Κοντράρονται οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες των πλέι οφ στα Πηγάδια

«Για εμένα πιο δύσκολο είναι το παιχνίδι της Κυριακής με τον Εργοτέλη σε σχέση με αυτό με τον Λεβαδειακό, καθώς έχει παίξει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο».

Αυτό δήλωσε ο τιμ μάνατζερ της Ξάνθης Κώστας Τσαλίκης σε πρόσφατες δηλώσεις του, και είναι απολύτως λογικό καθώς οι Κρητικοί είναι οι πιο φορμαρισμένη ομάδα των πλέι οφ, συγκεντρώνοντας το απόλυτο των 9 βαθμών, με τρεις νίκες και ισάριθμα παινχίδια.

Μαζί με την Ξάνθη μάλιστα, πρόκειται για τις δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες των πλέι οφ, αφού ο ΑΟΞ έχει 7 βαθμούς σε τρεις αγώνες, με μοναδική απώλεια την ισοπαλία της πρεμιέρας στα Πηγάδια κόντρα στα Χανιά.

Ο Εργοτέλης επιπλέον, που είναι αήττητος στις τελευταίες συνολικά επτά αναμετρήσεις, συνέβαλε με το σπουδαίο διπλό στη Λιβαδειά, ώστε να προσπεράσεια αρχικά η Ξάνθη τον Λεβαδειακό, ανεβαίνοντας στην 2η θέση, και στη συνέχεια με το πρόσφατο διπλό του ΑΟΞ στη Νίκαια να πατήσει για πρώτη φορά και στην πρώτη θέση, δύο στροφές πριν το τέλος.

Η ομάδα της Κρήτης με τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα είναι μεν στην 4η θέση, αλλά μόνο με 2 βαθμούς κάτω από Λεβαδειακό και Ιωνικό και 3 βαθμούς από Ξάνθη, που σημαίνει πως στο αποφευκτέο σενάριο που θα πάρει τους τρεις βαθμούς στα Πηγάδια, θα αφήσει πίσω του την Ξάνθη σε ισοβαθμία.

Όπως και να έχει ο ΑΟΞ πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του, παρουσιάζοντας το καλύτερό του πρόσωπο στις τελευταίες αναμετρήσεις, ενώ έχει να ηττηθεί για 15 παινχίδια, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Όλοι γνωρίζουν πλέον πως η ομάδα της Ξάνθης χρειάζεται δύο εντός έδρας νίκες για να επιστρέψει στην Super League, χωρίς να ενδοαφέρεται για οποιοδήποτε άλλο σενάριο ή συνδυασμό αποτελεσμάτων, και θα κληθεί να πετύχει την πρώτη την Κυριακή (14:45 LIVE ThrakiSportS), κόντρα στον ανεβασμένο Εργοτέλη.