Είναι επίσημο! Με «μπροστάρη» Μουστακίδη κατατέθηκε αίτημα για επιστροφή της Αλεξανδρούπολης στη Volley League μέσω wild card

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του προηγούμενου διαστήματος που έχει μεταφέρει με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του το ThrakiSportS, κατατέθηκε επίσημα στην ΕΣΑΠ αίτημα για χορήγηση wild card σε ομάδα της Αλεξανδρούπολης ώστε να έχει ο Έβρος εκπροσώπηση στο νέο μεγάλο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το liberovolley, το αίτημα κατατέθηκε από την ΓΕΑ «καθώς επίκειται απόφαση αυξησης των ομάδων που θα πάρουν μερος στο πρωτάθλημα 2021-22» με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι «οι ομάδες θα γίνουν δέκα με προοπτική την επόμενη σεζόν ο αριθμός τους να αυξηθεί σε δώδεκα».

Η ΓΕΑ παρουσίασε ολοκληρωμένο φάκελο στην οποία και αναφέρεται η επιτακτική ανάγκη της ύπαρξης ομάδας απο τον Εβρο που θα δώσει και πάλι αθλητικό ενδιαφέρον στην περιοχή. Το σημαντικό είναι οτι με την διοίκηση της ΓΕΑ συνταυτίζονται κορυφαίοι διοικητικοί παράγοντες που είχαν προϊστορία στον χώρο του αθλήματος καθώς είχαν διατελέσει παράγοντες στην ομάδα του Εθνικού και η διοίκηση της ΓΕΑ ήρθε σε συμφωνία την τεχνική διεύθυνση της ομάδας να αναλάβει ο Σάκης Μουστακίδης και στο τεχνικό επιτελείο σημαντικό ρόλο θα έχει και ο Σταυρος Καβαρατζής .

«Οικονομικοί κύκλοι της Αλεξανδρούπολης στηρίζουν την προσπαθεια όπως και το τηλεοπτικό κανάλι ΔΕΛΤΑ του Εβρου καθώς στην πόλη τόσο με την αναβάθμιση του λιμανιού αλλά και την κατασκευή της στρατιωτικής βάσης που θα φιλοξενεί δυνάμεις των ΗΠΑ προβλέπεται δυναμική ανάπτυξη της περιοχής και οικονομική έκρηξη», σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Λεμονίδης στο fosonline επιβεβαίωνε ότι έχει κατατεθεί πρόταση για χορήγηση wild card από την Αλεξανδρούπολη και πρόσθετε την πληροφορία ότι αντίστοιχη πρόταση έχει γίνει και από ομάδα των Ιωαννίνων. «Το μεσημέρι της Τετάρτης (12/5) θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ και μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν προς συζήτηση είναι και η χορήγηση wild card συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Volley League. Μάλιστα, οι ομάδες των Ιωαννίνων και της Αλεξανδρούπολης έχουν καταθέσει ήδη αίτημα για να λάβουν την wild card», αναφέρει δημοσίευμα στο fosonline.

Για βόμβα από την Αλεξανδρούπολη που ζητάει wild card για να επιστρέψει ο Έβρος στην Volley League «με μπροστάρη τον Σάκη Μουστακίδη», κάνει λόγο ο Παντελής Λώλης στην στήλη «Στο Φιλέ» του Novasports. Οι δικές του πληροφορίες συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με των προηγούμενων, ωστόσο το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν αναφέρεται στην ΓΕΑ αλλά σε μια άλλη ομάδα που θα λέγεται «Αλεξανδρούπολη». Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Με μπροστάρη τον Σάκη Μουστακίδη η Αλεξανδρούπολη, ο Έβρος, αναζητούν τρόπο να ξαναμπούν στον χάρτη του ελληνικού βόλεϊ. Η πάλαι πότε «βασίλισσα» του ελληνικού βόλεϊ, με συντονισμένες κινήσεις των ανθρώπων που ζουν και αναπνέουν για το βόλεϊ ζήτησαν από την ΕΣΑΠ την χορήγηση wild card για να επιστρέψουν την επόμενη σεζόν στη Λίγκα. Το αίτημα των ανθρώπων της Αλεξανδρούπολης θα συζητηθεί στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής με τις περισσότερες ομάδες να βλέπουν με θετικό μάτι την επιστροφή. Οι αρχικές βέβαια τοποθετήσεις, που πιθανότατα να αποτελέσουν τροχοπέδη στην προσπάθεια της Αλεξανδρούπολης, ήταν αρνητικές καθώς διοικητικοί κύκλοι της ΕΣΑΠ έλεγαν ότι και το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει με 8 ομάδες. Αν και εφόσον καμφθεί η παραπάνω άποψη τότε η ομάδα που θα ηγείται ο Μουστακίδης και οι άμεσοι συνεργάτες του θα λέγεται “Αλεξανδρούπολη”».