Γ’ Εθνική: Πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο μείωσης των προς υποβιβασμό ομάδων

Πολύ σοβαρό είναι το ενδεχόμενο μείωσης των προς υποβιβασμό ομάδων της Γ’ Εθνικής, όπως αποκάλυψε το μέλος της νέας Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρης Γιαρένης.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή του Δημήτρη Μαλισιώβα στην ΕΡΑ Σπορ, υποστήριξε ότι σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται σε έναν μόνο γύρο και υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες θα ήταν σωστό να υποβιβαστούν όσο το δυνατόν λιγότερες ομάδες.

Την ίδια άποψη έχει εκφράσει ως γνωστόν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας και επίσης μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων Κωνσταντίνος Νίκας, ο οποίος μάλιστα το έχει συγκεκριμενοποιήσει υποστηρίζοντας ότι πρέπει να πέσουν 10 λιγότερες ομάδες, δηλαδή μια λιγότερη από κάθε όμιλο.

Υπερθεματίζοντας, ο Γιαρένης υποστήριξε ότι το αίτημα αυτό είναι όχι απλά δίκαιο αλλά και η πιο λογική εξέλιξη, διευκρίνισε ωστόσο ότι το θέμα είναι αν μπορεί να γίνει νομικά, Για τον λόγο αυτόν έχει ήδη σταλεί σχετικό ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ και αναμένεται η απάντηση.

Εφόσον η απάντηση είναι θετική και μπορεί να υπάρξει νέα τροποποίηση της προκήρυξης (κάτι που λογικά θα μπορέσει να συμβεί εφόσον συμφωνήσει η ΕΕ της ΕΠΟ, που θα συμφωνήσει καθώς όλες οι ΕΠΣ πέρα από τις ομάδες επιθυμούν κάτι τέτοιο), τότε η πρόταση θα είναι θέμα τυπικό να περάσει.

Στην περίπτωση αυτή θα υποβιβαστούν 10 λιγότερες ομάδες πανελλαδικά, μια λιγότερη από κάθε όμιλο. Σε σχέση με τον 1ο Όμιλο όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης, με την τρέχουσα προκήρυξη υποβιβάζονται έξι ομάδες, όσες τερματίσουν κάτω από την 10η θέση της βαθμολογίας.

Εφόσον περάσει η αλλαγή θα υποβιβαστούν πέντε, εκ των οποίων η μία είναι ήδη η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Αρα θα μείνουν στην κατηγορία όσες ομάδες θα καταλάβουν ως και την 11η θέση της βαθμολογίας και θα υποβιβαστουν στα τοπικά αυτές από την 12η ως και την 15η θέση (στην 16η δεδομένα θα είναι η πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Θράκης που ήδη αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα).