Τα 243+1 σενάρια για την τελική κατάταξη του ΑΟΞ και των άλλων τριών με κάθε πιθανό και απίθανο αποτέλεσμα

Η Ξάνθη νίκησε στη Νίκαια, προσπέρασε τον Ιωνικό, πάτησε κορυφή την πιο κατάλληλη στιγμή και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της ενόψει των τελευταίων δύο στροφών ενώ κηρύσσεται πρωταθλήτρια αν τυχόν διακόψουν το πρωτάθλημα Χαρδαλιάς και Αυγενάκης, όπως έχουν δηλώσει ότι υπάρχει πρόθεση να γίνει.

Η τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ έχει πλέον φέρει τον Ιωνικό στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και εκτός δυάδας ενώ πλέον για τα καλά είναι στο κόλπο και ο Εργοτέλης, προσεχής αντίπαλος του ΑΟΞ στα Πηγάδια. Ενός ΑΟΞ που κλείνει την σεζόν με δυο εντός έδρας ματς, δεν δίνει κανένα άλλο παιχνίδι εκτός Ξάνθης. Από την άλλη, εκτός διεκδίκησης έμειναν οριστικά τα Χανιά που θα είναι αδιάφορα στα δυο τελευταία ματς.

Αυτήν την στιγμή η Ξάνθη είναι πρώτη αλλά τα πανηγύρια καλό θα είναι να κρατήσουν για το τέλος, αφού μια άτυχη στιγμή, ένα στραβοπάτημα, μπορεί να την φέρει μέχρι και την 4η θέση. Και υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος ανεβαίνει απευθείας, ο δεύτερος παίζει μπαράζ και φημολογείται ότι μπορεί να αποκτήσει ενδιαφέρον και η 3η θέση, αν γίνει αναδιάρθρωση και αυξηθούν οι ομάδες της SL1. Τότε θα ανέβει απευθείας και ο 2ος και το μπαράζ μάλλον θα το παίξει ο 3ος με τον τελευταίο της SL1, δηλαδή την ΑΕΛ. Οπότε επειδή ζούμε στην Ελλάδα και τίποτα δεν είναι δεδομένο, βάλτε όλα τα σενάρια στο μυαλό σας.

Εξετάζοντας τα σενάρια που υπάρχουν, αντιλαμβανεται κανείς ότι είναι πάρα πολλά. 243 συγκεκριμένα, με κάθε πιθανό και απίθανο συνδυασμό αποτελεσμάτων στα ματς των τεσσάρων διεκδικητών της ανόδου τις επόμενες αγωνιστικές. Πέντε είναι αυτά τα ματς. Τα Ξάνθη – Εργοτέλης και Ξάνθη – Λεβαδειακός, το Λεβαδειακός – Χανιά και τα Διαγόρας – Ιωνικός και Ιωνικός – Εργοτέλης. Αν προσθέσουμε και το σενάριο της… διακοπής, φτάνουμε αισίως τα 244. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται μέχρι και… τετραπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση (ναι, υπάρχει και τέτοιο ενδεχόμενο).

Το ThrakiSportS έψαξε τα πάντα, έβγαλε κομπιουτεράκια και προσπαθεί να σας παρουσιάσει όλα τα σενάρια που υπάρχουν με κάθε πιθανό ή απίθανο συνδυασμό αποτελεσμάτων. Βέβαια, με δυο νίκες δεν υπάρχει κανένα άλλο σενάριο για τον ΑΟΞ. Μόνο άλλη μια ομάδα μπορεί να το πει αυτό, ο Λεβαδειακός. Επίσης με δυο δικές του νίκες, είναι δεδομένα 1ος. Τέλος, με δυο δικές τους νίκες ο Ιωνικός και ο Εργοτέλης εξασφαλίζουν δεδομένα θέση στην δυάδα, υπό προϋποθέσεις και την πρώτη.

Συνοπτικά παρακάτω η βαθμολογική κατάταξη και το πρόγραμμα τω πέντε διεκδικητών της ανόδου (υπενθυμίζεται ότι η 1η θέση οδηγεί στην απευθείας άνοδο στην SL1 και η 2η σε μπαράζ με τον προτελευταίο) ενώ ακολουθούν όλα τα σενάρια που υπάρχουν:

1. ΑΟ ΞΑΝΘΗ (48 βαθμοί): Εργοτέλης (εντός), Λεβαδειακός (εντός)
———————————————–
2. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (47 βαθμοί): Χανιά (εντός), ΑΟ Ξάνθη (εκτός)
———————————————–
3. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (47 βαθμοί): Διαγόρας (εκτός), Εργοτέλης (εντός)
———————————————–
4. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (45 βαθμοί): ΑΟ Ξάνθη (εκτός), Ιωνικός (εκτός)

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο: Διακόπτεται το πρωτάθλημα. Σε αυτήν την περίπτωση επικυρώνεται η βαθμολογία ως έχει, αφού υπάρχει σχετική απόφαση της SL2 ότι μπορεί να σφραγιστεί η βαθμολογία αν λήξει πρόωρα η σεζόν για λόγους ανωτέρας βίας μετά και την 17η αγωνιστική, την οποία έχουμε προσπεράσει εδώ και αρκετό καιρό. Αρα σε αυτήν την περίπτωση που κάνουν πράξη την απειλή τους Χαρδαλιάς και Αυγενάκης, πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΑΟΞ, δεύτερος και κανονικά πάει στα μπαράζ ο Λεβαδειακός, τρίτος και κανονικά μένει εκτός αλλά ελπίζει σε αναδιάρθρωση για μπαράζ με την ΑΕΛ ο Ιωνικός.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο: Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και ολοκληρώνεται κανονικά και κερδίζει η Ξάνθη και τα δύο εναπομείναντα ματς με Εργοτέλη και Λεβαδειακό. Από την στιγμή που είναι ήδη πρώτη, με δυο νίκες είναι πρωταθλήτρια χωρίς να ενδιαφέρεται τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Από εκεί και πέρα, οι μάχες θα δοθούν για τις επόμενες θέσεις. Αναφορικά με αυτές διαμορφώνονται τα εξής υποσενάρια, εφόσον πάντα η Ξάνθη πετύχει τις δυο νίκες
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 2i: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά και ο Ιωνικός τον Διαγόρα και τον Εργοτέλη. Τότε έχουμε 1ον τον ΑΟΞ με 54 βαθμούς, 2ον τον Ιωνικό με 53, 3ον τον Λεβαδειακό με 50, 4ον τον Εργοτέλη με 47.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 2ii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός τον Διαγόρα και έρχονται ισόπαλοι Ιωνικός – Εργοτέλης. Τότε έχουμε 1ον τον ΑΟΞ με 54 βαθμούς, 2ον τον Ιωνικό με 51 βαθμούς, 3ον τον Λεβαδειακό με 50 βαθμούς, 4ον τον Εργοτέλη με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 2iii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός τον Διαγόρα και ο Εργοτέλης τον Ιωνικό. Τότε έχουμε 1ον τον ΑΟΞ με 54 βαθμούς, 2ο τον Λεβαδειακό με 50 βαθμούς, 3ο τον Ιωνικό επίσης με 50 βαθμούς και 4ο τον Εργοτέλη με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 2iv-2v: Ο Λεβαδειακός δεν κερδίζει τα Χανιά και ο Ιωνικός κερδίζει Διαγόρα και Εργοτέλη. Τότε έχουν 1ον τον ΑΟΞ με 54 βαθμούς, 2ον τον Ιωνικό με 53, 3ον τον Λεβαδειακό με 50 ή 51 και 4ον τον Εργοτέλη με 45 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 2vi: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός φερνει ισοπαλία με τον Διαγόρα αλλά κερδίζει τον Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 54β, 2ος ο Ιωνικός με 51β, 3ος ο Λεβαδειακός με 50β, 4ος ο Εργοτέλης με 45β.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 2vii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός χάνει από Διαγόρα αλλά κερδίζει τον Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 54β, 2ος ο Λεβαδειακός με 50β, 3ος ο Ιωνικός με 50β, 4ος ο Εργοτέλης με 45β.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 2viii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλία με Διαγόρα και Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 54β, 2ος ο Λεβαδειακός με 50β, 3ος ο Ιωνικός με 49β και 4ος ο Εργοτέλης με 46β.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 2ix: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλία με Διαγόρα και χάνει από Εργοτέλη. Τότε 1ος ΑΟΞ με 54β, 2ος Λεβαδειακός με 50β, 3ος Εργοτέλης με 48β και 4ος Ιωνικός επίσης με 48β (θα έχει πιο πολλές νίκες στα μεταξυ τους ο Εργοτέλης).
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 2x: Ο Λεβαδειακός ισοπαλία με Χανιά, ο Ιωνικός ισοπαλίες με Διαγόρα και Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 54β, 2ος ο Ιωνικός με 49β, 3ος ο Λεβαδειακός με 48β και 4ος ο Εργοτέλης με 46β. Στην περίπτωση τέτοιου συνδυασμού την άλλη αγωνιστική ο ΑΟΞ εξασφαλίζει τίτλο από την προτελευταία αγωνιστική.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 2xi: Ο Λεβαδειακός ισοπαλία με Χανιά, ο Ιωνικός ισοπαλία με Διαγόρα και ήττα από Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 54β, 2ος ο Λεβαδειακός με 48β, 3ος ο Εργοτέλης με 48β και 4ος ο Ιωνικός με 48 βαθμους. Στη τριπλή ισοβαθμία Ιωνικού, Λεβαδειακό και Εργοτέλη στους 48 βαθμούς ο πιο ευνοημένος με αυτά τα δεδομένα θα είναι ο Λεβαδειακός (εχει 2 νικες με Εργοτέλη και 1 με Ιωνικο και μια ισοπαλία με Ιωνικό) και ακολουθει ο Εργοτέλης (θα έχει 2 νικες με Ιωνικό και 1 με Λεβαδειακο) και ο Ιωνικός (θα έχει απο μια νίκη με Εργοτέλη και Λεβαδειακό και μια ισοπαλία με Λεβαδειακό).
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 2xii: Ο Λεβαδειακός ήττα με Χανιά, ο Ιωνικός ισοπαλία με Διαγόρα και ήττα από Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 54β, 2ος ο Εργοτέλης με 48β, 3ος ο Ιωνικός με 48β και τέταρτος ο Λεβαδειακός με 47β.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 2xiii: Ο Λεβαδειακός ήττα με Χανια, ο Ιωνικός ήττες με Διαγόρα και Εργοτέλη. Τόε 1ος ο ΑΟΞ με 54β, 2ος ο Εργοτέλης με 48β, 3ος ο Λεβαδειακός με 47β και 4ος ο Ιωνικός επίσης με 47 βαθμούς.

ΣΕΝΑΡΙΟ 3ο: Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και ολοκληρώνεται κανονικά και κερδίζει η Ξάνθη τον Εργοτέλη και φέρνει ισοπαλία με τον Λεβαδειακό. Στην περίπτωση αυτή εξασφαλίζει δεδομένα την 2η θέση και κινδυνεύει μόνο από τον Ιωνικό να χάσει την 1η. Αναλυτικά υπάρχουν τα ακόλουθα υποσενάρια σε αυτήν την περίπτωση που η Ξάνθη κερδίζει τον Εργοτέλη και φέρνει ισοπαλία με Λεβαδειακό.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 3i: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά και ο Ιωνικός τον Διαγόρα και τον Εργοτέλη. Τότε είναι 1ος ο Ιωνικός με 53 βαθμούς, 2η η Ξάνθη με 52 βαθμούς, τρίτος ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 45β.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 3ii-3iii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά και ο Ιωνικός τον Διαγόρα αλλά δεν κερδίζει τον Εργοτέλη. Τότε 1ος είναι ο ΑΟΞ με 52 βαθμούς, 2ος ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς, 3ος ο Ιωνικός επίσης με 51 βαθμούς αν έρθει ισοπαλία με Εργοτέλη ή 50 βαθμούς αν ηττηθεί, 4ος ο Εργοτέλης με 46 βαθμούς αν έρθει ισοπαλία με Ιωνικό ή 45 βαθμούς αν ηττηθεί.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 3iv-3v-3vi-3vii: Ο Λεβαδειακός δεν κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει τον Διαγόρα και δεν χάνει από τον Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 52 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 50 ή 51, 3ος ο Λεβαδειακός 48 ή 49, 4ος ο Εργοτέλης με 46 ή 45.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 3ix-3x: Ο Λεβαδειακός δεν κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει τον Διαγόρα αλλά χάνει από τον Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 52 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 50 βαθμούς, 3ος ο Λεβαδειακός με 48ή 49 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 3xi-3xii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός δεν κερδίζει Διαγόρα αλλά κερδίζει Εργοτέλη. Τότε ο ΑΟΞ 1ος με 52 βαθμούς, ο Λεβαδειακός 2ος με 51 βαθμούς, ο Ιωνικός 3ος με 50 ή 51 βαθμούς, ο Εργοτέλης μένει 4ος με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 3xiii: Ο Λεβαδειακός δεν κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός δεν κερδίζει τον Διαγόρα και χάνει από Εργοτέλη. Τότε ο ΑΟΞ είναι 1ος με 52 βαθμούς, 2ος ο Λεβαδειακός με 48 ή 49 βαθμούς, 3ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς, 4ος ο Ιωνικός με 48 ή 47 βαθμούς.

ΣΕΝΑΡΙΟ 4ο: Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και ολοκληρώνεται κανονικά και κερδίζει η Ξάνθη τον Εργοτέλη αλλά χάνει την τελευταία στιγμή από τον Λεβαδειακό. Σε αυτήν την περίπτωση είναι εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο ο ΑΟΞ όχι μόνο να μην βρεθεί 1ος αλλά ούτε καν 2ος. Αναλυτικά τα υποσενάρια σε αυτό το ενδεχόμενο.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 4i: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά και ο Ιωνικός τον Διαγόρα και τον Εργοτέλη. Τότε είναι 1ος ο Λεβαδειακός με 53 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 53 βαθμούς, 3η η Ξάνθη με 51 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 4ii-4iii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός τον Διαγόρα αλλά δεν κερδίζει τον Εργοτέλη. Τότε είναι 1ος ο Λεβαδειακός με 53 βαθμούς, 2η η Ξάνθη με 51 βαθμούς, 3ος ο Ιωνικός με 51 ή 50 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 48 ή 45 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 4iv: Ο Λεβαδειακός φέρνει ισοπαλία με τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει Διαγόρα και Εργοτέλη. Τότε ο Ιωνικός είναι 1ος με 53 βαθμούς, ο Λεβαδειακός πιθανότατα 2ος με 51 βαθμούς σε ισοβαθμία με την Ξάνθη (θα έχουν από μια νίκη οι δυο ομαδες και μια ισοπαλία, θα μετρήσουν οι διαφορές των γκολ στα μεταξυ τους ματς και μετά στο σύνολο του πρωταθλήματος), ο Εργοτέλης μένει δεδομένα 4ος.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 4v: Ο Λεβαδειακός χάνει από τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει Διαγόρα και Εργοτέλη. Τότε ο Ιωνικός είναι 1ος με 53 β, στην 2η θέση ο ΑΟΞ με 51β, 3ος ο Λεβαδειακός με 50β και μένει 4ος ο Εργοτέλης.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 4vi-4vii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός δεν κερδίζει τον Διαγόρα αλλά κερδίζει τον αδιάφορο Εργοτέλη. Τότε ο Λεβαδειακός είναι 1ος με 53 βαθμούς, η Ξάνθη 2η με 51, ο Ιωνικός 3ος με 51 ή 50 αναλογα με το αποτέλεσμα με τον Διαγόρα, ο Εργοτέλης μένει τέταρτος.

ΣΕΝΑΡΙΟ 5ο: Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και ολοκληρώνεται κανονικά και η Ξάνθη φέρνει ισοπαλία με τον Εργοτέλη αλλά κερδίζει τον Λεβαδειακό. Αναλυτικά τα υποσενάρια σε αυτό το ενδεχόμενο.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 5i-5ii-5iii: Ο Ιωνικός κερδίζει τον Διαγόρα και τον Εργοτέλη, ο Λεβαδειακός κερδίζει είτε φέρνει ισοπαλία είτε χάνει από τα Χανιά. Σε αυτήν την περίπτωση ο Ιωνικός είναι 1ος η 53 βαθμούς, η Ξάνθη 2η με 52 βαθμούς, ο Λεβαδειακός 3ος με 50 ή 47 ή 47 βαθμούς και ο Εργοτέλης 4ος με 46 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 5ix-5v-5vi: O Ιωνικός κερδίζει τον Διαγόρα αλλά μένει στην ισοπαλία με τον Εργοτέλη, ο Λεβαδειακός κερδίζει ή έρχεται ισοπαλία ή χάνει από τα Χανιά. Σε αυτήν την περίπτωση 1η ειναι η Ξάνθη με 52 βαθμούς, 2ος είναι ο Ιωνικός με 51 βαθμούς, 3ος ο Λεβαδειακός με 50 ή 48 ή 47 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 46 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 5vii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός τον Διαγόρα αλλά χάνει από τον Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1η είναι η Ξάνθη με 52 βαθμούς, 2ος ο Λεβαδειακός με 50 βαθμούς, 3ος ο Ιωνικός με 50 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμους.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 5vιιι-5ix: Ο Λεβαδειακός δεν κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει τον Διαγόρα αλλά φέρνει ισοπαλία με τον Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 52β, 2ος ο Ιωνικός με 51β, 3ος ο Λεβαδειακός με 48 ή 47β, 4ος ο Εργοτέλης με 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 5x: Ο Λεβαδειακός δεν κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει τον Διαγόρα αλλά χάνει από τον Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 52 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 50 βαθμούς, 3ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμούς, 4ος ο Λεβαδειακός με 48 η 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 5xi: Ο Λεβαδειακός φέρνει ισοπαλία με τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλία με τον Διαγόρα και με τον Εργοτέλη. Τότε δεδομένα 1ος ο ΑΟΞ με 52 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 49 βαθμους, 3ος ο Λεβαδειακός με 48 και 4ος ο Εργοτέλης με 47 βαθμους.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 5xii: Ο Λεβαδειακός χάνει από τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλία με τον Διαγόρα και τον Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 52β, 2ος ο Ιωνικός με 49, 3ος ο Εργοτέλης με 47 βαθμούς και 4ος ο Λεβαδειακός επίσης με 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 5xiii: Ο Λεβαδειακός ισοπαλία με τα Χανιά, ο Ιωνικός χάνει από Διαγόρα και ισοπαλία με Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 52 βαθμούς, 2ος ο Λεβαδειακός με 48β, 3ος ο Ιωνικός με 48β και 4ος ο Εργοτέλης με 47β.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 5xiv-5xv: O Λεβαδειακός φέρνει ισοπαλία με τα Χανιά ή χάνει, ο Ιωνικός χάνει από Διαγόρα και Εργοτέλη. Τότε 1ος ο ΑΟΞ με 52 βαθμούς, 2ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμούς, 3ος ο Λεβαδειακός με 48 ή 47 βαθμούς, 4ος ο Ιωνικός με 47 βαθμούς.

ΣΕΝΑΡΙΟ 6ο: Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και ολοκληρώνεται κανονικά και η Ξάνθη χάνει από τον Εργοτέλη αλλά κερδίζει τον Λεβαδειακό την τελευταία αγωνιστική. Αναλυτικά τα υποσενάρια σε αυτό το ενδεχόμενο.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 6i: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει Διαγόρα και Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος είναι ο Ιωνικός με 53 βαθμούς, 2η η Ξάνθη με 51 βαθμους, 3ος ο Λεβαδειακός με 50 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 6ii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει τον Διαγόρα και φέρνει ισοπαλία με τον Εργοτέλη. Τότε είναι 1ος ο ΑΟΞ με 51 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 51, 3ος ο Λεβαδειακός με 50 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 6iii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει τον Διαγόρα, ο Εργοτέλης κερδίζει τον Ιωνικό. Τότε είναι 1ος ο Εργοτέλης (!!!) με 51 βαθμούς, 2ος ο ΑΟΞ επίσης με 51 βαθμούς, 3ος ο Λεβαδειακός με 50 βαθμούς, 4ος ο Ιωνικός επίσης με 50 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 6iv-6v: Ο Λεβαδειακός δεν κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει Διαγόρα και Εργοτέλη. Τότε είναι 1ος ο Ιωνικός με 53 βαθμούς, 2η η Ξάνθη με 51 βαθμούς, 3ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς, 4ος ο Λεβαδειακός με 48 ή 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 6vi: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλία με Διαγόρα αλλά κερδίζει Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση είναι 1η η Ξάνθη με 51 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός επίσης με 51 βαθμούς, 3ος ο Λεβαδειακός με 50 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 6vii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός χάνει από Διαγόρα αλλά κερδίζει Εργοτέλη. Τότε πάλι 1η η Ξάνθη με 51 βαθμούς, 2ος ο Λεβαδειακός με 50, στην 3η θέση ο Ιωνικός με 50 και 4ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 6viii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλίες με Διαγόρα και Εργοτέλη. Τότε 1η η Ξανθη με 51 βαθμούς, 2ος ο Λεβαδειακός με 50 βαθμούς, 3ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμούς, 4ος ο Ιωνικός με 49 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 6ix-6x-6xii-6xiii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά ή φέρνει ισοπαλία, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλία ή χάνει με Διαγόρα αλλά χάνει και από Εργοτέλη. Τότε 1ος ο Εργοτέλης με 51 βαθμούς, 2η η Ξάνθη με 51 βαθμούς, 3ος ο Λεβαδειακός με 50 ή 48 βαθμούς, 4ος ο Ιωνικός με 48 ή 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 6xiii: Ο Λεβαδειακός χάνει από τα Χανιά, ο Ιωνικός χάνει από Εργοτέλη και φέρνει ισοπαλία με τον Διαγόρα. Τότε πάλι 1ος ο Εργοτέλης με 51 βαθμούς, 2η η Ξάνθη με 51 βαθμούς, 3ος ο Ιωνικός με 48 βαθμούς και 4ος ο Λεβαδειακόε με 47β.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 6xiv: Ο Λεβαδειακός χανει από τα Χανιά, ο Ιωνικός χάνει και από Διαγόρα και από Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση πρωταθλητής ο Εργοτέλης με 51 βαθμούς, 2η η Ξανθη με 51 βαθμούς, τρίτος ο Λεβαδειακός με 47 και 4ος ο Ιωνικός με τους ίδιους.

ΣΕΝΑΡΙΟ 7ο: Η Ξάνθη φέρνει ισοπαλία με τον Εργοτέλη και με τον Λεβαδειακό. Σε αυτήν την περίπτωση η Ξάνθη θα φτάσει τους 50 βαθμούς και θα έχουμε τα ακόλουθα υποσενάρια.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7i: Κερδίζουν ο Λεβαδειακός τα Χανιά και ο Ιωνικός τον Διαγόρα και τον Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση ο Ιωνικός είναι 1ος με 53 βαθμούς, ο Λεβαδειακός 2ος με 51 βαθμούς, η Ξάνθη στην 3η θέση με 50 βαθμούς και ο Εργοτέλης 4ος με 46 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7ii: Κερδίζουν ο Λεβαδειακός τα Χανιά και ο Ιωνικός τον Διαγόρα, φέρνει ισοπαλία ο Ιωνικός με τον Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος ειναι ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 51 βαθμούς, 3η η Ξάνθη με 50 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7iii: Κερδίζουν ο Λεβαδειακός τα Χανιά και ο Ιωνικός τον Διαγόρα, χάνει ο Ιωνικός από τον Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος είναι ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς, 2ος ο ΑΟΞ με 50 βαθμούς, 3ος ο Ιωνικός με 50 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7iv: Ισοπαλία ο Λεβαδειακός με τα Χανιά, κερδίζει ο Ιωνικός και Διαγόρα και Εργοτέλη. Τότε 1ος ο Ιωνικός με 53, 2ος ο ΑΟΞ με 50, 3ος ο Λεβαδειακός με 48 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 46.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7v: Ισοπαλία ο Λεβαδειακός με τα Χανιά, κερδίζει ο Ιωνικός τον Διαγόρα, ισοπαλία Ιωνικού-Εργοτέλη. Τότε 1ος πάλι ο Ιωνικός με 51 βαθμούς, 2ος ο ΑΟΞ με 50, 3ος ο Λεβαδειακός με 49 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7vi-7vii: Ισοπαλία ή ήττα ο Λεβαδειακός με τα Χανιά, κερδίζει ο Ιωνικός τον Διαγόρα, κερδίζει ο Εργοτέλης τον Ιωνικό. Τότε 1ος ο Ιωνικός με 51 βαθμούς, 2η η Ξάνθη με 50 βαθμούς, 3ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμούς και 4ος ο Λεβαδειακός με 49 ή 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7vii: Νίκη ο Λεβαδειακός με τα Χανιά, ισοπαλία ο Ιωνικός με Διαγόρα, νίκη Ιωνικού επί Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον 2ο Ιωνικό, 3η η Ξάνθη με 50, 4ος ο Εργοτέλης με 46.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7viii: Νίκη ο Λεβαδειακός με τα Χανιά, ήττα Ιωνικού από Διαγόρα, νίκη Ιωνικού επί Εργοτέλη. Πρώτη σε αυτήν την περίπτωση πρώτος ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς, 2η η Ξάνθη με 50 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον 3ο Ιωνικό, 4ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7ix: Νίκη ο Λεβαδειακός με τα Χανιά, ισοπαλία Ιωνικού με Διαγόρα και Εργοτέλη. Πρώτος ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς, 2η η Ξάνθη με 50, 3ος ο Ιωνικός με 49 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7x-7xi: Νίκη ο Λεβαδειακός με Χανιά, ισοπαλία Ιωνικού με Διαγόρα ή ήττα του, νίκη Εργοτέλη επί Ιωνικού. Πρώτος ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς, 2ος ο ΑΟΞ με 50 βαθμούς, 3ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμους, 4ος ο Ιωνικός με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7xii-7xiii: Ισοπαλία ή ήττα ο Λεβαδειακός με τα Χανιά, ισοπαλία Ιωνικού με Διαγόρα, νίκη Ιωνικού επί Εργοτέλη. Πρώτος ο Ιωνικός με 51 βαθμούς, 2η η Ξάνθη με 50 βαθμούς, 3ος ο Λεβαδειακός με 49 ή 48 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 46 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7xiv-7xv: Ισοπαλία ή ήττα ο Λεβαδειακός με Χανιά, ήττα ο Ιωνικός με Διαγόρα, νίκη Ιωνικού επί Εργοτέλη. Πρώτη η Ξάνθη με 50 βαθμούς σε ισοβαθμία με Ιωνικο που μένει 2ος, 3ος ο Λεβαδειακός με 48 ή 47, 4ος ο Εργοτέλης με 46 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7xvi: Ισοπαλία ο Λεβαδειακός με Χανιά, ισοπαλία Ιωνικού με Διαγόρα και Εργοτέλη. Πρώτη η Ξανθη με 50 βαθμούς, 2ος ο Λεβαδειακός με 49 βαθμούς, 3ος ο Ιωνικός σε ισοβαθμία με 49 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέληε με 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7xvii: Ήττα ο Λεβαδειακός με Χανιά, ισοπαλία Ιωνικού με Διαγόρα και Εργοτέλη. Πρώτη η Ξανθη με 50 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 49 βαθμούς, 3ος ο Λεβαδειακός σε ισοβαθμία με 48 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 7xix-7xx: Ισοπαλία ή ήττα Λεβαδειακού με Χανιά, ήττες Ιωνικού από Διαγόρα και Εργοτέλη. Πρώτη η Ξάνθη με 50 βαθμούς, 2ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμους, 3ος ο Λεβαδειακός με 48 ή 47 βαθμούς, 4ος ο Ιωνικός με 47 βαθμούς.

ΣΕΝΑΡΙΟ 8ο: Η Ξάνθη φέρνει ισοπαλία με τον Εργοτέλη και χάνει από τον Λεβαδειακό. Πάρα πολύ δύσκολα σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα σε αυτήν την περίπτωση, με την Ξάνθη να περιορίζεται σε αυτό το αρνητικό σενάριο στους 49 βαθμούς. Αναλυτικά τα υποσενάρια σε αυτό το ενδεχόμενο.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 8i: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός τον Διαγόρα και τον Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος ο Λεβαδειακός με 53 βαθμούς, 2ος σε ισοβαθμία ο Ιωνικός, 3ος ο ΑΟΞ με 49 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 46 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9ii-9iii: Ο Λεβαδειακός δεν κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει Διαγόρα και Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος ο Ιωνικός με 53 βαθμούς, 2ος ο Λεβαδειακός με 51 ή 50 βαθμούς, 3η η Ξανθη με 49 βαθμους, 4ος ο Εργοτέλης με 46 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9iv-9v: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός δεν κερδίζει Διαγορα αλλά κερδίζει Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος ο Λεβαδειακός με 53 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 50 ή 51 βαθμούς, 3η η Ξάνθη με 49 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9vi: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει Διαγόρα και φέρνει ισοπαλία με Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος ο Λεβαδειακός με 53 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 51 βαθμούς, 3η η Ξάνθη με 49 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9vii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει τον Διαγόρα αλλά χάνει από τον Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος είναι ο Λεβαδειακός με 53 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 50 βαθμούς, 3ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμούς σε ισοβαθμία με την Ξάνθη που μένει 4η με 49 βαθμούς (σε αυτήν την ισοβαθμία κάθε ομάδα θα έχει από μια νίκη και μια ισοπαλία μεταξύ τους και επειδή είναι ίδια και τα γκολ, θα πάμε στα συνολικά τέρματα που αυτήν την στιγμή ευνοούν τους Κρητικούς).
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9viii-9ix-9x: Ο Λεβαδειακός φέρνει οποιοδήποτε αποτέλεσμα με τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλίες με Διαγόρα και Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος ο Λεβαδειακός με 53 ή 51 ή 50 βαθμούς, 2ος ο ΑΟΞ με 49 βαθμούς, 3ος ο Ιωνικός με 49 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9xi-9xii-9xiii: Ο Λεβαδειακός φέρνει οποιοδήποτε αποτέλεσμα με τα Χανιά, ο Ιωνικός χάνει από Διαγόρα και φέρνει ισοπαλία με Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος ο Λεβαδειακό με 53 ή 51 ή 50 βαθμούς, 2ος ο ΑΟΞ με 49 βαθμούς, 3ος ο Ιωνικός με 48 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 47 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9xiv-9xv-9xvi: Ο Λεβαδειακός φέρνει οποιοδήποτε αποτέλεσμα με τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλία με Διαγόρα αλλά χάνει από Εργοτέλη. Πρώτος ο Λεβαδειακός με 53 ή 51 ή 50 βαθμούς, 2ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμούς σε ισοβαθμία με την Ξάνθη, 4ος ο Ιωνικός με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9xvii-9xviii-9xix-9xx: Ο Λεβαδειακός φέρνει οποιοδήποτε αποτέλεσμα με τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλία ή χάνει με Διαγόρα αλλά χάνει από Εργοτέλη. Πρώτος ο Λεβαδειακός με 53 ή 51 ή 50 βαθμούς, 2ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμούς σε ισοβαθμία με την Ξάνθη, 4ος ο Ιωνικός με 48 ή 47 βαθμούς.

ΣΕΝΑΡΙΟ 9ο: Η Ξάνθη χάνει από τον Εργοτέλη και φέρνει ισοπαλία με τον Λεβαδειακό. Επίσης καταστροφικό σενάριο όπως το προηγούμενο με την Ξάνθη να φτάνει τους 49 βαθμούς και να υπάρχουν πάρα πολλές υποπεριπτώσεις ανάλογα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9i: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει τον Διαγόρα και τον Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος ο Ιωνικός με 53 βαθμούς, 2ος ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς, 3η η Ξάνθη με 49 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμους.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9ii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει τον Διαγορα, έρχονται ισόπαλοι Ιωνικός και Εργοτέλης. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός επίσης με 51 βαθμούς, 3ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμούς, 4ος ο ΑΟΞ επίσης με 49 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9iii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός τον Διαγόρα, ο Εργοτέλης τον Ιωνικό. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς (εχει δυο νικες επί του Εργοτέλη), 2ος ο Εργοτέλης επίσης με 51 βαθμούς, 3ος ο Ιωνικός με 50 βαθμούς και 5ος ο ΑΟΞ με 49 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9iv: Ο Λεβαδειακός φέρνει ισοπαλία με τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει τον Διαγόρα και τον Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση 1ος ο Ιωνικός με 53 βαθμούς, 2η η Ξάνθη με 49 βαθμούς, 3ος ο Λεβαδειακός επίσης με 49 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμους.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9v: Ο Λεβαδειακός χάνει από τα Χανιά, ο Ιωνικός κερδίζει Διαγόρα και Εργοτέλη. Τότε 1ος ο Ιωνικός με 53 βαθμούς, 2ος ο ΑΟΞ με 49 βαθμούς, 3ος ο Λεβαδειακός με 48 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9v-9vi: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός δεν κερδίζει τον Διαγόρα αλλά κερδίζει Εργοτέλη. Τότε 1ος είναι ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 51 ή 50 βαθμούς, 3η η Ξάνθη με 49 βαθμούς και 4ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9vii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλίες με Διαγόρα και Εργοτέλη. Τότε 1ος ο Λεβαδειακος με 51 βαθμούς, 3ος ο ΑΟΞ με 49 βαθμούς, 3ος ο Ιωνικός με 49 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΕΝΑΡΙΟ 9viii: Ο Λεβαδειακός κερδίζει τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλία με Διαγόρα και χάνει από Εργοτέλη. Τότε 1ος ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς, 2ος ο Εργοτέλης επίσης με 51 βαθμούς, 3ος ο ΑΟΞ με 49 βαθμούς, 4ος ο Ιωνικός με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9ix: Ο Λεβαδειακός φέρνει ισοπαλία με τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλία με Διαγόρα και κερδίζει Εργοτέλη. Στην περίπτωση αυτή 1ος ο Ιωνικός με 51 βαθμούς, 2ος ο ΑΟΞ με 49 βαθμούς, τρίτος ο Λεβαδειακός με 49 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9x: Ο Λεβαδειακός χάνει από τα Χανιά, ο Ιωνικός φέρνει ισοπαλία με Διαγόρα και κερδίζει Εργοτέλη. Τότε έχουμε 1ον τον Ιωνικό με 51 βαθμούς, 2ον τον ΑΟΞ με 49 βαθμούς, 3ο τον Λεβαδειακό με 48 βαθμούς, 4ον τον Εργοτέλη με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9xi: Ο Λεβαδειακός φέρνει ισοπαλία με τα Χανιά, ο Ιωνικος χάνει από Διαγόρα και έρχεται ισοπαλία με Εργοτέλη. Τότε έχουμε τριπλή ισοβαθμία στους 49 βαθμούς και μέγα μπλέξιμο (μάλλον ευνοείται ο Εργοτέλης έχοντας 9 βαθμούς ενώ η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός θα έχουν από 8 και θα μένουν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα). Στην 4η θέση έρχεται ο Ιωνικός με 48 βαθμούς.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 9xii: Ο Λεβαδειακός φέρνει ισοπαλία με τα Χανιά, ο Ιωνικός με τον Διαγόρα και με τον Εργοτέλη. Τότε θα έχουμε την απόλυτη παράνοια. Τετραπλή ισοβαθμία στη πρώτη θέση με 49 βαθμούς και εκεί είναι η Ξάνθη η ευνοούμενη με 15 βαθμούς στα μεταξυ των 4 ισοβαθμουντων ομάδων ματς με τον Εργοτέλη να ειναι 2ος με 13, τον Λεβαδειακο 3ο με 12 και τον Ιωνικό 4ο με 9 βαθμούς. Για την ιστορια θα πρέπει να συνταχθει νέος πίνακας και να μετρήσουν τα αποτελέσματα μεταξύ των τεσσάρων ισοβαθμουντων ομάδων σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ και αν υπάρχει νέα ισοβαθμία τα υπέρ και κατά γκολ στα μεταξύ τους ματς και πάει λέγοντας…

ΣΕΝΑΡΙΟ 10: Το χειρότερο για την Ξάνθη. Ενω τρέχει ένα σερί 15 αήττητων αγώνων να δεχτεί δύο σερί ήττες τις δυο τελευταίες αγωνιστικές. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεδομένα δεν θα είναι μέσα στις δύο πρώτες θέσεις αφού θα μείνει στους 48 βαθμούς αλλά θα την ξεπεράσουν τουλάχιστον ο Λεβαδειακός και ο Εργοτέλης, ενδεχομένως και ο Ιωνικός. Τα υποσενάρια σε αυτήν την αρνητική περίπτωση, που δεν έχει και πολύ νόημα να την εξετάσουμε είναι τα ακόλουθα
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 10i-10ii-10iii: Κερδίζει ο Ιωνικός τον Διαγόρα. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος Λεβαδειακος – Χανιά και Ιωνικός – Εργοτέλης η Ξάνθη είναι 4η με τον Λεβαδειακό στην 1η θέση σε περίπτωση νίκη τυο επί των Χανίων και την 2η να εξαρτάται από το αν θα νικήσει ο Εργοτέλης τον Ιωνικό. Αν συμβεί αυτό ο Εργοτέλης είναι 2ος και ο Ιωνικός 3ο, σε αντίθετη περίπτωση που θα κερδίσει ο Ιωνικός ή θα έρθει ισοπαλία, ο Ιωνικός είναι 2ος και ο Εργοτέλης 3ος. Αν στραβοπατήσει ο Λεβαδειακός με τα Χανιά, μπορεί ο Ιωνικός να βγει 1ος αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι η 4η θέση της Ξάνθης σε αυτήν την μάλλον απίθανη περίπτωση.
YΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 10iv-10v-10vi: Φέρνει ισοπαλία ο Ιωνικός με τον Διαγόρα και φέρνει ισοπαλία τον Εργοτέλη. Πάλι η Ξάνθη βγαίνει 4η. Ο Λεβαδειακός αναδεικνύεται πρωταθλητής ανεξαρτητως αποτελέσματος με τα Χανιά έχοντας 53 ή 51 ή 50 βαθμούς, 2ος ο Εργοτέλης με 49, τους 49 φτάνει και ο Ιωνικός ενώ η Ξάνθη μένει στους 48.
ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΟ 10vii-10ix-10x: Χάνει ο Ιωνικός από τον Διαγόρα και φέρνει ισοπαλία ή χάνει από τον Εργοτέλη. Η μοναδική περίπτωση που η Ξάνθη δεν βγαίνει 4η αλλά 3η καθώς δεν καταφέρνει να την προσπεράσει ο Ιωνικός που μένει στους 48 ή 47 βαθμούς σε αυτό το ενδεχόμενο. Πρώτος είναι ο Λεβαδειακός εφόσον δεν έχει χάσει από τα Χανιά. Αν εκεί έχει γίνει έκπληξη και περιοριστεί στους 50 βαθμους, ο Εργοτέλης με νίκη επί του Ιωνικού (και πάντα δεδομένο ότι έχει νικήσει πιο πριν και την Ξάνθη σε αυτό το σενάριο) αναδεικνύεται πρωταθλητής με 51 βαθμούς.