Απογοητευτική η εικόνα των δανεικών της Ξάνθης! Μόλις 3 από τους 19 παίζουν σταθερά με τις ομάδες τους

19 είναι οι δανεικοί της ΠΑΕ Ξάνθη σε διάφορες ομάδες, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων, ωστόσο παίζουν σταθερά με τις ομάδες τους μόλις οι… τρεις.

«Δεν το λες και καλή παρουσία των υπό υποσχετική ποδοσφαιριστών, πόσω μάλλον όταν οι δανεικοί δεν παίζουν στην Football League ή την Γ’ Εθνική», δηλαδή «σε χαμηλότερου επιπέδου πρωταθλήματα» από αυτό που αγωνίζεται ο ΑΟΞ, όπως σχολιάζει η ιστοσελίδα aox1967.

Η οπαδική ιστοσελίδα της ομάδας έκανε τον απολογισμό του τι κάνουν οι 19 δανεικοί και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τρεις να παίζουν σταθερά, κάποιοι περιστασιακά, κάποιοι ελάχιστα και κάποιοι… καθόλου. Ποιοι ειναι οι τρεις. Ο Τανζού Χαλήλ Ιμπράμ του πρωτοπόρου στην Γ’ Εθνική Ορφέα, ο Βέλιτς στην Κροατία και ο Πίσπας με τον Πανιώνιο, επίσης στην Γ’ Εθνική.

«Ούτως η άλλως η φετινή χρονιά με πάνω από 45 επαγγελματίες παίκτες θα είναι το “διαβατήριο” για την επόμενη, με την ομάδα να χρεώνεται πολλά νεανικά συμβόλαια από την απερχόμενη διοίκηση που σε μια νύχτα είχε κάνει αρκετούς παίκτες επαγγελματίες για να κατέβει στα μπαράζ. Αυτό δεν σημαίνει – φυσικά- ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΑΟΞ», σχολιάζει η ιστοσελίδα.

Αναλυτικά η λίστα με τους δανεικούς ανά θέση και ο έλεγχος της απόδοσής τους, σύμφωνα με το aox1967 (σε παρένθεση η ηλικία καθενός):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: 
Κωνσταντίνου (21): Ο νεαρός Κύπριος τερματοφύλακας έπαιξε βασικός στα δυο παιχνίδια της Αλεξανδρούπολης και εν συνεχεία είχε έναν τραυματισμό με τον  Συριτούδη να παίρνει την θέση του.
Σταθάκης (23):  Δόθηκε δανεικός στην Καβάλα.  Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα  είχε μηνίσκο , τώρα είναι καλά και επανήλθε σε αγωνιστικούς ρυθμούς εδώ και ένα δεκαήμερο. Στη θέση του βασικού αγωνίζεται ο Κυρίτσης, με την Καβάλα να κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα, ως πρωτοπόρος στην Football League.
Στεπάνοβιτς (19):  Πρωτοπόρος η ομάδα του αλλά δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής προς το παρόν.
Βέλιτς (25): Πήγε δανεικός στην Μλαντοστ που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική Βοσνίας. Είναι βασικός και η ομάδα του είναι κάτω από την μέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΣΤΟΠΕΡ:
Τενεκές (20): Από τα οκτώ παιχνίδια του πρωτοπόρου στην Football League ΑΟ Καβάλας, ο νεαρός παίκτης έπαιξε βασικός στο ένα και δυο ως αλλαγή.
Σεμερτζάκης (19): Δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα ο νεοφερμένος από τις ακαδημίες του Πανιωνίου κεντρικός αμυντικός που αγωνίζεται στον Πανελευσινιακό στην Γ’ Εθνική.
Ρουσάκης (25): Μεταξύ πάγκου και κερκίδας στην τέταρτη Αρντά του Κίρτζαλι στην Α’ Εθνική Βουλγαρίας.
Κυριακού (19): Δεν αγωνίζεται στον Ορφέα Ξάνθης.

ΔΕΞΙΟΙ ΜΠΑΚ: 
Βαλμάς (23): Απογοητευτικό το Αιγάλεω στην Football League παρά τις προβλέψεις, εκτός αποστολής συνεχώς ο μπακ του ΑΟΞ.
Μανίσογλου (19): Μόλις…στις 28 Απρίλη έπαιξε το πρώτο του ματς βασικός στον Αλμωπό Αριδαίας που αγωνίζεται στην Football League .

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ: 
Γεωργακόπουλος (21): Από τα οκτώ ματς της Καβάλας, έπαιξε στα πέντε, αλλά όλα ως αλλαγή ο δανεικός από την Ξάνθη αμυντικός μέσος.
Αλεξανιάν (18): Δεν έχει αγωνιστεί ακόμα για μεγάλο χρονικό διάστημα στον Ορφέα Ξάνθης.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ: 
Κοτόπουλος  (18): Άτυχος ο νεαρός , τραυματίστηκε και είναι εκτός αρκετό χρονικό διάστημα.
Τσιλιγγίρης (19): Κυρίως ως αλλαγή χρησιμοποιείται ο νεαρός επιτελικός που έπαιξε και δυο φορές βασικός, το ένα απέναντι στην Ξάνθη.
Οκάν Σουλεϊμάν (21): Πέρσι στην Καβάλα, φέτος στο Αιγάλεω…και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού ο νεαρός Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής που βρέθηκε μόλις μια φορά στα αρχικά πλάνα του Αιγάλεω στην Football League.

ΕΞΤΡΕΜ:
Χαλήλ Τανζού (23): Βασικός στην πορεία του Ορφέα στην Γ’ Εθνική, βοηθάει την ομάδα να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ισπυρλίδης (19): Δεν αγωνίζεται ιδιαίτερα στον Άρη Αβάτου στην Γ’ Εθνική.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ: 
Πίσπας (23): Πρωτοπόρος ο Πανιώνιος στην Γ’ Εθνική, ο σέντερ-φορ αποτελεί το κορυφαίο όνομα των… δανεικών και είναι βασικός, ας μην σκοράρει, επέστρεψε μετά από τραυματισμό και δείχνει ότι ανεβάζει “στροφές”.
Nτρενογιάννης (19): Δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στον Ορφέα Ξάνθης.