Super League: Ματ του Πάμπλο Γκαρσία στον Μάντζιο και αγκαλιά με την 2η θέση ο ΠΑΟΚ

«Αγκαλιά» με τη δεύτερη θέση της Super League είναι πλέον ο ΠΑΟΚ, μετά και τη νίκη του επί του Άρη με 2-0 στην Τούμπα, που του δίνει σημαντικό προβάδισμα πέντε βαθμών, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ. 

Νωθρό το ξεκίνημα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον ΠΑΟΚ να έχει έναν σχετικό έλεγχο λόγω της απόφασης του πρώην προπονητη του Πανθρακικού Άκη Μάντζιου για τον Άρη να παραχωρήσει χώρους στους γηπεδούχους και με τακτική 5-3-2 να παίξει με αντεπιθέσεις. Κατι που εκμεταλλεύθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του πρώην παίκτη της Ξάνθης Πάμπλο Γκαρσία.

Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα έγινε στο 28′, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια που έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα. Πιο νωρίς, οι γηπεδούχοι ζήτησαν δύο φορές πέναλτι σε περιπτώσεις πτώσης των Ουάρντα και Βαρέλα, που όμως δεν… συγκίνησαν τον Λευκορώσο ρέφερι. Στο 50′, ο Γκάμα σούταρε στην εστία του πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Πασχαλάκη (προτιμήθηκε από τον πρώην της Ξάνθης Ζίφκοβιτς), με τον τελευταίο να αποκρούει σταθερά τόσο σε αυτήν την φάση όσο και όποτε άλλοτε χρειάστηκε. 

Από το 62′, ο Πάμπλο Γκαρσία αναγκάστηκε να κάνει τριπλή αλλαγή χωρίς διαφοροποίηση τακτικής, παρά μόνο προσώπων. Ωστόσο αυτή αποδείχθηκε χρυσή. Στο 67′ ο Κρμέντσικ κέρδισε πέναλτι από πάτημα του Σάσα που με την χρήση VAR δόθηκε και που αξιοποίησε ένα λεπτό αργότερα ο Στέφαν Σβαμπ. Το 1-0 ανάγκασε τον Άρη να βγει από την αμυντική λειτουργία και να γίνει επιθετικός, ώστε να φτάσει στο γκολ. Ο ΠΑΟΚ παράλληλα δεν οπισθοχώρησε και διατήρησε την επιθετική του τακτική.

Στο 80′, ο Άρης πλησίασε στην ισοφάριση, αλλά το ωραίο σουτ του Μάνου εξουδετέρωσε σωτήρια ο Πασχαλάκης. Στην αντεπίθεση, ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο δεύτερο γκολ, αλλά το ωραίο σουτ του Κρμέντσικ έδιωξε την τελευταία στιγμή ο Κουέστα. Τελικά το 2-0 έγινε με τον Ζίφκοβιτς με ιδανικό τελείωμα από ασίστ του Μιχάι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν δίκαιη και καθαρή και πλέον τον φέρνει «αγκαλιά» με τη δεύτερη θέση στο φετινό πρωτάθλημα, στόχος που ήταν ο πλέον εφικτός από την μέση της σεζόν και μετά.