Ορίζει τα μπαράζ η ΕΠΟ αλλά απέφυγε να αναφέρει Ξάνθη και Παναιτωλικό ως συμμετέχουσες ομάδες

Την Κυριακή μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων αναμένεται να οριστούν επισήμως οι ημερομηνίες των μπαράζ για μια θέση στην SL1 ανάμεσα σε Ξάνθη και Παναιτωλικό.

Με δεδομένη την σπουδή η κλήρωση για την σειρά των αγώνων να γίνει την Κυριακή, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τελικά πρόθεση θα είναι τα δυο ματς να διεξαχθούν την προσεχή εβδομάδα και να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 30 Μαΐου, με ενδεχόμενο να δοθεί μια εβδομάδα διαφορά ανάμεσα στο ένα και το άλλο παιχνίδι και εφόσον υπάρχει η σχετική έγκριση της ΟΥΕΦΑ να έχει λήξει το όλο πράγμα ως τις 6 Ιουνίου, σε κάθε περίπτωση μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Euro.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε στους παρατηρητικούς το γεγονός ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής η ΕΠΟ για την κλήρωση, δεν υπάρχει αναφορά στις ομάδες της Ξάνθης και του Παναιτωλικού. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η κλήρωση για τη σειρά των αγώνων μπαράζ για την παραμονή/άνοδο στη Superleague 1, ανάμεσα στην ομάδα που κατέλαβε τη 13η θέση στο πρωτάθλημα της Superleague 1 και σε αυτήν που κατέλαβε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Superleague 2, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23/05/2021 και ώρα 17:00 στα γραφεία της Ε.Π.Ο. Στην κλήρωση μπορεί να παραστεί ένας εκπρόσωπος από κάθε μία εκ των συμμετεχουσών ΠΑΕ».

Στην αντίστοιχη ανακοίνωση μερικούς μήνες πριν για τα αντίστοιχα μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, οι ομάδες αναφέρονταν. Τότε η ανακοίνωση ανέφερε: «Η κλήρωση των αγώνων μπαράζ μεταξύ των ΠΑΕ Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης που κατέκτησαν την 13η θέση στο πρωτάθλημα της SL 1 και τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της SL 2 αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 στις 10:30, στα γραφεία της ΕΠΟ. Η κλήρωση αφορά στους γηπεδούχους του πρώτου και του δεύτερου αγώνα, καθώς οι ημερομηνίες διεξαγωγής έχουν ήδη αποφασιστεί από την ΕΕ της Ε.Π.Ο (22 και 29.08.2020)».

Ο λόγος που δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΕΠΟ οι ομάδες της Ξάνθης και του Παναιτωλικού ως οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στα μπαράζ έχει προφανώς να κάνει με το γεγονός ότι επισήμως δεν έχει γίνει η επικύρωση των βαθμολογιών και η ΕΠΟ δεν γνωρίζει επισήμως ποιες είναι οι ομάδες αυτές, αλλά θα το γνωρίζει προφανώς ως την στιγμή της κλήρωσης. Πάντως, ενώ πέρυσι ΑΟΞ και Απόλλων Σμύρνης αναφέρονταν στην ανακοίνωση της κλήρωσης, φέτος δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Παναιτωλικό και την Ξάνθη…