Super League 2: Έφτασε Μπριλάντε σε αξία ο «καυτός» Κάστρο, πτώση για τους παίκτες του ΑΟΞ, άνοδος για Μπάτζιο

Αναμφίβολα ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν αποτελεί ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ματίας Κάστρο.

Ο Αργεντινός πρώην επιθετικός του ΑΟΞ με τα 14 τέρματα που έχει πετύχει οδηγεί εκ του ασφαλούς τον πρωτοπόρο Ιωνικό σε τροχιά ανόδου, όντας καθοριστικός σε αρκετά παιχνίδια για την ομάδα του.

Εκτός ωστόσο των αγωνιστικών, η εξαιρετική χρονιά που διάγει ο Κάστρο αποτυπώνεται και στη χρηματιστηριακή του αξία. Διότι συμφώνα με τον γνωστό ιστότοπο transfermarkt, αποτελεί μαζί με τον Αυστραλό μέσο της Ξάνθης Τζόσουα Μπριλάντε τους πιο ακριβούς παίκτες της κατηγορίας.

Αυτό ωστόσο που κάνει τη διαφορά -παρότι έχουν την ίδια αξία- είναι το γεγονός πως ο Ματίας Κάστρο από τις 350.000 της χρηματιστηριακής του αξίας στην αρχή της χρονιάς, πλέον ανέβηκε στις 450.000· ενώ η χρηματιστηριακή του αξία του Μπριλάντε -που βρίσκεται επίσης στις 450.000- σημείωσε πτώση, καθώς πριν την ενάρξη του πρωταθλήματος είχε αξία 725.000.

Επίσης, πτώση σημειώνει η αξία και των υπόλοιπων παικτών του ΑΟΞ που βρίσκονται ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα παικτών. Ο Ολλανδός Γέρι Σρόιγεν από χρηματιστηριακή αξία 500.000 έπεσε στις 400.000, ενώ οι Μίλος Πέτροβιτς και Μάθιου Τζούρμαν είχαν πτώση 75.000 στην αξία τους, που βρίσκεται επίσης στις 400.000. Μοναδική αμετάβλητη αξία παίκτη της Ξάνθης αποτελεί εκείνη του Μπέκα Μικελτάτζε, που βρίσκεται ομοίως στις 400.000.

Τέλος, άνοδο σημειώνει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο η αξία του Κομοτηναίου αμυντικού και αρχηγού του Εργοτέλη Χρήστου Μπάτζιου, καθώς από τις 300.000 ανέβηκε στις 350.000.

Αναλυτικά, οι ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην SL2 σύμφωνα με το transfermarkt και πόσο έχει αλλάξει η αξία τους σύμφωνα με την συγκεκριμένη πλατφόρμα κατά την διάρκεια του τρέχοντος πρωταθλήματος: