Τέταρτος ο Καρυπίδης και 6ος ο Ταξιλδάρης στα 100 μέτρα ύπτιο S1 του Ευρωπαϊκού της Μαδέρα

Δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο αλλά έκαναν πολύ καλή προσπάθεια οι δύο θρακιώτες πρωταθλητές, κολυμβητές του Ηρόδικου, στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης για άτομα με αναπηρία που διεξάγεται στη Μαδέρα.

Στην τρίτη ημέρα των αγώνων οι Δημήτρης Καρυπίδης και Αλεξ Ταξιλδάρης εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον τελικό του συγκεκριμένου αγωνίσματος της κατηγορίας S1, δηλαδή της κατηγορίας με τη μεγαλύτερη αναπηρία (ουσιαστικά αφορά παράλυτους αθλητές).

Ο Εβρίτης Δημήτρης Καρυπίδης τερμάτισε 4ος με χρόνο 3.06.33, πίσω από τον Ιταλό Φρανσίσκο Μπετελα που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με 2.32.21, τον Ουκρανό Αντον Κολ που έμεινε οριακά δεύτερος και κερδίζει το αργυρό μετάλλιο με χρόνο 2.32.71 και τον Ισραηλινό Ιγιαντ Σαλαμπι που ανεβαίνει στο βάθρο με επίδοση 2.34.38.

Ο Άλεξ Ταξιλδάρης, αργυρός παραολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, ο οποίος επανέρχεται στην ενεργό δράση μετά από πολλά χρόνια που είχε «κρεμάσει» το σκουφάκι του, ολοκλήρωσε τον πρώτο αγώνα του μετά από πολλά χρόνια σημειώνοντας επίδοση 4.19.46.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.