Γ’ Εθνική: Ξέσπασε με «ντόρτια» στην ΑΕ Αμπελοκήπων και ανεβαίνει ο Άρης Αβάτου

Ισοπεδωτικός εμφανίστηκε ο Άρης Αβάτου στο εξ’ αναβολής της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κόντρα στην ΑΕ Αμπελοκήπων Δράμας, καθώς τη διέλυσε με 4-0 στην καλύτερη εμφάνιση του τη φετινή σεζόν.

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ του, Κοσμά Γκέκα, βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα των Δραμινών και με άνεση κατάφερε να κατακτήσει ένα πολύτιμο τρίποντο.

Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα του Αλέκου Ξανθόπουλου πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα και έστω και οριακά βρίσκεται εκτός επικίνδυνης ζώνης, ενώ περιμένει την Κυριακή στο μεγάλο θρακιώτικο ντέρμπι να υποδεχθεί την Αλεξανδρούπολη.

Ο Στέφανος Μίλλερ με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 26′ με τους φιλοξενούμενους να έχουν στην συνέχεια τρεις ευκαιρίες να ισοφαρίσουν με τους Στάικο, Στεργιανό και Καραγκιοζίδη. Στο 56′ ο νεαρός Ισπυρλίδης που είχε περάσει στο ημίχρονο στο παιχνίδι με νέα κεφαλιά έκανε το 2-0 για την ομάδα του Άρη που με πλασέ του Βαφειάδη στο 71′ και δυνατό σουτ του Σαρηγιαννίδη δέκα λεπτά μετά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Διαιτητής ήταν ο Κωστούλας της ΕΠΣ Άρτας με βοηθούς τους Καρακασίδη και Δόδογλου της ΕΠΣ Θράκης ενώ παρατηρητής ήταν ο Κιγιντζή Εγκίν της ΕΠΣ Ξάνθης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζηπαπάς, Καρύπογλου (75′ Τσάπαρης), Μίλλερ, Κουτσούμπας, Χριστοφορίδης, Τζελάλ Μπουλούτ (57′ Ψεμματάς), Βαφειάδης (75′ Μπουνταγκίδης), Κοτόπουλος (46′ Ισπυρλίδης), Σαρηγιαννίδης, Γκουτσίδης (46′ Μολώνης).

ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Ματρακούκας): Βεζυρίδης, Τουμαντζίδης, Κυσσίδης (55′ Τρελόπουλος), Τσερκέζος, Καραγιαννίδης (55′ Αμανατίδης), Στεργιανός, Τόπι (70′ Ηλιόπουλος), Χατζηδημητρίου (70′ Σαϊνίδης), Στάικος, Περσίδης (87′ Νικολαΐδης), Καραγκιοζίδης.