LIVE από το Γήπεδο Νεάπολης για την SL2: Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη και η υπόλοιπη 3η αγωνιστική των πλέι οφ

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ντέρμπι Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη και παράλληλα θα ενημερώνεστε για την εξέλιξη και στα υπόλοιπα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League 2.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα ενημερώνεστε για την εξέλιξη στον αγώνα της Ξάνθης στην Νεάπολη με τον Ιωνικό για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League 2.

Ώρα 13:30 Ταυτόχρονα με τον σπουδαίο αγώνα της Νεάπολης, ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Διαγόρα και ο Εργοτέλης τα Χανιά στο Κρητικό ντέρμπι

Ώρα 13:35 Βεβαίως όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην αναμέτρηση που θα παρακολουθήσουμε

Ώρα 13:40 Δυστυχώς, το κλίμα του πολυαναμενόμενου αγώνα δυναμιτίστηκε επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες με τα βίντεο που βγήκαν στον αφρό το Σάββατο από όσα συνέβησαν τις αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ώρα 13:41 Στο παιχνιδι μπήκαν και οι δήμαρχοι Ξάνθης και Νίκαιας με την επιστολή του πρώτου στον Χρυσοχοΐδη και την απάντηση του δεύτερου.

Ώρα 13:42 Με ύβρεις και χειρονομίες υποδοχή του πούλμαν της Ξάνθης στο γήπεδο του Ιωνικού. Δείτε το βίντεο με ένα κλικ εδώ.

Ώρα 13:43 Η Ξάνθη προέρχεται από την επεισοδιακή εκτός έδρας νίκη στη Ρόδο με τον Διαγόρα και την περίφημη καταγγελία με τα νερά. Βρίσκεται στην 2η θέση που την κρατάει στο -2 από την κορυφή και τον σημερινό αντίπαλο της.

Ώρα 13:46 Ο Ιωνικός προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από τα Χανιά με 1-0, μετρώντας δύο συνεχόμενες ήττες στα πλέι οφ, με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί το -8 από τον ΑΟΞ που υπήρχε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Ώρα 13:50 Ακόμα περισσότερο όμως πλέον, το ματς έχει πάρει χαρακτήρα τελικού με την απειλή διακοπής της SL2 που δίνει χαρακτήρα τελικού τίτλου στο παιχνίδι, αφού αν κερδίσει η Ξάνθη αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ενώ αν δεν κερδίσει την πρώτη θέση κατακτά ο Ιωνικός ενώ κανονικά απομένουν δυο αγωνιστικές για το τέλος.

Ώρα 13:55 Βέβαια η διοργανώτρια αρχή έδωσε την δική της απάντηση προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τονίζοντας πως «η μάχη να ολοκληρωθεί στο γήπεδο», όπως μπορείτε να δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ

Ώρα 14:01 Στο παιχνίδι του α’ γύρου στην Ξάνθη, ο ΑΟΞ νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Αντώνη Καπνίδη (απομηχανής θεό και την περασμένη Τετάρτη στην Ρόδο) με 1-0 στο 90+8′, θυμηθείτε πως με ένα κλικ ΕΔΩ. Αντίθετα στο παιχνίδι του β’ γύρου στη Νεάπολη οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, δείτε πως με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 14:08 Η ισοπαλία είναι το σύνηθες αποτέλεσμα όταν οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στην Νεάπολη· ενώ η Ξάνθη έχει τον πρώτο λόγο στην πλούσια προϊστορία των δύο ομάδων.

Ώρα 14:13 Ο προπονητής της Ξάνθης, Μπάμπης Τεννές πριν 27 χρόνια έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο κόντρα στον Ιωνικό. Το παιχνίδι της Κυριακής είναι το 11ο που δίνει στην έδρα του Ιωνικού και θέλει να σπάσει το αρνητικό σερί που έχει, καθώς σε κανένα δεν έχει κερδίσει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ώρα 14:21 Μεσα στο γηπεδο όλα δείχνουν για την ώρα ήρεμα, ωστόσο σπέξω υπάρχει μια διμοιρία, έντονη αστυνομική παρουσία ενώ πριν λίγο ακούστηκαν και δυο μικρές εκρήξεις χωρίς να ξέρουμε αν σχετίζονται με κόσμο που έχει συγκεντρωθεί για τον αγώνα ή όχι.

14:30 Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί να διευθύνει ο για πολλούς (της UEFA συμπεριλαμβανομένης, καθώς τον όρισε και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ) Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος είναι ρέφερι της SL1 αλλά και διεθνής, με βοηθούς τους Πετρόπουλο (Αρκαδίας) και Αλεξέα (Μεσσηνίας) ενώ 4ος Διαιτητής ορίστηκε ο Μαλούτας (Ημαθίας). Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τους ορισμούς της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.

14:35 Οι ποδοσφαιριστές έχουν τελειώσει την προθέρμανσή τους και είναι όλα έτοιμα για την έναρξη του παιχνιδιού, σε ακριβώς δέκα λεπτά.

14:42 Οι ποδοσφαιριστές κάνουν την είσοδό τους, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

1′ Σέντρα στην αναμέτρηση.

1′ Καλό σουτ του Κάστρο στα 15”, η μπάλα άουτ.

4′ Έχουν ξεκινήσει και τα άλλα δύο παινχίδια σε Κρήτη και Λιβαδειά.

7′ Ανοίγει γρήγορα το σκορ ο Λεβαδειακός με τον Μυτίδη. Λεβαδειακός – Διαγόρας 1-0

10′ Πρώτη τελική για την Ξάνθη με το σουτ του Μπριλάντε από μακρινή απόσταση να περνάει άουτ.

15′ Πρώτο τέταρτο στο ματς, μοιρασμένη η κατοχή και από μια τελική για κάθε ομάδα.

16′ Καλή στιγμή για την Ξάνθη με το σουτ του Τάτου από πλεονεκτική θέση να κοντράρεται στον Κοτσώνη.

23′ Πρώτη κίτρινη στην αναμέτρηση για τον Γκοτσούλια για κράτημα στον Τάτο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

24′ Γκκκοοοοοοοοοοοοολλλλλλλλ για την Ξάνθη! Ο Τάσος εκτέλεσε το φάουλ χαμηλά, η μπάλα κόντραρε και ο Βέρκερ έστειλε την μπάλα από κοντά στην αριστερή γωνία του Αναγνωστόπουλου. Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη 0-1.

26′ Αυτή την στιγμή η Ξάνθη είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά είναι περιττό να αναφέρουμε πως είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα.

27′ Ο Τάτος εκτελεί ακόμα ένα φάουλ αλλά η κεφαλιά του Τάσου Παπάζογλου δεν ανησυχεί τον Αναγνωστόπουλο.

30′ ο Λεβαδειακός φαίνεται να καθαρίζει από νωρίς το τρίποντο με το δεύτερο γκολ του Μυτίδη. Λεβαδειακός – Διαγόρας 2-0

35′ Η Ξάνθη πατά καλύτερα στο γήπεδο και είναι πολυ διαβασμένη στα αμυντικά της καθήκοντα.

41′ Αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Τάτος και η Ξάνθη προσωρινά παίζει με παίκτη λιγίτερο. Για να δούμε αν μπορέσει να συνεχίσει.

43′ Νέα διακοπή καθώς έχει μείνει στο έδαφος ο Πέτροβιτς. Αναμένουμε αρκετά λεπτά καθυστερήσεις.

44′ Κίτρινη κάρτα στον Τάτο που διαμαρυρήθηκε έντονα στον τέταρτο.

45′ Ανοίγει και ο Εργοτέλης το σκορ στο ντέρμπι της Κρήτης. Εργοτέλης – Χανιά 1-0

45′ Πέντε λεπτά έξτρα χρόνος.

45+1′ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΑΟΞ με τον Δημούτσομ να περνά στη θέση του Πέτροβιτς. Ο Μπριλάντε θα γυρίσει σαν δεξί μπακ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

45+6′ Τέλος ημιχρόνου στη Νεάπολη. Η Ξάνθη με πολύ γεμάτη εμφάνιση μέχρι τώρα έχει πάρει το προβάδισμα με το γκολ του Βέρκερ και βρίκεται στην κορυφή της βαθμολογία. Όλα όμως θα κριθούν στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ξάνθη να επιβάλλεται να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Αποτέλεσμα ημιχρόνο: Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη 0-1.

Ώρα 15:40 Στα άλλα δύο παινχίδια στο ημίχρονο: Λεβαδειακός – Διαγόρας 2-0 και Εργοτέλης – Χανιά 1-0

15:45 Η Ξάνθη έχει κάνει ήδη μια αλλαγή, με τον Δημούτσο να περνά στη θέση του Πέτροβιτς που αντιμετώπιζε πρόβλημα, ενώ μένει να δούμε αν μπορεί να συνεχίσει ο Ανδρέας Τάτος, που στο τέλος του ημιχρόνου δεν έδεινε να πατά καλά στον αγωνιστικό χώρο.

15:50 Οι δύο ομάδες επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς αλλαγή για τις δύο ομάδες. Συνεχίζει κανονικά ο Ανδρέας Τάτος.

46′ Σέντρα στο β’ μέρος.

50′ Σέντρα σουτ του Παπαγεωργίου, απομακρύνει ο Ίτσο σε κόρνερ

52′ Αυξάνει την πίεση ο ΑΟΞ που του έχει δώσει πολύ χώρο.

53′ Δύο αλλαγές για τον ΑΟΞ. Ο Παντελιάδης στη θέση του Τσαμούρη και ο Σιατραβάνης στη θέση του Τάτου

54′ Τεράστια στιγμή για τον ΑΟΞ, με τον σουτ στην κίνηση του Θανάση Παπάζογλου μετά την σέντρα του Σιατραβάνη να σταματάει στο δοκάρι.

55′ Ο Σιατραβάνης πλέον δεξί μπακ, και ο Μπριλάντε επιστρέφει στο κέντρο.

57′ Γκολ για τον Λεβαδειακό και τον Εργοτέλη. Λεβαδειακός – Διαγόρας 3-0 και Εργοτέλης – Χανιά 2-0

58′ Αλλαγή για τον Ιωνικό. Ο Νιάσε στη θέση του Γκοτσούλια.

60′ Kάρτα στον Βλαχομήτρο για μαρκάρισμα στον Δημούτσο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

62′ Κίτρινη στον Παντελιάδη για δυνατό μαρκάρισμα.

64′ Καλό σουτ του Μπριλάντε, μπλοκάρει ο Αναγνωστόπουλος.

65′ Πολύ καλή στιμγή για τον Ιωνικό, με την κεφαλιά του Μάναλη να περνά λίγο άουτ μετά τη σέντρα του Παπαγεωργίου.

67′ Έχει οπισθοχωρήσει αρεκτά η Ξάνθη.

67′ Φανταστικό τάκλιν του Βέρκερ που παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Νιάσε, που ήταν σε θέση τετατετ.

68′ Μεγάλη στιγμή για τον ΑΟΞ, με το σουτ του Παπάζογλου να περνάει ελάχιστα άουτ.

70′ Ο Ιωνικός προσπαθεί να επιτεθεί κυρίως με τον Παπαγεωργίου από δεξία, με την Ξάνθη να κρατά γερά το πολύτιμο 0-1.

70′ Γκοοοοοοοοοολλλλλλλλλλλλλ για την Ξάνθη. Η Ξάνθη σκοράρει με την φανταστική κεφαλιά του Θανάση Παπάζογλου μετά την σέντρα του Πάτρικ Έμπερτ. Τίποτα δεν μπορεί πλέον να την σταματήσει. Πρέπει όμως να συνεχίσει με σοβαρότητα στα τελευταία λεπτά. Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη 0-2.

74′ Άλλες δύο αλλαγές για τον ΑΟΞ με τον Καπνίδη και τον Ντίνα να περνούν στον αγωνιστικό χώρο.

77′ Η Ξάνθη αμύνεται και κρατά σφικτά το 0-2.

81′ Έχουμε μπει στο τελευταλιο δεκάλεπτο. Η Ξάνθη ελέγχε απόλυτα την κατάσταση. Λίγο ακόμα έμεινε…

85′ Ο Ιωνικός την κατοχή της μπάλας, χωρίς να απηλεί την διαβασμένη Ξάνθη.

86′ Ο Ίτσο μπλόκαρε την μπάλα σε μια δύσκολη φάση στην μικρή περιοχή της Ξάνθης.

89′ Εδώ και λίγα λεπτά έχει διακοπεί το παινχίδι για πτώση του Παπάζογλου στον αγωνιστικό χωρο. Συνεχίζει με 10 για τα λεπτά που αμομένουν.

90′ 7 λεπτά έξτρα χρόνος.

90+8 Τέλος στη Νεάπολη. Η Ξάνθη κράτησε το 0-2 και επιτέλους ανεβαίνει εκεί που της αξιζει. Στην κορυφή της βαθμολγίας. Η άνοδος πλέον περνά από τα Πηγάδια! Τελικό αποτέλεσμα: Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη 0-2

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ…