Σήκωσε το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό ο πρώην των ΤΕΦΑΑ και ΑΕ Κομοτηνής Μιχάλης Ραχωβίτσας

Το Κύπελλο Ελλάδος κατέκτησε το βράδυ της Κυριακής ο Παναθηναϊκός κερδίζοντας με 91-79 τον Προμηθέα στον 25ο τελικό Κυπέλλου. Αυτή είναι η 20η κούπα για το τριφύλλι, πολυνίκη του θεσμού την οποία σήκωσε και ένας παλιός γνώριμος των μπασκετικών της Θράκης.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Ραχωβίτσα, απόφοιτο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και πρώην βοηθό προπονητή της ΑΕ Κομοτηνής, ο οποίος βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού στο πλευρό του Κάτας. Ο Ραχωβίτσας δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για αυτόν τον τίτλο, ανεβάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφίες μαζί με το κύπελλο, μία από τις οποίες από τα αποδυτήρια με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας (και του Μιχάλη Ραχωβίτσα) συνάντησε μεν σθεναρή αντίσταση από τον Προμηθέα Πατρών, αλλά στο τέλος επικράτησε με 91-79 επιτυγχάνοντας για 26η συνεχή χρονιά να σηκώσει κάποια κούπα στο μπάσκετ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο πρώτος σκόρερ με 25 πόντους (και 5 ριμπάουντ), καθώς και ο MVP του τελικού.

Ο Μάριο Χεζόνια είχε 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Κωνσταντίνος Μήτογλου είχε συγκομιδή 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο προσφορά του Χάουαρντ Σαντ-Ροος.