Παρουσία Λεμονίδη και υπό την προεδρία Πεταλωτή η σύσκεψη για την επανέναρξη των ακαδημιών του ΓΑΣ Κομοτηνή

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη-ενημέρωση του ΓΑΣ Κομοτηνή, στο μαγαζί του Προέδρου του συλλόγου Γιάννη Πεταλωτή, παρουσίας των υπευθύνων των ακαδημιών Νίκου Πατσαρούχα και Νίκου Μωραϊτη.

Αίσθηση προκαλεί ότι στην σύσκεψη ήταν και ο Νεοκλής Λεμονίδης με την κόρη του Ελίνα όπως αποδεικνύει η φωτογραφία, παρόλο που αποτελεί «κοινό μυστικό» ότι ο έμπειρος κόουτς και καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής δεν θα συνεχίσει στον σύλλογο καθώς όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Λεύκιππο Ξάνθης.

Η συσκεψη είχε αντικείμενο την επανέναρξη των ακαδημιών, σε αυτήν μετείχαν όπως φαίνεται από την φωτογραφία και οι προπονητές του συλλόγου Φώτης Ζάντζας, Δήμητρα Δόλωμα και Μάρω Σεβδυνίδου ενώ έγινε γνωστή μέσα από επίσημη ανακοίνωση του ΓΑΣ Κομοτηνή. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη-ενημέρωση στον φιλόξενο χώρο του μαγειρείου, υπό την επίβλεψη του προέδρου μας κ. Πεταλωτή, των υπευθύνων των ακαδημιών μας, κ. Πατσαρούχα Νίκο κ. Μωραϊτη Νίκο, με τους προπονητές μας, για την επανεκκίνηση του συλλόγου μας! Δηλώνουμε πανέτοιμοι και αναμένουμε τις σχετικές οδηγίες.
ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Από τις 10/5/2021 μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασιδών) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.
Από 17/5 μπορούν να ξεκινήσουν οι ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για τις προσεχείς 3 εβδομάδες.Από 07/06/2021 μπορούν να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας (μπάσκετ).
Για όλα τα παραπάνω προτείνεται η χρήση self-test στις προπονήσεις, μια φορά την εβδομάδα, παρουσία του γιατρού ή του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας ο οποίος βεβαιώνει τη διεξαγωγή τους.
Για τα αθλήματα υψηλού ρίσκου η προτεινόμενη χρήση self test να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, εφόσον προπονούνται σε κλειστό χώρο.
Για τους αγώνες είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τους συμμετέχοντες με rapid test 24 ωρών ή PCR τεστ 48 ωρών από διαπιστευμένα εργαστήρια.
Οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές και με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα που καταθέτουν οι ομοσπονδίες. Επιπλέον, sυστήνεται η χρήση ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων όπου είναι δυνατό. Η ΓΓΑ θα συμπεριλάβει, στις νέες διευκρινιστικές οδηγίες που θα εκδοθούν, ειδική μνεία για την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τη χρήση του κλιματισμού/εξαερισμού στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η ΓΓΑ θα εκδίδει διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή των παραπάνω γενικών αρχών που θα περιγράφονται στις αντίστοιχες ΚΥΑ.Συστήνεται να εξεταστεί η δυνατότητα οι τελικές φάσεις των διαφόρων πρωταθλημάτων να γίνονται σε μορφή «φούσκας».