Αλήθειες Τζάτζου: «Δεν παίζει μπάλα το ακριβότερο ρόστερ, φαβορί στα μπαράζ η όποια ομάδα της SL1, δεν έχω ευθύνη για το αγωνιστικό κομμάτι του ΑΟΞ»

Στην εκπομπή του Τάσου Επιτρόπου στην ΕΡΑ Σπορ «Πρωϊνός Μπαλαδόρος» έπαιξε μπάλα το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο Μάκης Τζάτζος.

Μίλησε για την καριέρα του, αναφερόμενος και στην περιβόητη μεταγραφή στον Ολυμπιακό επί Κοσκωτά που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να καταλήξει στην Ξάνθη «με την οποία συνδέθηκα και αγωνιστικά αλλά και βιολογικά», όπως χαρακτηριστικά είπε. Θυμήθηκε μάλιστα και τις δυο φορές που κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα από Αλκέτα Παναγούλια και Αντώνη Γεωργιάδη «αλλά τραυματίστηκα πριν τους αγώνες και δεν είχα την τιμή να παίξω». Ωστόσο δήλωσε: «Είμαι χορτασμένος με το ποδόσφαιρο. Επαιξα και συνδέθηκα με μια ομάδα μικρότερη σε τίτλους, ιστορία, κόσμο, αλλά σπουδαία για την περιοχή μας, μια ακριτική περιοχή. Είμαι περήφανος που το όνομά μου έχει συνδεθει με την ομάδα της Ξάνθης».

Ο Μάκης Τζάτζος μίλησε και για την συμμετοχή του στο ΔΣ της νέας εποχής μιας ομάδας, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών στην αρχή και εξελίχθηκε και σε προπονητές». Σε ερώτημα μάλιστα για τους λόγους που η ομάδα αν και έχει το ακριβότερο ρόστερ στην κατηγορία, βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και κινδυνεύει να μην πετύχει τον στόχο της ανόδου, ο Μάκης Τζάτζος ανέφερε:

«Εγώ είμαι μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ στις 31 Οκτωβρίου και ειχε στελεχωθεί τοτε το αγωνιστικο κομμάτι. Ειμαι πάνω απο όλα φίλαθλος και ο ρόλος μου είναι ενωτικός. Πέρυσι η ομάδα υποβιβάστηκε με μη αγωνιστικά κριτήρια. Έφυγε ένας ιδιοκτήτης που είχε την ομάδα κόσμημα. Δεν θέλω να κάνω αγιογραφία στον Πανόπουλο. Ισως έκανε λάθος με το CAS ή το μπαράζ, αλλά ξέρω και κάποια πράγματα από μέσα και γνωρίζω ότι προσέφερε πολλά. Τώρα είχαμε την τύχη να πέσουμε σε έναν άνθρωπο που δεν έχει σχέση με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά θέλει να επενδύσει.
Είναι πράγματι το ακριβότερο ρόστερ με διαφορά, αλλά εκτός απο το αγωνιστικό έχει επενδύσει και στο γήπεδο, τις ακαδημίες, τις εγκαταστάσεις. Είχαμε και το πρόβλημα με τον προπονητή, αλλάξαμε στη μέση της χρονιάς ενώ είναι 30 καινούριοι παίκτες. Το ακριβότερο ρόστερ δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο. Τα ρόστερ δεν παίζουν το κυρίαρχο ρόλο στο ποδόσφαιρο και με τον τρόπο που γίνεται το πρωτάθλημα, μέσα σε δυόμισι μήνες. Αυτό ήταν σοβαρό πρόβλημα για ομάδες σαν την Ξάνθη. Αν ξεκινούσαμε από την αρχή θα ήταν καλύτερη η εικόνα μας. Θα το πολεμήσουμε. Η ομάδα δεν παρουσιάζει σταθερότητα, όμως θα χτυπήσουμε τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και αν τα κερδίσουμε θα είμαστε στις δυο πρώτες θέσεις».

Σε ερώτημα αν έχει κάποια προτίμηση ως προς τον αντίπαλο στα μπαράζ, αφού αυτήν την στιγμή πιο πιθανή δείχνει η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης σε σχέση με την πρώτη, ο Μάκης Τζάτζος απάντησε: «Δεν ασχολούμαι με το αγωνιστικό τόσο πολύ, παρακολουθώ την ομάδα αλλα δεν έχω συμμετοχή στα αγωνιστικά θέματα. Στα μπαράζ ωστόσο εκτιμώ ότι η όποια ομάδα της SL1 θα έχει πλεονέκτημα με όποια ομάδα της SL2. Αλλά θα είναι δυο παιχνίδια μπαράζ που πάντα κρύβουν εκπλήξεις. Θα τα παλέψουμε σε κάθε περίπτωση. Προχθές η αγωνιστική ήταν καθοριστική, αν είχαμε κερδίσει τα Χανιά θα χτυπάγαμε ευθέως την πρωτιά. Αν ομως κερδίσουμε τα τέσσερα παιχνίδια, θα είμαστε δεδομένα στις δυο πρώτες θέσεις, στην χειρότερη 2οι και ίσως και πρώτοι».