Γ’ Εθνική: Δύο Θρακιώτικες μονομαχίες στην Ξάνθη και τα υπόλοιπα κρίσιμα παιχνίδια (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τις αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Ο πρωτοπόρος Ορφέας Ξάνθης φιλοξενεί στην έδρα του την Ελπίδα Σαπών με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει στην πρώτη θέση. Αντιθέτως η Ελπίδα Σαπών θέλει να ξεχάσει την εντός έδρας ήττα της και θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη ώστε να ανεβεί πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μετά την εκτός έδρας νίκη της η Θαλασσιά ψάχνει την δική της… αναγέννηση και θέλει να κερδίσει εντός έδρας ώστε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Η ΑΕ Διδυμοτείχου μετά την ισοπαλία με το Νέστο στην έδρα της πάει στη Θαλασσιά με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στη μάχη που κάνει ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό, σε ένα ντέρμπι ανάμεσα στις δυο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, πρωταθλήτριες πέρυσι στις ΕΠΣ Έβρου και Ξάνθης.

Ο Άρης Αβάτου θέλει να διευρύνει το σερί των νικών του και ταξιδεύει στην δύσκολη έδρα του Νέστου Χρυσούπολης ο οποίος προέρχεται από την ισοπαλία μέσα στο Διδυμότειχο. Τέλος η Αλεξανδρούπολη θα πάρει ένα ξεκούραστο τρίποντο απέναντι στη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντέρμπι του Αετού Οφρυνίου με τον Πανδραμαϊκό, των δύο βασικών διεκδικητών από τον Ορφέα Ξάνθης της ανόδου μετά τις 9 πρώτες αγωνιστικές. Ο Ηρακλής που έχει χάσει έδαφος θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Ευόσμου.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 17:00 και όπως πάτα θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 1ος ΟΜΙΛΟΣ – 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Εθνικός Σοχού – Απόλλων Παραλιμνίου
Ορφέας Ξάνθης – Ελπίδα Σαπών
Ηρακλής Αμπελοκήπων – ΑΕ Ευόσμου
ΑΕ Αμελοκήπων Δράμας – Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου
Αναγέννηση Θαλασσιάς – ΑΕ Διδυμοτείχου
Αετός Οφρυνίου – Πανδραμαϊκός
Νέστος Χρυσούπολης- Άρης Αβάτου
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Ένωση Αλεξανδρούπολης 0-3 α.α.