Το μήνυμα του προέδρου του ΑΟ Ορεστιάδας για τον εμβολιασμό της «αδικημένης γενιάς των 30ρηδων»

Σημαντικό μήνυμα από τον Προέδρο του ΑΟ Ορεστιάδας για τον επερχόμενο εμβολιασμό του αλλά και πολλών άλλων συμπολιτών του.

Ο Παντελής Δραχτίδης αναφέρθηκε στην αδικημένη γενιά των 30-39, η οποία ταλαιπωρήθηκε και άκουσε πολλά μέσα στην κρίση και στην πιο δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα εξαιτίας του COVID19, έτρεξε πρώτη να κάνει την δήλωση για να εμβολιαστεί.

Το σημαντικό και εξαιρετικά εύστοχο μήνυμα του Παντελή Δραχτίδη:

Η πιο αδικημένη γενιά δείχνει το δρόμο Περισσότερα από 200.000 ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca μόλις σε 24 ώρες για την ηλικιακή ομάδα 30-39. Η αποκαλούμενη από πολλούς “γενιά του καναπέ”, η προ κρίσης “γενιά των 700 ευρώ” και μετά κρίσης “γενιά των 500 ευρώ”, η γενιά που εγκατέλειψε την Ελλάδα, οικογένεια, φίλους και συγγενείς για ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό, μόνη, που δεν έζησε εποχές με χρυσά κουτάλια. Η “γενιά του facebook” που τις τελευταίες δυο ημέρες έχει κατακλύσει το timeline μου αναρτώντας το ραντεβού με τον εμβολιασμό της, με το σήμα της νίκης και την ελπίδα ότι μετά το εμβόλιο θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Ναι αυτή η γενιά μόλις άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών έσπευσε να κλείσει το ραντεβού της με το εμβόλιο της AstraZeneca, που σε άλλες χώρες δεν χορηγείται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Κόντρα σε αρνητές, “ψεκασμένους”, φοβισμένους και διστακτικούς, δικαιολογημένα και αδικαιολόγητα και χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Είναι η γενιά που θεωρητικά ακόμα και να “κολλήσει” θα το περάσει ελαφρά, αλλά έκλεισε ραντεβού σε αντίθεση με τον 70άρη που ακόμα περιμένει εάν όσοι έκαναν το εμβόλιο θα βγάλουν τρίτο πόδι.

Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας, δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.Είναι η γενιά, που καταστράφηκε λόγω των μνημονίων και της κρίσης. Η γενιά που εργάζεται και κακοπληρώνεται, που αδικείται, που δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τις άλλες γενιές, που έπρεπε να ζήσει δέκα χρόνια κρίσης στην ανεργία ή να φύγει για τα ξένα. Η γενιά που δεν μπόρεσε να “εκμεταλλευτεί” τα πιο δημιουργικά της χρόνια. Είναι η γενιά που μόλις ξεκίνησε να στέκεται δειλά δειλά στα πόδια της, ήρθε η πανδημία και δεν τολμά να κοιτάξει πίσω, ούτε να κάνει την σκέψη τι προηγήθηκε.

Είναι η γενιά που αρνείται να κάνει το πισωγύρισμα εξαιτίας του κορονοϊού. Που θέλει να συνεχίσει τη ζωή από εκεί που την άφησε. Που δεν γουστάρει άλλο την ανεργία, τα 300αράκια, τους ξενιτεμένους φίλους. Αυτή η γενιά λοιπόν, όπως φαίνεται δίνει και μπράβο της το καλό παράδειγμα. Η πιο αδικημένη γενιά!(Τα λόγια αυτά που σίγουρα πολλοί από εμάς έχουν σκεφτεί , είναι “κλεμμένα” από κάποιον φίλο που φαίνεται να έχει παιδεία και δείχνει σεβασμό σε όλους εμάς που ρισκάρουμε τόσο εύκολα )