Ο απολογισμός της χρονιάς στην Αλάνιασπορ για το «μηχανάκι» της Μανώλη Σιώπη

Ως «μηχανάκι» χαρακτηρίζει τον Μανώλη Σιώπη ο Αντώνης Οικονομιδης στο αφιέρωμα που ετοίμασε για το Sport24 καταγράφοντας τα πεπραγμένα της πολυπληθούς παροικίας Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα της Τουρκίας το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Ο συγγραφέας προσπάθησε να αξιολογήσει το στάτους αλλά και το (άμεσο και όχι μόνο) μέλλον του κάθε ποδοσφαιριστή, εκτιμώντας δικαιολογημένα πως ο ελληνικός πληθυσμός στη Super Lig αναμένεται να αυξηθεί. Σε σχέση με τον Εβρίτη διεθνή (φωτο από τον αγώνα με την μετέπειτα πρωταθλήτρια Μπεσίκτας) ανέφερε:

Ξεκάθαρη η αγωνιστική του ταυτότητα, γι’ αυτό ακριβώς αγοράστηκε έναντι 500.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2019 από την Αλάνιασπορ και γι’ αυτό ακριβώς “κούμπωσε” αμέσως σε μια ομάδα που παρότι δεν έχει το στάτους των μεγάλων ομάδων της Κωνσταντινούπολης και της Τραμπζονσπόρ, εν τούτοις κάνει συνεχή βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια.

Και όχι μόνο μέσω της σταθερότητάς της στην πρώτη εξάδα της Super Lig, αλλά και του τρόπου παιχνιδιού της. Χαρακτηριστικό πως φέτος, οι “πορτοκαλί” ήταν μαζί με την πρωταθλήτρια Μπεσίκτας στην κορυφή του ποσοστού κατοχής, αλλά και συνολικών και επιτυχημένων μεταβιβάσεων στο τουρκικό πρωτάθλημα, με τον 27χρονο αμυντικό μέσο να είναι το “μηχανάκι” στο κέντρο. Τόσο στην π.Μ. όσο και στην μ.Μ. (προ και μετά Μπακασέτα δηλαδή) περίοδο, αφού η πώληση του Μπακασέτα τον Ιανουάριο, άλλαξε σύστημα, διάταξη και ρόλους στην ομάδα του, με τον ίδιο πάντως σταθερό “εξάρι”, στην τριάδα των μέσων της Αλάνιασπορ (μπροστά του συνήθως αγωνίζονταν οι Ουτσάν και Κουτλού).

Ο Σιώπης αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια πρωταθλήματος (1 περισσότερο σε σχέση με πέρυσι), μετρώντας 2385 λεπτά (250 περισσότερα σε σχέση με την παρθενική του σεζόν), χωρίς να καταγράψει γκολ ή ασίστ. Ετσι κι αλλιώς, ο ρόλος του είναι άλλος στην Αλάνιασπορ, κάτι που φαίνεται (και) από τις 7 κίτρινες (τρίτος στη σχετική λίστα) που δέχτηκε. Μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, πρόθεση των ανθρώπων της Αλάνιασπορ είναι να τον κρατήσουν στο ρόστερ, ειδικά εφόσον οι παρτενέρ του στο κέντρο (Ουτσάν και Κουτλού) παρουσιάζονται ως βασικοί υποψήφιοι προς πώληση το προσεχές καλοκαίρι.