Οι έντονες στιγμές και το ξέσπασμα του Τάσου Γιαμουρίδη στον αγώνα ΑΟΞ-Λεβαδειακός

Ο αγώνας του ΑΟΞ με τον Λεβαδειακό είχε μόλις λήξει, η ομάδα της Ξάνθης είχε κερδίσει και ο Τάσος Γιαμουρίδης ξεσπούσε. Κατέβαινε από την κερκίδα στον αγωνιστικό χώρο, αγκάλιαζε με μεγάλη θέρμη τον Μπάμπη Τεννε και γινόταν αμέσως μετά ένα κουβάρι με τους παίκτες.

Ο Τάσος Γιαμουρίδης δεν είναι επαγγελματίας παράγοντας. Μέχρι πριν ένα χρόνο η όλη ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ήταν μέσω καποιων χορηγιών του σε τοπικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, κυρίως του βόλεϊ. Βρέθηκε ξαφνικά να κατέχει το 1% της εταιρείας που εξαγόρασε την ΠΑΕ Ξάνθη, προσωριά διετέλεσε πρόεδρος και πλέον επισήμως απο τον Οκτώβριο αποτελεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ. Είναι ο άνθρωπος που βάζει την υπογραφή του για να τρέξει οτιδήποτε.

Δεν είναι όμως τεχνοκράτης, που απλά βλέπει νούμερα, υπογράφει πληρωμές, ζητά αν κάτι πάει στραβά περικοπές και απολύσεις. Το αντίθετο. Στο διάστημα αυτό φρόντισε να παρακολουθεί σχεδόν όλους τους αγώνες της ομάδας, μέσα έξω. Ενίοτε και τις προπονήσεις, έστω και αν παραδέχεται και ο ίδιος ότι δεν… σκαμπάζει πολλά από συστήματα και προπονητική. Με τα πολλά, δεν έγινε απλά ο στενός συνεργάτης του Μπιλ Πάπας στο εγχείρημα που λέγεται ΠΑΕ Ξάνθη. Εγινε και οπαδός της ομάδας. Και έκανε το ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Την Τετάρτη παραλίγο να έχουμε… λιποθυμίες όταν Εμπερτ πέτυχε το γκολ. Η χαρά δεν κρυβόταν, όπως και η αγωνία σε όλη την οικογένεια Γιαμουρίδη. Και στο τέλος το ξέσπασμα! Με αυτόν στο επίκεντρο των πανηγυρισμών, παρόλο που τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει αφού μένουν άλλοι δυο αρκετά κρίσιμοι αγώνες για να επιτευχθεί η άνοδος. Ωστόσο εφόσον δεν πέθανες ήδη, έχεις κάθε λόγο να γιορτάζεις για το γεγονός ότι ζεις. Και εξακολουθείς να ελπίζεις.

Τα πανηγύρια όμως κράτησαν λίγο. Πλέον οι παίκτες με το προπονητικό τιμ ήδη ξεκίνησαν την δουλειά. Και οφείλει να την έχει ξεκινήσει και η διοίκηση, ώστε να πάει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο προστατευμένη στα δυο μπαράζ. Με ενέργειες που δεν είναι απαραίτητο να διαφημιστούν, όπως έγινε στην περίπτωση της Νίκαιας, αλλά οφείλουν έγκαιρα να γίνουν σε πολλά επίπεδα, ώστε να διασφαλιστεί ότι τουλάχιστον η ομάδα που θα προκριθεί από τα μπαράζ για να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της SL1 θα κριθεί αποκλειστικά και μόνο με βάση την αγωνιστική απόδοση των παικτών που θα βρεθούν μέσα στις τέσσερις γραμμές των δύο γηπέδων…