«Η Ξάνθη επιστρέφει εκεί που ανήκει! Κανείς παίκτης δεν θα μιλήσει ως το φινάλε» αναφέρει ο «οπαδός» του ΑΟΞ Κώστας Τσαλίκης

Ο τιμ μάνατζερ του ΑΟΞ Κώστας Τσαλίκης την Κυριακή έζγησε ξεχωριστα τον αγώνα της Νίκαιας. Δεν βρισκόταν στον πάγκο όπως συνήθως, αλλά λόγω τιμωρίας βρισκόταν στην εξέδρα.

Φορούσε μια φανέλα της Ξάνθης και ήταν μαζί με τους άλλους 9 ξανθιώτες στο πέταλο, ο πιο εκδηλωτικός αλλά και αυτός που φαινόταν και πιο χαρακτηριστικά λόγω του έντονου χρώματος της φανέλας (μπορείτε να τον δείτε στην άκρη του πλάνου πάνω αριστερά να πανηγυρίζει στο πρώτο γκολ).

Ο Τσαλίκης λοιπόν, που έζησε το ματς ως… οπαδός, ήταν και ο μόνος που έκανε δηλώσεις μετά το παιχνίδι αφού όπως διευκρίνισε, η ομάδα έλαβε την απόφαση να μην μιλάει κανείς παίκτης ως και το τέλος του πρωταθλήματος.

«Νομίζω όλοι θέλουμε να είμαστε εκεί που ανήκουμε, αυτό επιδιώκουμε, να επιστρέψουμε στη Super League 1. Κάνουμε μια προσπάθεια, έχουμε δύο τελικούς. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι πλέον η κατάσταση είναι στα χέρια μας, πριν δεν ήταν. Θέλει προσοχή και χαμηλούς τόνους. Γι’ αυτό βγήκα να μιλήσω εγώ, αν και οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Το ποδόσφαιρο είναι οι ποδοσφαιριστές. Πήραμε την απόφαση όμως να μη μιλήσει κανένας ποδοσφαιριστής ως το φινάλε», είπε ο Τσαλίκγς στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Επιπλέον πρόσθεσε για την προστασία της ομάδας στη Νίκαια: «Δεν μπορεί να μην είναι περίεργη η ατμόσφαιρα όταν την πρώτη φορά που πήγαμε εκεί, περάσαμε όσα περάσαμε. Η Ξάνθη οργανώθηκε, πήγαμε την ομάδα προστατευμένη από παντού και δεν έγινε το παραμικρό. Δεν τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο, είδαμε πολύ περισσότερο κόσμο απ’ όσο δεν δικαιούμαστε και δεν βάζουμε εμείς στην Ξάνθη. Κρατάμε το αποτέλεσμα όμως. Δεν μπορεί να ισχύει το πρωτόκολλο όταν είναι 50 άτομα σε 4 τετραγωνικά και 150 άτομα αραιωμένοι. Δεν υπάρχει τίποτα».

Τέλοςμ για τα δύο εναμομείναντα παιχνίδια με Εργοτέλη και Λεβαδειακό σημείωσε: «Έχουμε δύο παιχνίδια, κρατάμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με δύο νίκες τα πράγματα είναι απλά. Ανεβαίνουμε στην κατηγορία που έπρεπε να ανήκουμε και πέρσι. Θα το θεωρήσουμε μια μικρή παύση αυτή τη σεζόν».