Super League 2: Τα δεδομένα για την άνοδο και το πλήρες πρόγραμμα ΑΟΞ και λοιπών διεκδικητών ως το τέλος

Σημαντικό έδαφος έχασε ο ΑΟΞ στην μάχη που δίνει για την κατάκτηση οχι απλά της 1ης αλλά έστω και της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα της Super League 2 μετά την ισοπαλία με τα Χανιά, ωστόσο τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί.

Ο ΑΟΞ απέχει 5 βαθμούς από την 1η θέση που οδηγεί αυτόματα στην άνοδο και 2 από την 2η θέση, που δίνει δικαίωμα στην ελπίδα μέσα από το μπαράζ με τον προτελευταίο της SL2. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν κάνει το απόλυτο 4 στα 4 θα είναι δεδομένα 2η (αφού ένα από τα ματς που απομένουν είναι με τον δεύτερο Λεβαδειακό την τελευταία αγωνιστική) και θα προσδοκά σε μια ακόμα απώλεια βαθμών του πρωτοπόρου Ιωνικού για να τερματίσει 1η (αφού η διαφορά των 5 βαθμών θα έχει μειωθεί στους 2 εφόσον πάντα ο ΑΟΞ νικήσει τον Ιωνικό).

Θεωρητικά πάντα την 1η και την 2η θέση διεκδικουν οι πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Ο 6ος Διαγορας, προσεχής αντίπαλος του ΑΟΞ έχει και μαθηματικά χάσει κάθε ελπιδα για κάποια από τις δυο πρώτες θέσεις μετά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας των πλέι οφ, αφού ακόμα και αν κάνει το απόλυτο των 12 βαθμών σε τέσσερα ματς, θα φτάσει τους 42 (όσους έχει η Ξάνθη που είναι 3η και άρα εκτός δυάδας αυτήν την στιγμή). Ουσιαστικά ούτε τα Χανιά και ο Εργοτέλης φέρονται να έχουν πολλές ελπίδες, αλλά μαθηματικά μπορούν να έχουν ακόμα δικαίωμα στο όνειρο.

Συνοπτικά παρακάτω η βαθμολογική κατάταξη και το πρόγραμμα τω πέντε διεκδικήτών της ανόδου (υπενθυμίζεται ότι η 1η θέση οδηγεί στην απευθείας άνοδο στην SL1 και η 2η σε μπαράζ με τον προτελευταίο):

1. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (47 βαθμοί): Χανιά (εκτός), ΑΟ Ξάνθη (εντός), Διαγόρας (εκτός), Εργοτέλης (εντός)
———————————————–
2. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (44 βαθμοί): Εργοτέλης (εντός), Διαγόρας (εκτός), Χανια (εντός), ΑΟ Ξάνθη (εκτός)
———————————————–
3. ΑΟ ΞΑΝΘΗ (42 βαθμοί): Διαγόρας (εκτός), Ιωνικός (εκτός), Εργοτέλης (εντός), Λεβαδειακός (εντός)
4. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (39 βαθμοί): Λεβαδειακός (εκτός), Χανιά (εντός), ΑΟ Ξάνθη (εκτός), Ιωνικός (εκτός)
5. ΑΟ ΧΑΝΙΑ (36 βαθμοί): Ιωνικός (εντός), Εργοτέλης (εκτός), Λεβαδειακός (εκτός), Διαγόρας (εντός)