Ασπίδα Κούγια στον Μπέρτο και νέα βέλη για ΑΟΞ: «Κόσμημα και παιδί με ήθος ο Μανώλης, άφαντος ακόμα ο Πάπας»

Ασπίδα προστασίας στον Μανώλη Μπέρτο ύψωσε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, χαρακτηρίζοντάς τον «κόσμημα» τόσο ως ποδοσφαιριστή όσο και ο άνθρωπο.

Σε ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ για την φερόμενη καταγγελία Κάστρο για ρατσιστική επίθεση από τον Ξανθιώτη, κάτι που έχει κατηγορηματικά διαψεύσει ο τελευταίος, αναφέρονται τα εξής:

«Αυτή η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που δεν γνωρίζει ποιόν έχει ιδιοκτήτη, τόλμησε να εκδώσει ανακοίνωση περί δήθεν ρατσιστικής επίθεσης του κοσμήματος ποδοσφαιριστή και ανθρώπου Μανώλη Μπέρτου, σε έναν από τους πιο βρώμικους ποδοσφαιρικά λόγω των απάνθρωπων και επικίνδυνων κτυπημάτων σε αντιπάλους, τον περιβόητο Castro.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα απαντήσει στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με μηνύσεις και αγωγές.
Αντί να κρυφτούν γιατί κατάντησαν τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όπως τον κατάντησαν, ώστε τόσο ο προπονητής του κ. Γιαννίκης, όσο και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του, να περιμένουν το τελευταίο παιχνίδι για να εξαφανιστούν από τα Γιάννενα, τολμούν να κάνουν και ανακοινώσεις.
Το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει το 2021 και μπορεί να έκαναν τα πάντα για να υποβιβαστούμε, αλλά το μέλλον θα δείξει που θα είναι τα επόμενα χρόνια η ΑΕΛ και που ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Όταν μια ομάδα χάνει την ηθική υποδομή της, χάνει τα πάντα».

Επίσης ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε επίσημα σε δηλώσεις στην κάμερα της Nova στις οποίες για ακόμα μια φορά καταφέρθηκε κατά της Ξάνθης ενώ υπερασπίστηκε τον Ξανθιώτη παίκτη. Αναλυτικά ανέφερε:

Έχω την πεποίθηση πως δεν είναι η τελευταία εμφάνιση της ομάδας μας για την σεζόν αυτή. Είδατε ότι στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη που κάναμε στη Λίγκα, ζήτησα να αναβληθεί όλη η αγωνιστική και να μην αναβληθεί όμως μόνο το ματς του ΠΑΣ. Κάποιοι σκέφτηκαν πονηρά και χάσαμε με δύο ψήφους.
Η καταγγελία που έχουμε κάνει εις βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα είναι βάσιμη. Η ΕΕΑ ερευνώντας θα διαπιστώσει πως ο ΠΑΣ από το 2015 κοροϊδεύει το οικοδόμημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχει πουλήσει ο κύριος Χριστοβασίλης το 51% των μετοχών, στην οικογένεια Αυδή η οποία ένα μήνα πριν έχει πουλήσει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον κύριο Σαββίδη. Είναι συνεταίρος του κυρίου Σαββίδη πολλά χρόνια.
Το περίεργο παρασκήνιο θα συνεχιστεί και του χρόνου. Η καταγγελία μας είναι βάσιμη αλλά δεν μπορώ να προβλέψω το αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος πως στο τέλος θα επιβληθούν κυρώσεις. Είναι -10 βαθμοί για κάθε παράβαση. Φανταστείτε στο τέλος μία ποινή συνολική και να έχουμε ίδια ακριβώς βαθμολογία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θέλω να δω τι θα γίνει στο ματς με τον Απόλλωνα στο τελευταίο παιχνίδι.
Φανταστείτε μια Super League με ομάδες όπως ο ΝΠΣ Βόλος με 250 ιδιοκτήτες που ποτέ κανείς δεν έχει δει, η Ξάνθη με ένα ιδιοκτήτη που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στην Ελλάδα και κουμάντο κάνει ένα δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη με το 1% των μετοχών. Κουμάντο κάνει ο Τσαλίκης την προηγούμενης ιδιοκτησίας. Να έχουμε τον Λεβαδειακό με τους 50 οπαδούς και να είναι εκτός Super League η ΑΕΛ και ο Παναιτωλικός.
Ακούω πως ο Κύριος Ζαγοράκης συμφώνησε και του χρόνου με ξένους διαιτητές, κάτι που σημαίνει πως είναι αναξιόπιστοι οι Έλληνες, που έπαιξαν τα πλέι άουτ.
Ήρθε άνθρωπος από το ΔΣ και μου είπε: Έχω πακτωλό χρημάτων πίσω μου, πάρε 1.750.000 για την ΑΕΛ. Του απάντησα πας να με παγιδεύσεις που είμαι 40 χρόνια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; Του είπα πως είναι τυχερός που δεν ειδοποιώ τον εισαγγελέα για το κακούργημα αυτό. Έπειτα εξαφανίστηκε.
Αν θέλουν τέτοιο ποδόσφαιρο ας πάμε ένα χρόνο στη Super League 2. Να επικρατήσει το δίκαιο είτε μέσω τιμωρίας του ΠΑΣ είτε από την αναδιάρθρωση. Η έρευνα έχει ξεκινήσει και έχω εμπιστοσύνη στην ΕΕΑ. Υπάρχουν συμβόλαια και φαίνονται όλα. Περιμένω την κλήση της επιτροπής. Αν είναι να υποβιβαστούμε εμείς για να έρθουν τέτοιες ομάδες και ιδιοκτήτες εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Ο Μπέρτος είναι στην ΑΕΛ τρία χρόνια. Είναι ένα παιδί με ήθος. Αποκλείω να έχει γίνει. Ίσως έγινε παρανόηση από τον Κάστρο η υπάρχει κακοήθεια. Άκουσα περί μηνύσεων. Υπάρχει και η ψευδής καταμήνυση να γνωρίζουν. Πιστεύω τον Μπέρτο. Ο Κάστρο δεν έχει δώσει την καλύτερη εικόνα. «Βάρβαρος» ποδοσφαιριστής, που το έδειξε και σήμερα.
Θα μείνω στην Λάρισα για πάντα. Είναι η Ιθάκη μου. Ακόμη και να πέσουμε θα φτιάξουμε μια υγιή ομάδα.