Ασημένια η Κομοτηναία Νικολέτα Μπάρμπα στο διεθνές τουρνουά του Βουκουρεστίου

Νέα μεγάλη διάκριση σημείωσε η Κομοτηναία πρωταθλήτρια της Πάλης Νικολέτα Μπάρμπα, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 73 kg στο διεθνές τουρνουά παίδων-κορασίδων στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Η νεαρή Νικολέτα έδειξε πως το μέλλον της ανήκει φέρνοντας μία νέα διάκριση για την χώρα μας, η οποία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και μεθοδικής προπόνησης, αφιερώνοντας πολλές ώρες μαζί με τους προπονητές της.

Η Μπάρμπα έφτασε σχετικά εύκολα στον τελικό. Εκεί ηττήθηκε από την Νίικος από την Ουγγαρία με 7-0 ωστόσο η Θρακιώτισσα πρωταθλήτρια έδειξε με την πορεία της προς τον τελικό πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Η διοργάνωση ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης δήλωσαν συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες. Αλλωστε το τουρνουά αυτό σηματοδοτούσε την επανέναρξη της δράσης στην κατηγορία των Παίδων – Κορασίδων και ήταν επιπέδου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είχαν δηλώσει συμμετοχή 22 χώρες με περίπου 400 αθλητές.

Η Νικολέτα Μπάρμπα κατέκτησε το δεύτερο χρονικά ελληνικό ασημένιο μετάλλιο, από τα πέντε συνολικά που κατέκτησε η Ελλάδα. Το καρέ των μεταλλίων συμπλήρωσαν οι επιτυχίες των Γιώργο Συρόπουλο (92κ.), Ραφαήλ Γκίρνη (110κ.) και Θεοχάρη Κουγιουμτσίδη (71κ.), οι οποίοι μετά από σπουδαίες εμφανίσεις ανέβηκαν στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση.

Τον χορό των μεταλλίων είχε ανοίξει το Σάββατο ο Γιώργος Ιωακειμίδης που φόρεσε στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο. Τα πέντε μετάλλια της χώρας μας στη διοργάνωση αναμφίβολα αποτελούν επιτυχία για την ελληνική Παλη η οποία μας φέρνει μεγάλες χαρές τόσο στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, όσο και στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει «παρών» αλλά και μέλλον.

Και σε αυτό το μέλλον δηλώνει παρούσα και η Νικολέτα Μπάρμπα.