Μια 11αδα tips για τον «τελικό» της αυλαίας των πλέι οφ ΑΟ Ξάνθη – Λεβαδειακός (15:30, LIVE ThrakiSportS)

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Η Ξάνθη φιλοξενεί τον Λεβαδειακό στον τελικό των τελικών, το ματς της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League 2 που θα κρίνει ποια από τις δυο ομάδες θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα και ποια θα ανέβει στην SL1 ή θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω μπαράζ για την άνοδο.

Για να σας βάλουμε στο κλίμα του σημαντικού αγώνα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της σημαντικής αναμέτρησης ώστε να την παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι.

1. Η Ξάνθη προέρχεται από την πρώτη της εντός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη που την έριξε στην 4η θέση. Βρίσκεται -2 από τον σημερινό αντίπαλο της. Αντιθέτως ο Λεβαδειακός που βρίσκεται στην 1η θέση προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με τα Χανιά με 3-0, μετρώντας δύο συνεχόμενες νίκες στα πλέι οφ.

2. Τα σενάρια είναι λίγο ως πολύ ξεκάθαρα. Αν η Ξάνθη δεν νικήσει, μένει εκτός δυάδας. Αν όμως νικήσει, δεδομένα θα μείνει εκτός δυάδας ο Λεβαδειακός. Συνεπώς η ομάδα της Βοιωτίας έρχεται για δυο αποτελέσματα. Απο εκεί και πέρα για να βγει πρώτη η Ξάνθη θέλει και ισοπαλία στο ματς Ιωνικός-Εργοτέλης πέρα από δική της νίκη, ενώ ο Λεβαδειακός απλά θέλει να πετύχει πιο πολλά γκολ από τον Ιωνικό σε περίπτωση που νικήσουν και οι δυο ομάδες, για να παραμείνει πρώτος.

3. Οι προπονητές των δυο ομάδων κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους ενόψει αυτού του σημαντικου αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής και δεν ανακοίνωσαν αποστολές. Τα τελευταία νέα τόσο από την Ξάνθη όσο και από τον Λεβαδειακό με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Στην Ξάνθη χάνοντας από τον Εργοτέλη δεν φτάνει ότι ηττήθηκε για πρώτη φορά επί εποχής Τεννέ σπάζοντας ένα αήττητο σερί 15 αγώνων, αλλά έχασε για πρώτη φορά φέτος στα Πηγάδια που αποδείχθηκαν η αχίλλειος πτέρνα στα πλέι οφ. Σε δυο εκτός έδρας ματς με Διαγόρα και Ιωνικό η Ξάνθη έχει δυο νίκες. Στα δυο εντός με Χανιά και Εργοτέλη έχει μια ισοπαλία και μια ήττα.

5. Η Ξάνθη εξακολουθεί να στηρίζεται στην καλή της άμυνα αλλά και ο Λεβαδειακός στην αποτελεσματική επίθεσή του, οπότε είναι μεγάλο ερωτηματικό τι θα υπερισχύσει σε μια αναμέτρηση όπου αναμένεται να φοβάται ο Γιαννης το θεριο και το θεριο τον Γιαννη.

6. Η προϊστορία μας θυμίζει ότι στους εντός έδρας αγώνες στην Ξάνθη, ο ΑΟΞ έχει 13 νίκες έναντι τριών ισοπαλιών και μιας νίκης του Λεβαδειακού.

7. Θετική πάντως είναι η παράδοση του προπονητή του ΑΟΞ Μπάμπη Τεννέ απέναντι στον Λεβαδειακό, αλλά όχι όσο θετική θα ήθελε σε τέτοιο ματς. Δεν έχει χάσει ποτέ μεν, αλλά στο ματς αυτό απαιτείται νίκη και αυτήν σε συνολο τεσσάτων αγώνων την έχει πετύχει μόνο μια φορά αυτή όμως ήταν με την ομάδα της Ξάνθης στο παιχνίδι του β’ γύρου στις 17 Μαρτίου. Συνοπτικά τα αποτελέσματά του με ένα κλικ ΕΔΩ. Επίσης, ο Τεννές έχει δώσει και 7 αγώνες ως κόουτς του Λεβαδειακού, θυμηθείτε τους με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Τρεις είναι μαζί με τον Τεννέ οι προπονητές που έχουν καθίσει στον πάγκο και των δυο ομάδων όπως και 20 ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα των δύο σημερινών αντιπάλων. Δείτε τα ονόματά τους στο αφιέρωμα που κάναμε στο ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Φαβορί για τo ντέρμπι σύμφωνα με τους μπουκμέικερς είναι η Ξάνθη. Η Novibet δίνει τον άσσο στο 2.25 ενώ η ισοπαλία παίζεται στο 3.10 και το διπλό των Βοιωτών είναι στο 3.15. Αναλυτικά όλες οι αποδόσεις της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ. Ωστόσο η Ξάνθη παίζεται ως τρίτο φαβορί για την 1η θέση στο πρωτάθλημα με πρώτο τον Ιωνικό και δεύτερο τον Λεβαδειακό. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε o Δημήτρης Καραντώνης του Συνδέσμου Ημαθίας με βοηθούς τους Νικολακάκη (Λασιθίου) και Νικολαΐδη (Μακεδονίας) ενώ 4ος είναι ο Αγγελάκης (Μακεδονίας). Ο συγκεκριμένος διαιτητής όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS έχει ρίζες από την Θράκη (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ) αλλά απέναντι στην Ξάνθη έχει πολύ κακή παράδοση, αφού σε 9 αγωνες πρωταθλήματος ο ΑΟΞ δεν έχει κερδίσει με αυτόν τον ρέφερι ποτέ. Αναλυτικά με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Το παιχνίδι αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:30 και θα μεταδοθεί από την ERT Sports αλλά θα υπάρχει και ειδική εκπομπή με παράλληλες μεταδόσεις τύπου λεπτό προς λεπτό από την ΕΡΤ3 μαζί με τα άλλα δύο ματς που ολοκληρώνουν την αγωνιστική περίοδο. Δείτε το πρόγραμμα και όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.