Με αύρα από τη Θράκη προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς του Τόκυο ο «γίγαντας του Πόντου» Γιώργος Πιλίδης

Αυξάνεται η ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο με τον «γίγαντα του Πόντου» Γιώργο Πιλίδη να παίρνει την πρόκριση στην πάλη στην κατηγορία των 65 κιλών.

Ο Έλληνας αθλητής με καταγωγή από τον Πόντο, ο οποίος έκανε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του για τα προολυμπιακά τουρνουά στις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του ΑΣ Δημοκρίτειο στην Κομοτηνή, επικράτησε με 9-7 του Σλοβένου Ντάνιελ Χάμπατ στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά.

Πήρε έτσι το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αν και αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνιζόταν με χτυπημένο πόδι. Αυτή θα είναι η πρώτη ολυμπιακή συμμετοχή για τον Γιώργο Πιλίδη και η πρώτη φορά που το πάλαι ποτέ άθλημα των ολυμπιονικών θα έχει εκπρόπηση στην ανδρική πάλη μετά από 9 ολόκληρα χρόνια.

Ο Γιώργος Πιλίδης με ψυχή χιλίων λεόντων πανηγυρίζει από σήμερα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Μαζί και η ελληνική πάλη, που μετά την Μαρία Πρεβολαράκη, θα έχει και δεύτερη εκπροσώπηση στο Τόκιο. Ο 21χρονος παλαιστής σε ένα δραματικό ημιτελικό νίκησε τον Σλοβένο, Νταβίτ Χάμπατ με 9-7 και καπάρωσε ένα από τα δύο ολυμπιακά εισιτήρια στα 65κ. της ελευθέρας πάλης από το παγκόσμιο προολυμπιακό της Σόφιας.

Η επικράτηση για το τεράστιο αυτό ταλέντο της ελληνικής πάλης ήταν δραματική. Στα 5:03 πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα ο Πιλίδης έπεσε στο ταπί, τραυματισμένος στο δεξί γόνατο. Εκείνη τη στιγμή ο Έλληνας παλαιστής είχε την πρωτοπορία με 7-1 στο σκορ. Όταν δέχθηκε μια σύντομη ιατρική φροντίδα, ο Χάμπατ επιτέθηκε, βλέποντας τον Πιλίδη να μην πατά καλά. Μείωσε σε 7-4, με τον Πιλίδη να παίρνει βαθιά ανάσα, κάνοντας το 9-4. Η τελική επίθεση του Σλοβένου έφερε το σκορ στο 9-7 στα 55’’ πριν από το τέλος. Η αγωνία κορυφώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο Πιλίδης βρέθηκε σε μειονεκτική θέση. Όμως άντεξε και θα είναι στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο στην πάλη και στις γυναίκες με την Μαρία Πρεβολαράκη. Με την πρόκριση του Πιλίδη έφτασαν τους 43 οι αθλητές και οι αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει παρουσία στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Τόκυο, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Ο Πιλίδης κατά την παρουσία του για προετοιμασία στην Κομοτηνή είχε μιλήσει στο ThrakiSportS…