Super League 2: Τα σενάρια για την άνοδο με τα νέα δεδομένα! Πιο κρίσιμα για ΑΟΞ τα ματς με Λεβαδειακό και Εργοτέλη παρά με Ιωνικό

Τούμπα τα έφερε η Ξάνθη μετά την εμβόλιμη 2η αγωνιστική των πλέι οφ την Τετάρτη του Πάσχα, ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας και πάει να αγωνιστεί σε ματς πρωτιάς με τον Ιωνικό στη Νίκαια βλέποντας κατάματα πλέον την απευθείας άνοδο.

Μια ανάλυση όμως του τι απομένει δείχνει ότι μπορεί βεβαίως το ματς με τον Ιωνικό να μοιάζει τελικός, ωστόσο ο πραγματικός τελικός θα είναι την τελευταία αγωνιστική με τον Λεβαδειακό. Γιατί αν κερδίσει η Ξάνθη στη Νίκαια αλλά χάσει από τον Λεβαδειακό, θα κινδυνεύσει να βρεθεί τρίτη και εκτός ακόμα και της διαδικασίας μπαράζ.

Γενικά η εικόνα που υπάρχει αυτήν την στιγμή είναι ότι μπορεί ο ΑΟΞ να βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο μπαράζ, ωστόσο είναι πιθανότερο είτε να αναδειχθεί 1ος είτε 3ος παρά δεύτερος, εφόσον βέβαια κερδίσουν και οι βασικοί του αντίπαλοι (κάτι που μόνο ως δεδομένο ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται με δεδομένα τα «δώρα» που έκαναν την Τετάρτη).

Αν η Ξάνθη κερδίσει στη Νίκαια τότε πατάει κορυφή. Θα είναι έναν βαθμό πάνω από τον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος. Θα έχει πλέον την κατάσταση στα χέρια της. Ωστόσο μια ήττα την τελευταία αγωνιστική από τον Λεβαδειακό ή ακόμα και την προτελευταία από τον Εργοτέλη, θα την ρίξει όχι στην 2η αλλά στην 3η θέση, από την στιγμή που ο Εργοτέλης θα ευνοείται στην ισοβαθμία ενώ ο Λεβαδειακός όπως και ο Ιωνικός θα την ξεπερνούν σε περίπτωση οποιουδήποτε στραβοπατήματος.

Αντιθέτως, αν η Ξάνθη ηττηθεί στην Νίκαια ξεχνά πλέον την 1η θέση αφού ο Ιωνικός θα ξεφύγει 5 βαθμούς, θα έχει όμως δυο πραγματικούς τελικούς με Εργοτέλη και Λεβαδειακό όπου δεν θα συγχωρείται κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης για να εξασφαλίσει την 2η. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της ισοπαλίας. Τότε θα κινδυνεύσει μεν η Ξάνθη να βρεθεί πάλι στην τρίτη θέση το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο με δυο νίκες τις τελευταίες αγωνιστικές η 2η θέση θα είναι δεδομένη.

Το συμπέρασμα είναι ότι πάμε δεδομένα για τρεις τελικούς αλλά αν είναι η Ξάνθη σε ένα από τα τρία ματς να στραβοπατήσει, αυτό θα ήταν καλό να μην συμβεί στα δυο τελευταία ματς. Σε κάθε περίπτωση η ουσία είναι ότι ο ΑΟΞ έχει την κατάσταση στα χέρια του. Αν κάνει τρεις νίκες, δεδομένα είναι 1ος. Με 7 βαθμούς επίσης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι στην χειρότερη 2ος. Ωστόσο αν υπάρχει ως ενδεχόμενο αποτέλεσμα μια καταδικαστική ήττα, αυτή δεν είναι στη Νίκαια αλλά στα επόμενα δύο ματς.

Υπενθυμίζεται ότι μόνον ο 1ος ανεβαίνει απευθείας στην Super League 1 ενώ ο 2ος θα παίξει μπαράζ με τον προτελευταίο της Super League 2 (δηλαδή θα ήταν το μπαράζ Ξάνθη-Παναιτωλικός με τα υπάρχοντα δεδομένα). Ωστόσο έτσι όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί, γεγονός είναι ότι για τον ΑΟΞ είναι πιθανότερη η 1η ή η 3η θέση παρά η 2η – και ας βρίσκεται σε αυτήν την δεδομένη στιγμή. Το σημαντικό είναι πάντως ότι πλέον είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο και της πρωτιάς, κάτι που μόνο ως δεδομένο δεν ήταν πριν την έναρξη των πλέι οφ, ενώ πλέον γερά στο παιχνίδι έστω της 2ης θέσης φέρεται να έχει μπει και ο Εργοτέλης.

Συνοπτικά παρακάτω η βαθμολογική κατάταξη και το πρόγραμμα τω πέντε διεκδικητών της ανόδου (υπενθυμίζεται ότι η 1η θέση οδηγεί στην απευθείας άνοδο στην SL1 και η 2η σε μπαράζ με τον προτελευταίο):

1. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (47 βαθμοί): ΑΟ Ξάνθη (εντός), Διαγόρας (εκτός), Εργοτέλης (εντός)
———————————————–
2. ΑΟ ΞΑΝΘΗ (45 βαθμοί): Ιωνικός (εκτός), Εργοτέλης (εντός), Λεβαδειακός (εντός)
———————————————–
3. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (44 βαθμοί): Διαγόρας (εκτός), Χανια (εντός), ΑΟ Ξάνθη (εκτός)
4. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (42 βαθμοί): Χανιά (εντός), ΑΟ Ξάνθη (εκτός), Ιωνικός (εκτός)
5. ΑΟ ΧΑΝΙΑ (39 βαθμοί): Εργοτέλης (εκτός), Λεβαδειακός (εκτός), Διαγόρας (εντός)