ΕΣΠΕΘΡ: Αρχίζουν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα! Άκυροι οι αγώνες που έγιναν και εκ νέου δηλώσεις από τις ομάδες

Ξεκινούν και επίσημα τα πρωταθλήματα των αναπτυξιακών κατηγοριών (K21 Αγοριών, Κ20 Κοριτσιών και Κ18 Αγοριών-Κοριτσιών) με την ΕΟΠΕ να εκδίδει συμπληρωματική προκήρυξη με τον ορισμό των ημερομηνιών έναρξης και ολοκλήρωσης των αγώνων.

Στην συμπληρωματική προκήρυξη που έκδωσε η ΕΟΠΕ αναφέρεται ρητά ότι όλοι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν πριν την διακοπή για λόγω COVID19 δεν έχουν ισχύ, καθώς οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν εκ νέου στις τοπικές ενώσεις τους αν θα λάβουν μέρος, έτσι ώστε να γίνουν νέες κλήρωσεις, όπου θα αποφασισθεί και το σύστημα διεξαγωγής.

Η ΕΟΠΕ έχει κοινοποιήσει την συγκεκριμένη προκήρυξη σε όλες τις τοπικές ενώσεις, ανάμεσα σε αυτές και στην ΕΣΠΕΘΡ, με τις ενώσεις να πρέπει να τρέξουν ολόκληρη την διαδικασία της Α΄Φάσης, δημιουργώντας, ανάλογα τις ομάδες, νέο σύστημα διεξαγωγής.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΠΕ, η Α΄Φάση των κατηγοριών Κ21 Αγοριών και Κ20 Κοριτσιών, θα ξεκινήσει στις 7/6/2021 και θα ολοκληρωθεί στις 21/7/2021 ενώ η Β΄ Φάση θα ξεκινήσει στις 28/7/2021 και θα ολοκληρωθεί στις 23/8/21.

Όσον αφορά τις κατηγορίες Κ18 Αγοριών – Κοριτσιών η Α΄ Φάση θα γίνει στις 7/6/2021 έως και 25/7/2021 ενώ η Β΄Φάση θα ξεκινήσει στις 30/7/2021 και θα ολοκληρωθεί μέχρι και τις 26/8/2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσες ομάδες δεν συμμετέχουν δεν θα έχουν κυρώσεις ενώ θα πρέπει με την έναρξη των αγώνων αθλητές και προπονητές να εξετάζονται από διαγνωστικά rapid test, ένα κόστος αρκετά υψηλό για τις ομάδες και το οποίο αποτελέσει τροχοπέδη για να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα.

Τέλος, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΠΕ, οι ομάδες που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα αλλά ούτε και να προπονούνται στα κλειστά γυμναστήρια των δήμων.