«Αθώος» ο Διαγόρας για την φιλοξενία της Ξάνθης με τα τρύπια νερά και τους καταγγελλόμενους τραμπουκισμούς

Καμία πειθαρχική κλήση δεν έλαβε η ΠΑΕ Διαγόρας για την φιλοξενία που επιφύλαξε στην ΠΑΕ Ξάνθη στην Ρόδο και η οποία σύμφωνα με καταγγελία της θρακιώτικης ομάδας περιελάμβανε τραμπουκισμούς αλλά και… τρύπια με βελόνα σύριγγας μπουκαλάκια με νερό.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής Κατηγορίας δεν κάλεσε σε απολογία τον Διαγόρα, κάτι που σημαίνει είτε ότι επισήμως δεν έγινε καμία καταγγελία στις ποδοσφαιρικές αρχές του αγώνα (διαιτητές, παρατηρητή, αστυνομία γηπέδου) είτε ότι δεν περιλαμβάνονταν κάτι επιβαρυντικό στις εκθέσεις του παρατηρητή και της αστυνομίας ώστε να μπορεί να τεκμηριωθεί η άσκηση δίωξης.

Κατά συνέπεια σε πειθαρχικό ποδοσφαιρικό επίπεδο ο Διαγόρας Ρόδου δεν δείχνει να κινδυνεύει για την φιλοξενία που επιφυλάχθηκε και καταγγέλθηκε από την Ξάνθη. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη από τις δικαστικές αρχές, δεδομένου ότι έχει γίνει η μήνυση και έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την αστυνομία η οποία ήδη ζήτησε και έλαβε κάποιες απαντήσεις. Κλειδί θα αποτελέσει αναμφισβήτητα το όποιο αποτέλεσμα της χημικής ανάλυσης των περίφημων νερών.

Επισήμως δεν έχει απαντήσει ούτε ο Διαγόρας στις καταγγελίες. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα τοπικά ΜΜΕ, «οι καταγγελίες της Ξάνθης είναι ανεπίσημες και η ΠΑΕ δεν έχει τοποθετηθεί, γιατί εκκρεμεί η προκαταρκτική εξέταση». Προστίθεται ότι «στον Διαγόρα αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων και ακολούθως σκοπεύουν να κινηθούν νομικά». Καταλήγουν ότι «τους δικαιώνει το φύλλο αγώνα και ο παρατηρητής και ότι αν υπήρχε κάτι το μεμπτό, τότε οι άνθρωποι της Ξάνθης έπρεπε να το αναφέρουν σε διαιτητή και παρατηρητή αγώνα πριν το παιχνίδι».

Όπως λένε τα στελέχη των Ροδιτών δεν υπήρξε καμία ενημέρωση πριν την σέντρα αλλά οι άνθρωποι του Διαγόρα πληροφορήθηκαν τις καταγγελίες από τα δημοσιεύματα του ThrakiSportS και των άλλων ΜΜΕ μετά το φινάλε του αγώνα. Πάντως, σε πειθαρχικό επίπεδο από τις κλήσεις σε απολογία προκύπτει πράγματι ότι δεν ασκείται καν πειθαρχική δίωξη στον Διαγόρα για την υπόθεση.

Η ανακοίνωση με τις κλήσεις της SL2 αναφέρει:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία:

  • Την Παρασκευή 14/5/2021 και ώρα 14:00 την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ και τον ΔΑΓΚΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ, φυσικοθεραπευτή της ομάδας, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10 παρ. 1ζ και 11 παρ 1,2,3 του Πειθαρχικού Κώδικα και 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ Δόξα Δράμας 2017, 4/5/2021).
  • Την Παρασκευή 14/5/2021 και ώρα 14:00 την ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2017 και τον ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΧΡΗΣΤΟ, διερμηνέα της ομάδας, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10 παρ. 1β και 11 παρ 1,2,3 του Πειθαρχικού Κώδικα και 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, 4/5/2021).
  • Την Παρασκευή 14/5/2021 και ώρα 14:00 την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 5, 6, 11  και 12 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με αυτές του άρθρου 14 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ Πιερικός, 5/5/2021)
  • Την Παρασκευή 14/5/2021 και ώρα 14:00 την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ και τον ΔΟΞΟΠΟΥΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, υπεύθυνος ασφάλειας της ομάδας, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10 παρ. 1β και 11 παρ 1,2,3 του Πειθαρχικού Κώδικα και 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ Δόξα Δράμας 2017, 4/5/2021).