Γ’ Εθνική: Με δυο γκολ σε τρία λεπτά ο Ορφέας λύγισε την Ελπίδα Σαπών και… «ελπίζει» στον τίτλο

Μέσα σε δυο λεπτά διαμορφώθηκε η ιστορία του αγώνα του Ορφέα Ξάνθης με την Ελπίδα Σαπών στο γήπεδο του ΑΟΞ. Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή με σκόρερς τους Θοδωρή Τορομανίδη και Αλέξη Μελισσόπουλο και πήρε σαφές προβάδισμα τίτλου μετά την ήττα του Πανδραμαϊκού από τον Αετό Οφρυνίου στο ντέρμπι των δεύτερων.

Από την άλλη πλευρά, η Ελπίδα Σαπών προσπάθησε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, πέτυχε με τον Τριαντόπουλο στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου το γκολ που την ξαναέβαλε στο παιχνίδι, αλλά αποδείχθηκε γκολ της τιμής αφού οι Κομοτηναίοι δεν ξαναβρήκαν δίχτυα παρά μόνο… δοκάρι λίγο πριν το τέλος.

Ο αγώνας ξεκίνησε δυναμικά με τέσσερις φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα εις βάρος του Βασίλη Καραγκιόζη στην περιοχή της Ελπίδας ενώ στο 9′ και στο 10′ δεν βρήκαν στόχο σουτ των Πασχαλάκη και Μελισσόπουλου. Ενδιαμέσως πλασέ του Βάσκου κόντραρε σε αμυντικό και χάθηκε η ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να ανοιξουν το σκορ.

Μέχρι το ημίωρο χάθηκαν άλλες δυο ευκαιρίες για τον Ορφέα με σουτ του Μαυρόπουλου στο 23′ και κεφαλιά του Χακή στο 26′ που πέρασαν άουτ. Στο 32′ ωστόσο μετά από ομαδική ενέργεια και συνδιασμό των Μανια, Πασχαλάκη, Τανζού και Τορομανίδη, ο τελευταιος με πλασέ άνοιξε το σκορ. Σχεδόν με την σέντρα ο Τανζού κέρδισε πέναλτι που αμφισβήτησαν οι Ροδοπίτες και ο πρώτος σκόρερ του Ορφέα Αλέξης Μελισσόπουλος διαμόρφωσε το 2-0 από τα 11 μέτρα.

Μέχρι και το ημίχρονο η Ελπίδα ανέβασε απόδοση και προσπαθησε να μειώσει αλλά το σουτ του Τοπάλι στο 37′ ήταν άστοχο ενώ στο 40′ ο Χακή απομάκρυνε προ του Βάσκου. Το ίδιο και στην έναρξη του β’ ημιχρόνου με τον σουτ του Τοπάλι στο 52′ και την κεφαλιά του Βάσκου στο 60′ που έδιωξε σε κόρνερ Μανιάς και αμυντικοί, καθώς και το άστοχο σουτ του Μεμέτ ένα λεπτό μετά. Τελικά οι προσπάθεις των φιλοξενούμενων καρποφόρησαν με τον Τριαντόπουλο μετά από φάση διαρκείας που με σουτ έκανε το 2-1 από κοντά στο 66ο λεπτό, αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα στην συνέχεια πλην της περίπτωσης του δοκαριού.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αναστάσιος Τσιλίκας της ΕΠΣ Καβάλας με βοηθούς τους Καρασαββαΐδη και Ζαχαρία της ιδιας Ενωσης. Με τη νίκη αυτή ο Ορφέας είνα ξανά μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας και παίζει την Κυριακή με τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου εκτός έδρας ενώ η Ελπίδα Σαπών παρέμεινε στους 11 βαθμούς και ταξιδεύει την Κυριακή στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Μανιάς, Τζαμπάζ, Καραγκιόζης (69′ Μελισσόπουλος Ν.), Κριεζής, Χασάνογλου, Μαυρόπουλος, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού (90+2′ Γκιουρτζής), Παπαδόπουλος, Μελισσόπουλος Αλ, Τορομανίδης, Πασχαλάκης (87′ Γκασιμπαγιαζίδης).
ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Βασίλης Χαριτόπουλος): Νταφόπουλος, Τζωρτάκης, Τσορτανίδης, Φούντας, Καλογρανάς, Σιδηρόπουλος, Μεμέτ, Τριαντόπουλος, Βάσκος, Τοπάλι (82′ Μπόζης), Ρομπέρ (69′ Πασχάλης).