Super League: Δεύτερος ασίστμαν στο πρωτάθλημα ο Πέτρος Μάνταλος, δεν «πρόλαβε» τον πρωτοπόρο Φορτούνη

Ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα με την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ (μένει ένα αδιάφορο ματς για τα πλέι άου), με τον Πέτρο Μάνταλο να κάνει δυνατό φινάλε με τεις ασίστ στα τελευταία παινχίδια, αλλά να μην προλαβαίνει τον πρωτοπόρο Κώστα Φορτούνη.

Ο Κομοτηναίος αρχηγός της ΑΕΚ έβγαλε συνολικά εννιά τελικές πάσες στο φετινός πρωτάθλημα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της διοργανώτριας αρχής, εκ των οποίων οι έξι ήταν στην κανονική διάρκεια και οι τρεις στα πλέι οφ.

Παρ’ όλα αυτά, δεν πρόλαβε τον Κώστα Φορτούνη που ήταν από την αρχή πρωτοπόρος στη σχετική λίστα, αφού ολοκλήρωσε την σεζόν με 11 ασίστ, τις οποίες έβγαλε όλες στην κανονική διάρκεια, μη μπορώντας να φτάσει το δικό του προσωπικό ρεκόρ που παραμένει 12 την σεζόν 2015-16. Παρ’ όλα αυτά οι 11 είναι υπέραρκετές για τον συνπαίκτη του Μάνταλου στην Εθνική, αν αναλογιστεί κανείς ότι στα περισσότερα ματς ξεκινούσε στον πάγκο.

11 ασίστ είναι και το προσωπικό ρεκόρ του Μάνταλου, το οποίο το πέτυχε μόλις πέρυσι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μοίρασε άλλες δύο τελικές πάσες στο Europa League, με την Ζόρια και την Λέστερ.

Η λίστα με τους καλύτερους πασέρ στο πρωτάθλημα για την σεζόν 2020-21:

1. Κώστας Φορτούνης 11
2. Πέτρος Μάνταλος 9
3. Λιβάι Γκαρσία 6
4. Ματιέ Βαλμπουενά 6
5. Κάρλος Σφιντέρσκι 6
6. Γιουσέφ Ελ Αραμπί 5
7. Μουάμερ Τάνκοβιτς 5
8. Ζούλιαν Μπαρτόλο 5
9. Ανδρέας Μπουχαλάκης 5
10. Γιώργος Μασούρας 5