Παρέμβαση Αυγενάκη, Ομοσπονδίας και ΠΑΣΑΠ ζητάει ο Τσιρτσίδης για τις Wild Card

Μεγάλο θέμα άνοιξε η χθεσινή απόφαση της ΕΣΑΠ να μην προχωρήσει στο άνοιγμα αιτήσεων για την χορήγηση Wild Card σε ομάδες πρωτίστως της Pre League και δευτερεύοντος σε ομάδες κατώτερων κατηγοριών εφόσον δεν υπήρχε κάλυψη θέσεων.

Το συγκεκριμένο γεγονός σχολίασε με σκληρό τρόπο, ο Προέδρος της ΓΕ Αλεξανδρούπολης, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης αλλά και του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών, των ΠΑΣΑΠ.

Ο Γιώργος Τσιρτσίδης ηγείται του σχεδίου και της νέας προσπάθειας παραγόντων και προπονητών της Αλεξανδρούπολης για την επιστροφή της πόλης στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες.

Το πρώτο σχόλιο του Προέδρου της ΓΕ Αλεξανδρούπολης ανέφερε: “Μετα την ανακοίνωση πριν από λίγο της Ένωσης σωματείων βόλλεϊ η Ε.Σ.Α.Π αδιαφορεί στην κυριολεξία για τον Π.Α.Σ.Α.Π που ζήτησε αύξηση των ομάδων σε 10 . Αποφασίζουν οι ίδιοι οι οχτώ να παραμείνουν οχτώ στην Α1 χωρίς να υποβιβάζεται κανεις με κανενα αγωνιστικό ενδιαφερον εκτός του πρωταθλητή και να κάνουν με τα χρήματα του κράτους” κλειστο” πρωτάθλημα αδιαφορώντας για τα αιτήματα ομάδων της επαρχίας όπως της Αλεξανδρούπολης. Ντροπή!!!!!Το Υπουργείο Αθλητισμού και η Γ.Γ.Α. δεν πρέπει να το επιτρεψουν”.

Έπειτα από λίγη ώρα έγραψε: “Μετά την χθεσινή απόφαση της “Λέσχης των 8″που ψήφισαν να μην δοθούν κάρτες ελεύθερης εισόδου σε Γιάννενα και Αλεξανδρουπολη ώστε οι ίδιοι 8 να είναι και του χρόνου στην Α1 αφού κανένας δεν θα υποβιβαστεί οφείλουμε οι φίλοι του βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης να καλέσουμε την Ομοσπονδία να παρέμβει. Γνωρίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υπουργείο Αθλητισμού παρακολουθεί το θέμα και η Ομοσπονδία και ο πρόεδρος της κ. Καραμπετσος οφείλει να παρεμβει υπέρ των ομάδων που κατέθεσαν αιτημα για ελεύθερη κάρτα και πιθανόν και άλλων που δεν έχει κοινοποιηθεί π.χ. Ορεστιάδα.Ας παραδειγματισθουν από τις άλλες χώρες (Ιταλία ,Γαλλία )όπου η Ομοσπονδία δίνει σε περιοχές που δεν υπάρχει ισχυρή οικονομική παρουσία από Βιομηχανίες όπως στον Νότο της Ιταλίας κάρτες ελευθέρας εισόδου.Εδώ οι ομάδες της Α1 θεωρούν ότι ψηφίζοντας για τον εαυτό τους να παραμείνει η “Λέσχη των 8″ ώστε να μοιρασθούν και τα χρήματα από την Κρατικη Ενίσχυση κάνουν καλό σε ποιον ?Εάν θέλουν να αναπτυχθεί το άθλημα πρέπει να αυξηθούν οι ομάδες γιατί όχι σε 12 και όχι να κοιτάνε οι 8 ομάδες πως θα μοιρασθούν τα χρήματα που προορίζονται για 12 ομαδες”.

Ενώ στο τελευταίο του σχόλιο έγραψε: “Περιμένουμε με αγωνία την τοποθέτηση και του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών για την προσπάθεια της “Λέσχης των 8” να παραμείνουν 8 ομάδες ώστε να μην υποβιβάζεται κανένας και να ενισχυθούν οικονομικά οι ίδιοι με το κρατικό χρήμα αντί να δοθούν τέσσερις κάρτες ελευθέρας εισόδου που θα σήμαινε Επγγελματικο συμβόλαιο σε 40 -50 Έλληνες Αθλητές.!!!!!!Συμβόλαια εξασφαλισμένα μετά την “σωτηρία” απόφαση του Υπουργού Αθλητισμού κ Αυγενακη Λευτέρη για οικονομική ενίσχυση από το ποσοστό από το στοίχημα των ομάδων σε όλα τα αθλήματα”.