Όλα τα νεότερα δεδομένα για τα τρυπημένα μπουκάλια νερού της Ξάνθης στη Ρόδο

Εν αναμονή των χημικών εξετάσεων βρίσκονται στην Ξάνθη (και όχι μόνο) σε σχέση με την καταγγελία ότι ήταν τρυπημένα με σύριγγα τα μπουκάλια με νερό που τους πρόσφεραν στο γήπεδο οι ιθύνοντες του Διαγόρα.

Επίσημη ανακοίνωση από την Ξάνθη δεν υπήρξε ποτέ, αλλά για το θέμα πέρα από την διαρροή που μετέφερε το ThrakiSportS ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, λίγη ώρα μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης της Ρόδου, υπάρχει πλέον και επίσημη δήλωση από τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας Ανέστη Τσετινέ.

«Σε ένα πακέτο το καπάκι των νερών ήταν τρυπημένο. Προφανώς με κάποια σύριγγα. Ήταν όλα σφραγισμένα τα μπουκαλάκια. Δεν υπήρχε ένδειξη ότι έχει κάποιος παρέμβει. Όταν κουνούσες το μπουκαλάκι έφευγε το νερό. Ο φροντιστής ανακάλυψε ότι ήταν τρυπημένα. Μας το είπε. Αγοράσαμε καινούργια και πήγαμε στο γήπεδο. Ενημερώσαμε τις αρχές του αγώνα. Περιμένουμε τι θα δείξουν οι έρευνες. Πήραμε και εμείς και στείλαμε σε δικό μας χημείο. Εκ των υστέρων, τους ενημερώσαμε και οι ιθύνοντες της ομάδες δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση. Προφανώς κάτι έχει γίνει, περιμένουμε τα αποτελέσματα και από εκεί και μετά θα δούμε τις κινήσεις μας», ανέφερε ο Τσετινές στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis.

Στην Ρόδο υποδέχθηκαν την πληροφορία με… απάθεια. Ούτε τα τοπικά μέσα μετέδωσαν οτιδήποτε σε σχέση με τις καταγγελίες της Ξάνθης αλλά ούτε και από την ΠΑΕ υπήρξε κάποια απάντηση έστω και σε επίπεδο διαρροής. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής που περιμένει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Ωστόσο αίσθηση προκαλεί ο τρόπος που αντιμετώπισαν την καταγγελία και τα θεωρητικά μεγάλα ΜΜΕ. Έλάχιστα σήκωσαν ψηλά το θέμα, ενώ σε κάποια ιδιαίτερα αγαπημένα από το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη δεν υπήρξε καν νύξη ή έστω η παραμικρή ανάρτηση για την υπόθεση, παρά την αδιαμφισβήτητη σοβαρότητα των καταγγελιών.

Οι εξαιρέσεις σε αυτό ήταν ελάχιστες, ενώ αίσθηση προκάλεσε ότι σχετικά μεγάλη για τα δεδομένα τους έκταση έδωσαν ΜΜΕ που πρόσκεινται στην πλευρα του Ολυμπιακού, τα οποία μάλιστα σηκώνουν ακόμα πιο ψηλά και το θέμα με τους περιπλανώμενους οπαδούς του Ιωνικού και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Χανιά – κάνοντας επικοινωνιακή δουλειά και για την Ξάνθη σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία. Πλέον, με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης από το χημείο των «ύποπτων» νερών αλλά και οι ενέργειες που οφείλει να κάνει η ΠΑΕ Ξάνθη ώστε την Κυριακή στη Νίκαια να κυλήσουν όλα ομάδα και να μην υπάρξουν παρατράγουδα σε βάρος της ομάδας της Θράκης, όπως είχε συμβεί στο ματς της κανονικής διάρκειας τόσο στην Αθήνα όσο και στα Πηγάδια της Ξάνθης…