Με ρίζες από την Θράκη ο διαιτητής του «τελικού» της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό

Ο Δημήτρης Καραντώνης που ορίστηκε από την ΚΕΔ να σφυρίξει το κρισιμότατο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Λεβαδειακό μπορεί να ανήκει στον σύνδεσμο Ημαθίας, ωστόσο έλκει την καταγωγή του από την Θράκη.

Οπως ανέφερε παράγοντας του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ροδόπης, η καταγωγή του μεταξύ άλλων είναι και από το χωριό Διώνη που βρίσκεται στην άκρη της πεδιάδας της Κομοτηνής και στους βορειοανατολικούς πρόποδες του βουνού Ίσμαρος.

Πρόκειται για οικισμό που αναφέρεται επίσημα σε ΦΕΚ μετά την απελευθέρωση το 1924 και μαζί με την γειτονική Στρύμη αποτελούν την τοπική κοινότητα Στρύμης που υπάγεται στη δημοτική ενότητα Σαπών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Το χωριό είναι χτισμένο 15 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά από τις Σάπες και 23 χιλιόμετρα νοτιανατολικά από την Κομοτηνή, ενώ σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει ως πληθυσμό 166 κατοίκους από 228 το 2001 και 290 το 1991.

Παρά πάντως την θρακιώτικη καταγωγή του, οι παλιότεροι θυμούνται να υπάρχουν αρκετά παράπονα από τους ανθρώπους του Πανθρακικού όταν οριζόταν να σφυρίξει την ομάδα της Κομοτηνής στις παλιότερες εποχές, ενώ όπως ανέλυσε το ThrakiSportS, είναι πολύ κακή και η παράδοση της Ξάνθης με τον συγκεκριμένο ρέφερι αφού δεν έχει καμία νίκη με αυτόν ως διαιτητή σε παιχνίδια πρωταθλήματος και μετρά μόνο μία σε έναν αγώνα κυπέλλου σε σύνολο 11 αναμετρήσεων του ΑΟΞ που έχει σφυρίξει. Αλλά για την Ξάνθη στο ντέρμπι της Τετάρτης υπάρχει μόνο η νίκη ως αποτέλεσμα, αν θέλει να μην είναι και του χρόνου στη Β’ Εθνική, όποια μορφή και αν έχει αυτή.