Σήκωσαν τον Επιτάφιο οι Έλληνες παίκτες της Ξάνθης συμμετέχοντας στην ημέρα του απόλυτου πένθους για τη Χριστιανοσύνη (+photos)

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος.

Με την ιδιαιτερότητα λόγω της πανδημίας του περιορισμού των πιστών στους ναους και απαραίτητο αξεσουάρ τις μάσκες, τελέστηκε το απόγευμα στις εκκλησίες όλης της χώρας η περιφορά του Επιταφίου. Από αυτήν που έγινε σε εκκλησία της Ξάνθης δεν έλλειψαν και οι παίκτες της ομάδας.

Μάλιστα οι Ανδρέας Τάτος, Αντώνης Καπνίδης, Σάββας Σιατραβάνης και Τάσος Παπάζογλου σήκωσαν στα χέρια τους τον Επιτάφιο σε εκκλησία, όπου βρέθηκαν το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών, παρόλο που μιλάμε για την ημέρα της απόλυτης αργίας, στην ομάδα της Ξάνθης υποχρεώνονται ακόμα και αυτές τις άγιες μέρες να συνεχίζουν τις καθημερινές προπονήσεις ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Ωστόσο, δείχνοντας πως είναι «ένα» με την τοπική κοινωνία, οι Έλληνες παίκτες της ομάδας όχι απλά βρέθηκαν το απογευμα στην εκκλησία αλλά ανέλαβαν το βάρος να σηκώσουν στους ώμους τους τον Επιτάφιο για την καθιερωμένη περιφορά, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media, προσδοκώντας όλοι μαζί την Ανάσταση του Κυρίου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.