Με τη βοήθεια και του Χαρούν Μολλά η Ελλάδα «τσέκαρε» ολυμπιακό εισιτήριο για Τόκυο στην Ορεινή Ποδηλασία!!!

Ενα ακόμα εισιτήριο εξασφάλισε η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο και αυτό έρχεται και με θρακιώτικη συμβολή στην Ορεινή Ποδηλασία.

Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα για συγκομιδή βαθμών για την ολυμπιακή πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ΜΤΒ του Νοβε Μεστο Να Μοράβε της Τσεχίας. Πέρα από έναν Ρουμάνο ποδηλάτη, κανείς άλλος από τις επικίνδυνες χώρες δεν κατάφερε να πλασαριστεί εντός των πρώτων 60 για να πάρει βαθμούς για την χώρα του.

Οι Έλληνες τερμάτισαν στην 89η ο Αντωνιάδης, στην 134η ο Ηλίας και στην 136η ο Κομοτηναίος Χαρούν Μολλά. Μπορεί να μην πήραν βαθμούς αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατι με τους 2.601 που είχαν συγκεντρώσει από πέρυσι, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει την 19η θεση ενώ κέρδιζαν εισιτήριο για το Τόκυο οι 21 πρώτες.

Ετσι η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας των Περικλή Ηλία, Δημήτρη Αντωνιάδη, Ηλία Τσορτουκτσίδη και Χαρούν Μολλά εξασφαλίζει το ολυμπιακό εισιτήριο στο mountain bike και τις επόμενες μέρες η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας θα κληθεί να αποφασίσει ποιος θα είναι ο ποδηλάτης που θα κληθεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προβάδισμα έχουν ασφαλώς ο Περικλής Ηλίας που είχε λάβει μέρος στο Λονδίνο το 2012 και ο Αντωνιάδης που είχε λάβει μέρος το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά σημασία έχει ότι ήρθε η Ολυμπιακή πρόκριση για το Τόκυο και ότι αυτή επετεύχθη (και) χάρη στην προσπάθεια και την συμμετοχή και συμβολή του Κομοτηναίου Χαρούν Μολλά.