμυντικός του ΑΟΞ Τέλης Καρασαλίδης. Αναλυτικά η λίστα των κοινών παικτών Ξάνθης και Παναιτωλικού στο πέρασμα των ετών με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 15:03 Ειδατε τις συνθέσεις, ξεχωρίζει η απουσια του Ανδρέα Τάτου από την αποστολή του ΑΟΞ – όπως έγραψε άλλωστε το ThrakiSportS ήταν αμφίβολος.

Ωρα 15:05 Λείπει και ο Τάσος Παπάζογλου από την αποστολή επίσης, πολύ βασικοί παίκτες.

Ωρα 15:08 Ιτσο Θυμιάνης, Δημούτσος, Σιατραβάνης, Πέτροβιτς, Θανάσης Παπαζογλου, Βέρκερ, Τζουρμαν, Εμπερτ, Παντελιάδης και Ντίνας οι 11 που επέλεξε ο Μπάμπης Τεννές.

Ωρα 15:11 Κνετ, Περέιρα, μανθάτης, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδς, Αντιγκά, Μπαρμπόσα, Ντιας, Μεντόσα, Ντουαρτε και Βέργος οι 11 για τον Τραϊανό Δέλλα.

Ωρα 15:15 Ο Μπάμπης Τεννές που θεωρείται ο μετρ των ανόδων ομάδων από την SL2 στην SL1 καλείται ως προπονητής της Ξάνθης να ανεβάσει την ομάδα που πέρυσι υποβίβασε ως προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης και να υποβιβάσει την ομάδα την οποία ο ίδιος ανέβασε στα μεγάλα σαλόνια πριν από ακριβώς 10 χρόνια. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 15:18 Πάντως, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό ο Τεννές δεν έχει καλή παράδοση αφού μετρά μόνο μια νίκη. Αναλυτικά οι αγώνες που έχει δώσει ως προπονητής με αντιπάλους τους Αγρινιώτες σε σύνολο οκτώ αγώνων με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 15:21 Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε από την ΚΕΔ ο Τάσος Σιδηροπουλος, για την UEFA κορυφαίος Έλληνας διαιτητής αυτήν την περίοδο. Είναι η τρίτη φορά που θα σφυρίξει αγώνα μπαράζ της Ξάνθης, μετά το περσινό πρώτο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και το μπαράζ του Βικελίδης με τον Ολυμπιακό Βόλου το 2014. Επίσης, ήταν ο άρχοντας του αγώνα στη νίκη του ΑΟΞ στη Νίκαια πριν τρεις εβδομάδες.

Ωρα 15:23 Συνολικά έχει σφυρίξει 19 αγώνες της Ξάνθης και σε αυτούς η Ξάνθη μετρά 8 ήττες, έξι νίκες και πέντε ισοπαλίες. Αναλυτικά η λίστα με τους αγώνες με ένα κλικ ΕΔΩ. Ως προς τον Παναιτωλικό, ο Σιδηρόπουλος τον έχει σφυρίξει σε 16 αγώνες και μετρα 7 ήττες, 5 νίκες και 4 ισοπαλίες. Η λίστα με τους αγώνες του Σιδηρόπουλου με τον Παναιτωλικό με ένα κλικ ΕΔΩ. Υπάρχει στις λίστες αυτές και ένα παιχνίδι του Παναιτωλικού με την Ξάνθη το 2014.

15:30 Οι δύο ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο τηρώντας το υγειονιμικό πρωτόκολλο.

1′ Σέντρα στο παιχνίδι.

3′ Ένα 4-2-3-1 έχει επιλέξει ο Τεννές έχοντας τις σοβαρές απουσίες των Τάτου, Τάσου Παπαζογλου και Μπριλάντε.

5′ Αριστερά ο Θανάσης Παπάζογλου και δεξιά ο Σάββας Σιατραβάνης για την Ξάνθη.

6′ Γκολ για τον Παναιτωλικό με τον Νίκο Βέργο. Τραγικό λάθος του Πέτροβιτς που δεν υπολόγισε σωστά την μπαλιά του Μπαρμπόσα, ο Ντουάρτε γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή και μετά την αδράνεια και των κεντρικών αμυντικών ο πρώτος σκόρερ των Αγρινιωτών Νίκος Βέργος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ίτσο. ΑΟ Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-1.

8′ Ο ΑΟΞ δέχεται πολύ γρήγορα και πολύ φθηνά το γκολ που έπρεπε όσο τίποτα άλλο να αποφύγει, και πλέον έχει να ανέβει ένα βουνό. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει πολύ χρόνος στο παινχίδι για να αλλάξουν τα δεδομένα.

15′ Ένα τέταρτο στο παινχίδι, χωρίς φάσεις και ρυθμό, με την μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων να έχει μετατραπεί σε γκολ.

16′ Καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό που σαν ντεζαβού τροφοδοτήθηκε από τουν Ντουάρτε, αλλά ο Βέρκερ τελευταία στιγμή του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

18′ Κίτρινη στον Δημούτσο για μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου.

20′ Η Ξάνθη έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να έχει απειλήσει σε καμία περίπτωση την εστία του Κνετ.

22′ Πρώτη καλή στιγμή για την Ξάνθη με το δυνατό πλάγιο του Παντελιάδη, αλλά την κεφαλιά-πάσα του Θανάση Παπάζογλου έδιωξε ο Καρασαλίδης.

24′ Σέντρα του Παντελιάδη μετά την κάθετη πάσα του Δημούτσου, αλλά μπλόκαρε ο Κνετ.

25′ ΕΠικίνδυνη στιγμή για την Ξάνθη με την κάθετη του Παντελιάδη στον Ντίνα, ο οποίος γύρισε στην μικρή περιοχή, αλλά έδιωξε η άμυνα του Παναιτωλικού.

25′ Cooling break για να δροσιστούν οι παίκτες.

26′ Συνεχίζεται το ματς.

28′ Νέα καλή στιγμή για την Ξάνθη, με το γυριστό του Θυμιάνη να περνάει άουτ.

30′ Καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό, με τον Βέργο να περνάει σαν σταματημένο τον Τζούρμαν και να σπάει τη μπάλα στον Ντίαζ, αλλά το σουτ του έφυγε αρκετά έξω.

34′ Καλό σουτ του Μεντόζα, αλλά μπλόκαρε ο Ίτσο.

36′ Αλλαγή για τον ΑΟΞ, με τον Μικελτάτζε να περνάει στη θέση του Πέτροβιτς και τον Σιατραβάνη να πηγαίνει δεξί μπακ.

39′ Δυνατό σουτ του Έμπερτ, η μπάλα άουτ.

40′ Αυτή τη στιγμή στο 10.30 παίζεται o ασσος, στο 3.35 το Χ και 1.40 το διπλο.

43′ Πολύ καλή στιγμή για την Ξάνθη, με τον Κνετ να μπλοκάρει το σουτ του Ντίνα.

45′ Δύο λεπτά έξτρα χρόνος.

45′ Κάρτα στον Τσότσαλιτς για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Έμπερτ.

45+1′ Τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη, με τον Τζούρμαν να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση μετά την εκτέλεση φάουλ του Έμπερτ.

45+3′ Τέλος ημιχρόνου. Ο Παναιτωλικός πάει στα αποδυτήρια με το γκολ του Βέργου από το 6′. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: ΑΟ Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-1.

Ωρα 16:25 Ο πρόεδρος της Super league 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος παρακολουθεί από τις κερκίδες του Xanthi Arena το παιχνίδι.

Ωρα 16:29 Μάλιστα λιγο πριν την έναρξη η SL2 εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα της Ξάνθης.

Ωρα 16:35 Επιστρέφουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο χωρίς επιπλέον αλλαγές. Ήδη η Ξάνθη έχει βάλει τον Μικελτάτζε στη θέση του Πέτροβιτς στο πρώτο μισό.

46′ Σέντρα στο β’ μέρος.

46′ Τεράστια ευκαιρία για το 0-2 με τον Βέργο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μετά την πάσα του Μεντόζα.

52′ Γκκοοοοοολλλλλλλ για την Ξάνθη με τον Έμπερτ. Ο Γερμανός υποδέχθηκε την πάσα του Σιατραβάνη και με άριστο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. ΑΟ Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-1.

55′ ΕΠικίνδυνη κόντρα για τον Παναιτωλικό, με το σουτ του Βέργου να κοντράρει σε συμπαίκτη του και να φεύγει άουτ

60′ Mια ώρα αγώνα, με το παινχίδι να έχει ανοίξει για τα καλά και τις δύο ομάδες να βρίσκουν αρκετούς χώρους.

62′ Κεφαλιά του Θανάση Παπάζογλου, η μπάλα άουτ.

63′ Αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, με τον Ταχάρ να περνάει στη θέση του Μεντόζα που είχε και κάρτα.

67′ Τεράστια ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, με το σουτ του Ντίας από πλάγια θέση να πλασάρει λίγο άουτ.

68′ Cooling break για να δροσιστούν οι παίκτες.

70′ Δύο αλλαγές για την Ξάνθη, με τον Τεσίγια να περνάει στη θλεση του Θυμιάνη και τον Σρόιγεν στη θέση του Ντίνα.

71′ Γκοοοοοοοοοοοολ για την Ξάνθη με τον Μικελτάτζε που φτάνει στην ανατροπή! Μετά από φάση διαρκεία ο Μικελτάτζε υποδέχθηκε την σέντρα του Σρόιγεν και έβαλε μπροστά την Ξάνθη. ΑΟ Ξάνθη – Παναιτωλικός 2-1.

77′ Σουτ του Αριγίμπι, μπλοκάρει ο Ίτσο.

78′ Καλή στιγμή φια την Ξάνθη, με τον Κνετ να απομακρύνει την κεφαλιά του Βέρκερ μετά το εξαιρετικό φάουλ του Έμπερτ.

80′ Τελική ευθεία στο ματς. H Ξάνθη πρέπει να προστατέψει το 2-1 και αν μπορέσει να χτυπήσει για ακόμα ένα τέρμα.

83′ Κίτρινη κάρτα στον Περέιρα για τάκλιν στον Σιατραβάνη.

87′ Δύο αλλαγές για τον ΑΟΞ, με τον Καπνίδη να περνά στη θέση του Θανάση Παπάζογλου και τον Στάθη να επιστρέφει και να πέρενι τη θέση του Σιατραβάνη.

88′ Σουτ του Μπαρμπόσα, η μπάλα αρκετά μέτρα άουτ.

89′ Δυνατό σουτ του Σρόιγεν, αλλά η μπάλα περνάει άουτ.

90′ Σέντρα του Ταχάρ, μπλοκάρει σταθερά ο Ίτσο.

90+1′ 6′ έξτρα χρόνος.

90+4 Τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη, με τον Καπνίδη να στένει τη μπάλα άουτ μετά τη σέντρα του Στάθη.

90+7′ Tέλος παινχιδιού στα Πηγάδια. Ο ΑΟΞ θα πάει στο Αγρίνιο με το υπέρ του 2-1 που σαφώς δεν του εξασφαλίζει την άνοδο, αλλά με την σημερινή ανατροπή και τις δεδομένες απουσίες η Ξάνθη «έδειξε τα δόντια της». Τελικό αποτέλεσμα: ΑΟ Ξάνθη – Παναιτωλικός 2-1.

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ…