Μεταμεσονύχτια απάντηση του δημάρχου Νίκαιας στον Τσέπελη: «Πρόσβαλες τον Ιωνικό, η Ξάνθη ευχαρίστησε για τη φιλοξενία μας»

Ακριβώς στις 1.25 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ξημερώματα Σαββάτου δηλαδή, εκδόθηκε από τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη απάντηση του δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη προς τον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη με αφορμή το επικείμενο Ιωνικός-ΑΟΞ.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κάνει λόγο για απόπειρα από τον δήμαρχο Ξάνθης σπίλωσης του Ιωνικού «που είναι άστοχη και προσβλητική για την ιστορία του». Μάλιστα υποστηρίζει ότι όλοι οι αντίπαλοι του Ιωνικού έχουν να λένε τα… καλύτερα για την φιλοξενία που τυγχάνουν στην Νίκαια, ενώ αναφέρει ότι το ίδιο έκαναν με δημόσιες τοποθετήσεις και οι άνθρωποι της Ξάνθης μετά τον αγώνα της κανονικής διάρκειας.

Αναλυτικά η δήλωση-απάντηση του Γιώργου Ιωακειμίδη, Δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη στην επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης για τον αγώνα Ιωνικού Ξάνθης, όπως εκδόθηκε ξημερώατα Σαββάτου έχει ως εξής:

«Χθες, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσέπελης με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, ζήτησε τη συνδρομή τους προκειμένου «να διασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς μετάβασης και παραμονής των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης στο γήπεδο της Νίκαιας», στον αγώνα της Κυριακής, 9 Μαΐου με τον γηπεδούχο Ιωνικό.

Επειδή από το περιεχόμενο της επιστολής του συναδέλφου μου, προκύπτουν εντυπώσεις που αδικούν την αλήθεια, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και πλήττουν εμμέσως πλην σαφώς τα αθλητικά ιδεώδη και το υγιές ευ αγωνίζεσθαι των ποδοσφαιριστών του Ιωνικού, οφείλω να του πω ότι η επιχειρούμενη απόπειρα σπίλωσης του ιστορικού συλλόγου της πόλης μου, είναι άστοχη, προσβλητική και δεδομένου ότι εκδηλώθηκε παραμονές ενός κρίσιμου βαθμολογικά αγώνα, αχρείαστη και επικίνδυνη.

Για του λόγου το αληθές, παραπέμπω τον κ. Δήμαρχο της Ξάνθης στο γεγονός, ότι οι ομάδες που διεκδίκησαν την άνοδο τους στην μεγάλη κατηγορία, όπως, ο Λεβαδειακός, τα Χανιά, η Παναχαϊκή και πρωτίστως η ομάδα της δικής του πόλης, η Ξάνθη, αποχωρώντας από το γήπεδο του Ιωνικού, ευχαρίστησαν δημόσια αθλητές και παράγοντες για την καλή φιλοξενία που έτυχαν, εξαίροντας το ήθος αλλά και τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν κατά το χρόνο παραμονής τους στο γήπεδο της Νίκαιας.

Εύχομαι την Κυριακή να γίνει στο γήπεδο του Ιωνικού ένας καλός αγώνας και να κερδίσει ο καλύτερος στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι.

Φυσικά, ως Δήμαρχος της πόλης επιθυμώ τη νίκη του Ιωνικού και την άνοδό του στην Superleague, πάνω απ΄όλα, όμως, θέλω ο αγώνας να αρχίσει και να τελειώσει με τρόπο που δικαιώνει την διαδρομή των δύο ιστορικών συλλόγων στο ελληνικό ποδόσφαιρο».