Η αφιέρωση Μάνταλου στην προσφάτως χειρουργηθείσα μητέρα του και η «βόμβα» για τη νέα σεζόν

O Κομοτηναίος αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος εξασφάλισε και επίσημα το ευρωπαϊκό εισιτήριο στην ομάδα του, με το νικηφόρο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο.

O 29χρόνος μέσος των «κιτρινόμαυρων» μάλιστα αγωνίστηκε ανέτοιμος, αφού δεν έχει επανέλθει απόλυτα μετά τον τραυματισμό του στην δεξιά ποδοκνημική που τον κράτησε εκτός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μάνταλος, ο οποίος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ομάδα της Ξάνθης, μετά το ντέρμπι μίλησε στην εκπομπή της Nova και ζήτησε χαρακτηριστικά συγγνώμη από τον κόσμο της ΑΕΚ λέγοντας πως αν αποτελεί πρόβλημα ο ίδιος, θα ζητήσει να αποχωρήσει από την Ένωση.

«Ανακουφισμένος νιώθω. Μία χρονιά αρκετά δύσκολη, αν αναλογιστούμε τι έχουμε κάτι μέσα στη χρονιά, λέω ότι ήταν μία μεγάλη νίκη. Μέχρι εκεί. Μας εξασφαλίζει την Ευρώπη», ήταν το αρχικό σχόλιο του Μάνταλου που όταν του αναφέρθηκε ότι είχε να βάλει πολύ καιρό γκολ, κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ανέφερε: «Δεν είμαι ο παίκτης που βλέπει τους αριθμούς. Εμένα με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα. Χαίρομαι γιατί το γκολ βοήθησε την ομάδα να πάρει επιτέλους νίκη σε ένα ντέρμπι. Σκέφτομαι μόνο ότι κέρδισε η ομάδα, όχι ότι έβαλα εγώ το γκολ. Ανέκαθεν έτσι σκεφτόμουν».

Για τη σεζόν που τελειώνει και την κριτική που του γίνεται, σχολίασε: «Κριτική υπάρχει από την πρώτη ημέρα, ειδικά σε μία μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Και στα καλά υπάρχει κριτική πόσο μάλλον φέτος. Εχει δίκιο ο κόσμος. Εχουμε σπάσει πολλά αρνητικά ρεκόρ. Ηθελα να πω στον κόσμο ειλικρινά απ’ όλους ένα μεγάλο συγγνώμη γι’ αυτά τα αποτελέσματα και τη σεζόν που κάναμε τώρα. Κανείς δεν θέλει να βλέπει την ΑΕΚ έτσι. Πρέπει να αντέχεις όταν παίζεις ποδόσφαιρο και ζεις κάτι τέτοιο. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Αντέχω και νομίζω θα αντέξω».

Για το συμβόλαιό του έριξε βόμβα, ουσιαστικά αποκαλύπτοντας ότι δεν έχει ακόμα ανανεώσει όπως είχε διαρρεύσει και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει στην ΑΕΚ: «Με την ομάδα υπάρχει μία σχέση ιδιαίτερη. Αν η ομάδα θέλει να με κρατήσει την επόμενη σεζόν θα είμαι εδώ γι’ αυτήν. Αν θέλει να αποχωρήσω θα ευχαριστήσω και θα αποχωρήσω. Θα αναλάβω ότι κακό έχουμε κάνει και ήταν αρκετά φέτος». Σε ερώτηση αν νιώθει βάρος, απάντησε: «Είναι περίεργη στιγμή για μένα. Ειλικρινά. Είναι μεταξύ χαράς και λύπης. Είναι δύσκολο. Το βάρος της ευθύνης το έχουμε όλοι. Δεν έχω να πω κάτι άλλο…». Συνολικά για την σεζόν, απάντησε: «Είχαμε μία πορεία προς τα κάτω. Ειδικά από τα μέσα της σεζόν. Εμείς φταίμε οι παίκτες. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Θέλουμε να κάνουμε δυο καλά παιχνίδια, να πάρουμε βαθμούς και να τερματίσουμε έστω τρίτοι».

Τέλος, σε ερώτηση για το που αφιερώνει το γκολ, ο Μάνταλος απάντησε: «Αφιερώνω τη νίκη στη μητέρα μου. Χρόνια πολλά μαμά, ο γιος σου σε αγαπάει. Είχε και μία περιπέτεια με ένα χειρουργείο. Είναι η μέρα της και το γκολ της ανήκει».