Δημοσιοκάφρος: Το νέο ρεκόρ του ThrakiSportS και η απογοητευτική τηλεθέαση στο Ιωνικός-ΑΟΞ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ διάστημα απουσίας ο… πάτος της δημοσιογραφίας, όπως μας αποκαλούν οι… του αφρού (ναι, εκείνοι που μεταξύ άλλων παρουσιάζουν ειδήσεις προπέρσινες ως σημερινές) επιστρέφει στις επάλξεις. Γιατί τέτοια απουσία τριών εβδομάδων; Γιατί δεν θέλησα να γίνω κακός τις άγιες μέρες της περιόδου της Μεγάλης Εβδομάδας. Αλλά εκεί που ετοιμαζόμουν για την δυναμική επιστροφή αμέσως μετά, την περασμένη Τρίτη δηλαδή, στο καθιερωμένο μας ραντεβού, οι ιθύνοντες των δημοσιογραφικών ενώσεων προκήρυξαν απεργία μεταφερόμενη για αυτήν την ημέρα ώστε να τιμηθεί τάχα μου η Πρωτομαγιά και να κάνουν κάποιοι πενθημεράκι (αν προσθέσεις τις αργίες της Μεγάλης Παρασκευής και της Δευτέρας του Πάσχα). Άλλωστε σε αντίθεση με αυτό που λέγαν παλιά, πλέον για τους περισσότερους αυτή η μέρα δεν είναι απεργία, μόνο αργία και ημέρα ξεκούρασης από την δουλειά.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ δεν εμφανίστηκα την Τετάρτη; Ε, εφόσον έχουμε πει κατά βάση να είναι εβδομαδιαίο το ραντεβού μας, είπα να φροντίσω με την απουσία μου να δείξω στην διεύθυνση ότι για εμένα δεν ήταν αργία αλλά κανονική απεργία και δεν ετοίμασα καμία ύλη. Ετσι, για να κάνω μεγαλύτερη και την όποια αγωνία σας (λέμε τώρα) για το σημερινό μου σημείωμα που θα αρχίσω να χαλάω και πάλι καρδιές, καθότι μαθαίνω ότι ένα «μπράβο» δεν έχει πει κανένας, όλοι μόνο για παράπονα παίρνουν τους ανωτέρους. Δεν πειράζει όμως, για αυτό μου δόθηκε αυτός ο χώρος, η διεύθυνση με διαβεβαιώνει ότι με στηρίζει σε ό,τι γράφω και επιμένει ότι ο καλός δημοσιογράφος δεν έχει φιλους αλλά εχθρούς. Πόσω μάλλον ο Δημοσιοκάφρος, που ασχολείται και με τα κακώς κείμενα του σιναφιού μας.

* * * * *

ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΑ κουλούρια. Την τηλεθέαση του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στην Ξάνθη και στον Ιωνικό που έγινε στην Νίκαια και μεταδόθηκε από την ΕΡΤ3, άρα υπάρχει δυνατότητα μέτρησης. Διάβασα λοιπόν για «απίστευτα νούμερα τηλεθέασης» και ότι «έσπασαν τα κοντέρ» αλλά μελετώντας τα σχετικά διθυραμβικά άρθρα, διαπίστωσα ότι «κατά μέσο όρο 111.199 άτομα παρακολούθησαν τον αγώνα Ιωνικός-Ξάνθη (0-2, 09/05/2021) από την ΕΡΤ3». Μιλάμε για το ντέρμπι της χρονιά και το είδε με το ζόρι το… 1% του πληθυσμού της χώρας, σε μια περίοδο που τυπικά ακόμα υπήρχε καραντίνα και κατά συνέπεια υπήρχε κόσμος που βρισκόταν σπίτι του και δεν είχε τι άλλο να κάνει.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΤΗΝ SL2 είναι ικανοποιημένοι με αυτά τα νούμερα στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς στην κατηγορία, αυτό που έκρινε την πρώτη θέση, εγώ πάντως στην θέση τους δεν θα ήμουν όταν στην ίδια σεζόν έχουν υπάρξει αγώνες ακόμα και με διπλάσια τηλεθέαση. Θα με προβλημάτιζε πάρα πολύ για την απήχηση του προϊόντος μου, όπως θα πρέπει να προβληματίσει και τις ομάδες αυτό το γεγονός. Γιατί όταν δεν έχει απήχηση το προϊόν τους σε μια περίοδο μάλιστα που τα ματς είναι κεκλεισμένων των θυρών και ο μόνος τρόπος που μπορούν να το δουν οι ενδιαφερόμενοι είναι μέσω της τηλεόρασης, είναι μοιραίο αυτό να έχει επιπτώσεις και στα χρήματα που θα προσφερθούν από τον όποιο ενδιαφερόμενο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα την επόμενη φορά, όπως και από τους όποιους λοιπούς διαφημιζόμενους στις διαφημιστικές πινακίδες.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ πάντως και να κάνετε συγκρίσεις, μια ημέρα πριν, το χαμηλότερης κατηγορίας παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες της ευρύτερης γειτονιάς μας, αυτό ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και την Καβάλα για την Football League, το είδαν κατά μέσο όρο 93.578 άτομα. Δηλαδή με το ζόρι 18.000 παραπάνω άτομα είδαν το κορυφαίο μέχρι σήμερα παιχνίδι ανόδου της Β’ Εθνικής σε σχέση με ένα παιχνίδι της σειράς, στη μέση ακόμα του πρωταθλήματος, δυο περιφερειακών ομάδων της (ουσιαστικά) Γ’ Εθνικής.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΥΜΙΖΩ οτι από τις ίδιες φετινές τηλεθεάσεις, πάνω από 200.000 άτομα είχαν δει το Παναχαϊκή-Λεβαδειακός ενώ περισσότερος κόσμος από όσον φέρεται να παρακολούθησε το Ιωνικός-Ξάνθη είχε δει τον αγώνα Εργοτέλης-Ξάνθη του πρώτου γύρου. Ίσως και για αυτόν τον λόγο αλλά και εξαιτίας της κρισιμότητας που πλέον έχει το παιχνιδι, άλλαξαν γνώμη στην ΕΡΤ και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 το Ξάνθη-Εργοτέλης της Κυριακής για την 4η και προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ ενώ πήγαν στα ψηφιακά διαδικτυακά κανάλια ΕΡΤ Sports τα έτερα ματς Λεβαδειακός – Χανιά και Διαγόρας – Ιωνικός.

* * * * *

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΤΑ προσεχή δύο παιχνίδια του ΑΟΞ θα βάλει η ΕΡΤ πάλι μουντιαλικούς σπίκερ να καλύψουν τους αγώνες με Εργοτέλη και Λεβαδειακό, αλλά θα θεωρήσω λάθος να μην το κάνει. Άλλωστε και το Ιωνικός – Ξάνθη ο Γιώργος Χαϊκάλης το μετέδωσε, ο άνθρωπος δηλαδή που είχε το βάρος να περιγράψει για λογαριασμό της ΕΡΤ τον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας ανάμεσα σε Γαλλία και Κροατία. Άλλωστε ούτε αυτός ούτε για παράδειγμα ο Γιώργος Τραπεζανίδης από την Θεσσαλονίκη, επίσης μουντιαλικός σπίκερ, θα έχουν την ευκαιρία να ξαναπεριγράψουν αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

ΙΣΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ για πρώτη φορά στα χρονικά το προσεχές Euro δεν θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ αλλά έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματά του ο ΑΝΤ1. Αυτό που ενδεχομένως όμως δεν γνωρίζετε είναι ότι ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα και του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί του χρόνου τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στο Κατάρ. Συνεπώς, στην ΕΡΤ πλέον από ποδοσφαιρικό προϊόν το καλύτερο που έχουν φέτος να προβάλουν είναι η Super League 2, όσο tragic και αν μοιάζει αυτό για την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Άντε, από σπόντα έχουν φέτος και τους τελικούς του Champions και του Europa League, παράλληλα με την Cosmote, επειδή πρέπει να τα δείξει και κάποιος άλλος, όπως και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, εφόσον σε αυτό το τελευταίο δεν υπάρξει κάποια ανατροπή προς κάποιο ιδιωτικό κανάλι που θα θελήσει να τον δείξει σε μαγνητοσκόπηση.

* * * * *

ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ενημερώσω, μιας και εμπίπτει στην ύλη μου, ώστε να απαλλάξω την διεύθυνση να ευλογεί τα (ακούρευτα) γένια της ότι αυτές τις μέρες και κυρίως χάρη στην πορεία πρωταθλητισμού της Ξάνθης, το ThrakiSportS πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ. Την Κυριακή του αγώνα του ΑΟΞ στη Νίκαια ισοφάρισε το φετινό κορυφαίο της ημέρας που βγήκε η απόφαση της Εφέσεων και κορυφαίο εννιαμήνου, από την περίοδο των μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Αλλά πάνω που πίστευα ότι ήταν έτοιμη να ανοίξει σαμπάνιες η διεύθυνση, διαπίστωσε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οτι με φόρα από την προηγούμενη, θα πάει και αυτή η μέρα με νέο ακόμα μεγαλύτερο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, 31.980 άτομα πέρασαν μια βόλτα από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα την Δευτέρα, σε μόλις ένα 24ωρο, για να διαβάσουν την δράση του Σαββατοκύριακου σε όλα τα αθλήματα αλλά κυρίως τα ουκ ολίγα ρεπορτάζ από το ιστορικό διπλό του ΑΟΞ στην Νίκαια και τα σενάρια από εδώ και στο εξής.

ΜΑΤΑΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ να γευτώ την εκ της διευθύνσεως σαμπάνια για την επιτυχία. «Εσύ μας λες ότι δεν είναι δα και κάτ σοβαρό που είδαν 100.000 άτομα το Ιωνικός – ΑΟΞ και τωρα θα βγεις να πανηγυρίσεις που περίπου το ένα τρίτο αυτών μας διάβασε;», ήταν η ατάκα που άκουσα από τα χείλη της και ομολογώ ότι με… προσγείωσε απότομα. Αν και νομίζω ότι πίσω από τη μάσκα, τα μουστάκια της διεύθυνσης γελάνε μαζί με τα «ευλογημένα» γένια της. Απλά ήθελε να γλιτώσει τα έξοδα για την σαμπάνια.

Ο… Δημοσιοκάφρος