Στην 10άδα της Eurovision η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια χάρη στην Εβρίτισσα Στεφανία – Νικήτρια η Ιταλία

Το δικό της στίγμα στον τελικό της Eurovision άφησε η Stefania, η οποία όπως στον ημιτελικό, ξεσήκωσε ολόκληρη την Ευρώπη ερμηνεύοντας το «Last Dance» και κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά και το χειροκρότημα.

H Εβρίτισσα Stefania είναι η νεαρότερη συμμετέχουσα φέτος στον διαγωνισμό. Ανέβηκε στη σκηνή φορώντας μια ολόσωμη φόρμα σε αποχρώσεις του μoβ διά χειρός Βρεττού Βρεττάκου, που αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως το ρούχο είναι εμπνευσμένο «από την K-pop με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες λάμψεις». Είναι κεντημένο με 250.000 κρύσταλλα Swarovski, ενώ χρειάστηκαν 2,5 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Οι φανς του διαγωνισμού κάνουν λόγο για την πιο φιλόδοξη συμμετοχή φέτος, με έξυπνη χρήση γραφικών green box και χορευτών σε πράσινα κορμάκια, έτσι ώστε να φαίνονται τηλεοπτικά μόνο τα καπέλα και τα κοστούμια τους, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό! Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό τέχνασμα, το οποίο δεν έχει ξαναγίνει live στη σκηνή της Eurovision.

Μέχρι κι η Ισλανδία μάς έδωσε 4 βαθμούς-φέτος, η ψηφοφορία των χωρών ήταν κάπως αψυχολόγητη. Το θεσμικό πλέον 12άρι της Κύπρου το πήραμε, φυσικά, ενώ δεν πέσαμε κάτω από την δεκάδα μέχρι τουλάχιστον τα μισά της ψηφοφορίας. Η Ρωσία μάς χάρισε ένα ωραιότατο 7, ενώ η Γαλλία μάς έδωσε 12 βαθμούς!

Με την ενσωμάτωση της λαϊκής ψήφου, η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει 170 βαθμούς και να κατακτήσει την δέκατη θέση. Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2013 που η Ελλάδα κατορθώνει να τερματίσει μέσα στην πρώτη δεκάδα. Τη νίκη την κέρδισε η Ιταλία.