Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Ξάνθη ανήμερα το Πάσχα παρουσία Πάπας και Γιαμουρίδη

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλούνται για ανήμερα το Πάσχα οι μέτοχοι της ΠΑΕ Ξάνθη, σύμφωνα με την πρόσκληση που έχει απευθύνει το ΔΣ της ομάδας και αποκαλύπτει σήμερα το ThrakiSportS.

H πρόσκληση έχει εκδοθεί στις 11 Απριλίου και καλεί για την 2α Μαΐου, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:00 σε έκτακτη γενική συνέλευση τους μετόχους της ομάδας. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΑΕ στα Πηγάδια ενώ όπως αναφέρεται στην πρόσκληση του ΔΣ της ΠΑΕ, «στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση μπορούν να συμμετέχουν και να ψηφίζουν μέτοχοι από απόσταση με τηλεδιάσκεψη τηρουμένων των σχετικών αποφάσεων και διατάξεων του νόμου» ενώ επίσης επιτρέπεται και η επιστολική ψήφος.

Ως γνωστόν μέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη είναι από πέρυσι μια εταιρία, της οποίας μόνοι μέτοχοι είναι κατά 99% ο Μπιλ Πάπας και κατά 1% ο εορτάζων μάλιστα την Κυριακή Τάσος Γιαμουρίδης. Οι δυο τους λοιπον, κατά βάση, συν όποια άλλοι τυχόν μικρομέτοχοι μπορεί ακόμα να υπάρχουν και να διατηρούν τίτλους ιδιοκτησίας μετοχών, καλούνται σε έκτακτη Γενική Συνέλευση για το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Η συνέλευση έχει ως θέματα της ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Υποβολή και έγκριση ισολογισμού και λοιπών οικονομικών καταστάσεων τριακοστής (30ης) Εταιρικής χρήσης: 01.07.2019 – 30.06.2020
● Υποβολή και έγκριση έκθεσης Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών επί των πεπραγμένων της τριακοστής (30ης) εταιρικής χρήσεως 01.07.2019 – 30.06.2020
● Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη από ζημία για την παραπάνω χρήση.
● Εκλογή ενός (1) τακτικού και ενός (1) αναπληρωματικού ελεγκτή για την νέα χρήση (01.07.2020 – 30.06.2021) από τον Κατάλογο των Συνεργαζομένων Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ).

Συνεπώς, ουσιαστικά η ΓΣ των νέων μετόχων καλείται να εγκρίνει και να απαλλάξει από τυχόν ευθύνες την προηγούμενη διοίκηση, της αγωνιστικής περιόδου που η ομάδα για μη αγωνιστικούς λόγους υποβιβάστηκε στην SL2. Με την απόφαση που θα ληφθεί, θα δοθεί οριστικά συγχωροχάρτι από τη νέα τάξη πραγμάτων της ΠΑΕ στους όποιους λάθος χειρισμούς έγιναν από την προηγούμενη διοίκηση (μεταξυ άλλων και για την μη προσφυγή στο CAS ή την μη ανανέωση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών για τους αγώνες μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης).

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ανήμερα το Πάσχα, σε ημέρα δηλαδή Γενικής Αργίας στην Ελλάδα καθώς σε όλη τη χώρα εορτάζεται η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας από το ΔΣ της εταιρείας (υπό τους Μπιλ Πάπας και Τάσο Γιαμουρίδη που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα) έχει γίνει πάντως ήδη από τις 11 Απριλίου, όπως προκύπτει από την πρόσκληση.

Οπως επίσης αναφέρεται στην πρόσκληση, «σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας από το αρ.130 Ν.4548/2018 και το καταστατικό της εταιρείας για τη λήψη απόφασης επί των ανωτέρω θεμάτων, Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει στις 12 Μαΐου 2021, και ώρα 18:00 μ.μ., στον ίδιο ως ανωτέρω αναφερόμενο χώρο». Σημειώνεται ότι «δεν θα δημοσιευθεί νέα πρόσκληση για την Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 130 παρ. 2 του Ν. 4548/2018, ως ισχύει».