Γ’ Εθνική: «Αυτοκτόνησε» η ΑΕΔ στο Σοχό! Αντί για νίκη 1-2 ηττήθηκε με 3-1

Ήττα-μαχαιριά με 3-1 γνώρισε στον Σοχό από τον Εθνικό εκτός έδρας η ΑΕ Διδυμοτείχου και πλέον ακόμα και εαν κάνει το 3/3 μέχρι το φινάλε οι πιθανότητες παραμονής της είναι ελάχιστες.

Η ΑΕΔ έιχε μια καλή φάση σε λάθος της άμυνας αλλά το σουτ του Βαρσαμίδη πέρασε μόλις άουτ με τους γηπεδούχους να απειλούν αλλά να μην ανησυχούν την εστία του Παππά που έκανε ντεμπούτο στην εστία των Εβριτών. Η ΑΕΔ είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία αλλά η σέντρα του δραστήριου Βαρσαμίδη για λίγο δεν βρήκε το κεφαλι του Λίτσκα στο 38′ με τους γηπεδούχους στο 45′ με εντυπωσιακό μακρινό φάουλ του Αχαλινόπουλου και κακή αντίδραση του Παπα στην γωνία του να ανοίγουν το σκορ.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους η ΑΕΔ μπήκε δυνατά και αφού πρώτα απείλησε σε σέντρα του Λιτσκα, κατάφερε στο 51′ να ισοφαρίσει με τον Βαρσαμίδη ο οποίος επωφελήθηκε το λάθος γύρισμα του Στεφανίδη κανοντας το 1-1. Η ΑΕΔ μετά το γκολ απείλησε από κόρνερ αλλα η κεφαλιά του Γκιντιδη περασε αουτ με τους Εβρίτες να χάνουν εκπληκτική ευκαιρία σε τετ α τετ αλλά ο Γιαννιώτης σουταρε αουτ.

Ετσι αντι να γίνει το 1-2, οι γηπεδούχοι πίεσαν και με τον Αχαλινόπουλο στο 74′ με εκκπληκτικό πλάγιο σουτ στο γάμα του Παπά στο 74′ έκαναν το 2-1. Στο 82′ από φαουλ του φοβερού Αχαλινόπουλου ο Αντωνιαδης με κεφαλιά νίκησε τον Παππά που έδιωξε την μπαλα στην γραμμή με τον διαιτητή Ασβεστόπουλο από το Κιλκίς να καταλογίζει γκολ. Στο φινάλε αποβλήθηκε για σκληρό φάουλ με δέυτερη κίτρινη ο MVP του αγώνα Αχαλινόπουλος.

Πλεόν ο αγώνας με τον Εύοσμο την Τετάρτη είναι τελικός αφού με νίκη πλησιάζουν στους 4 τους Θεσσαλονικείς που έχουν 17. Ο Σοχός μετά το τρίποντο ξεφυγε 8 βαθμούς από την ΑΕΔ και πάει στο Άβατο με καλή ψυχολογία αλλά χωρίς τον καλύτερο του παίκτη.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Μαυράκης): Παππάς, Γκιντίδης, Θάνος (86′ Γκαιδατζης), Παντελίδης, Σιδηρόπουλος, Σταματόπουλος, Βαγγέλοβ (66′ Γκασίδης), Βαρσαμίδης (90′ Μυσιούδης), Παπούδης (66′ Τζελεπης), Γιαννιώτης (90′ Σιναπίδης), Λίτσκας.