Volley League: Πέντε ομάδες της Θράκης ανάμεσα στους μνηστήρες για τις wild card

Μεγάλη συζήτηση και κουβέντα έχει ανοίξει για το μέλλον του πρωταθλήματος της επόμενης Volley League, με τις ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών να ζητούν να δοθούν Wild Card και την ΕΣΑΠ να αρνείται (για την ώρα) να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Η άρνηση αυτή της ΕΣΑΠ έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις αρκετών ομάδων κυρίως της Pre Legaue, ανάμεσα σε αυτές και της ΑΕ Κομοτηνής με του Άθλου Ορεστιάδας, που θεωρούν ότι πρέπει να δοθούν τουλάχιστον δύο Wild Card για την μεγάλη κατηγορία όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις τους σε σχετικό σχόλιο της ΓΕΑ στο προφίλ του ThrakiSportS στο facebook.

Σαφώς ενδιαφέρον αναμένεται να υπάρξει και από τις χαμηλότερες κατηγορίες, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον ΑΟ Ορεστιάδας να διατηρούν βαρύ όνομα στο ελληνικό βόλεϊ και να εκτιμάται ότι θα διεκδικήσουν με κάθε μέσο να βρεθούν ξανά στην μεγάλη κατηγορία, με δεδομένο τα εξασφαλισμένα έσοδα από το στοίχημα και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Σαφέστατα βέβαια έχουν λιγότερες πιθανότητες σε σχέση με τις ομάδες της Pre League, οι οποίες είναι στην δεύτερη κατηγορία και αρκετές από αυτές είχαν ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις με σκοπό την άνοδο στην Volley League και οι οποίες τελικά πήγαν στράφι, καθώς η Pre League δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Παράλληλα, όλα δείχνουν οτι wild card θα διεκδικήσει από την Αλεξανδρούπολη και η ΓΕΑ, για αυτό και έχει βγει τόσο ζεστά και σχολιάζει το θέμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, πάντως, δύσκολα θα δοθεί Wild Card σε κατώτερη κατηγορία από την στιγμή που η πλειοψηφία των ομάδων της Pre League έχει δείξει ενδιαφέρον για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μέσω Wild Card, με κάποιες από αυτές να έχουν και έτοιμο πλάνο και σχέδιο για την επόμενη χρονιά εφόσον βρεθούν στην μεγάλη κατηγορία.